Nøgne Ø Jonah’s Lift

Nøgne Ø

Jonah’s lift
Aquavit Stout Reserve 16,5% 0,33l kr 179,00

©Lasse L

En veldig fascinerende historie om både folk og fat ligger bak denne ølen. Vi snakker en imponerende lang reise, så hold deg fast, nå skal vi ut på eventyr!

Det hele startet i Nord-Amerika.
Fatene som er brukt ble laget av amerikansk eik. Treverket kommer fra Pennsylvania, Missouri eller Kentucky i Statene og blir sendt til bøkkere i Jerez de la Frontera i sørlige Spania, som lager de flotte fatene.
Og når eikefat går innom Jerez, betyr det selvfølgelig sherry. Nærmere bestemt Oloroso sherry, for våre fat.
Oloroso sherry er laget i hovedsak på palomino-druen, men det finnes søtlig Oloroso-sherryer som har most fra Moscatel-druen også.
Sherryen er lagret i minst to år på eikefatene, som gir vinen toner av nøtter som valnøtt og mandel, balsamico, tørket frukt, tobakk, krydder, umami og selvfølgelig eik.
Brukte Oloroso fat er mest kjent for siden å brukes til lagring av skotsk og irsk whisky, men det meste av lagrede norske akevitter har også vært lagret på Oloroso fat. Som bringer oss til den norske delen av historien….

Nasjonalskatten akevitt. Potetspriten med krydderdestillat som er så urnorsk at det trolig var det Ola Nordmann skjenket Kari Nordkvinne med første gangen de traff hverandre.
Og som ikke reisen fra Nord-Amerika, via Sør-Spania til Norge var nok, så ble disse eikefatene brukt til Lysholm Linie aquavit.

Over 200 år etter den første Linie-reisen, sendes fortsatt all Linie Aquavit til den andre siden av jordkloden. Fatene med Linie Aquavit – plassert i en container på dekket til skipene fra Wallenius Wilhelmsen- krysser ekvator to ganger på en fire måneder lang sjøreise. Reisens lengde, konstant bevegelse, variasjoner i temperatur og luftfuktighet bidrar til å skape Linie-akevittens unike smak.

På Gjelleråsen utenfor Oslo stod så Ingrid Skistad, tidligere brygger hos Nøgne Ø, som nå jobbet som produktutvikler hos Arcus og da selvfølgelig også med akevittproduksjon.
Kreativiteten hos både bryggeri, destilleri og eks-brygger tilsa at her måtte det utforskes og utfordres.

Så i 2015 ble det plukket ut ti 500-liters akevitt-fat, som ble sendt fra Arcus til Gamle Rygene kraftstasjon og Nøgne Ø’s produksjonslokaler ved Nidelvas bredder i Grimstad.

Der ble noen av eikefatene fylt med litt lyst øl og de resternede fatene med litt mørkt øl som etter lagring ble til Aquavit Saison og Imperial Aquavit Porter.
Baseølet til Imperial Aquavit Porter var rett og slett forløperen til Juggernaut, nemlig Imperial Rye Porter, som ble lagret i 6 måneder på Linie-fatene før den ble tappet på flaske og spredt for alle vinder.

Fatene derimot, ble returnert til Arcus, hvor kløktige produktutviklere fylte fatene med Gammel Opland akevitt som allerede var lagret i fem år (vanlig Gammel Opland er lagret i 24 måneder) og plasserte eikefatene så på lagerhyllene i enda fire år.
Resultatet ble Opland Small Batch Sherry/Beer Cask, enda et spennende produkt i Opland-serien hvor det også finnes versjoner lagret på Portvin-, Maderia– og Bourbonfat.

Hva gjør man så med sherryfat som er brukt til akevitt, så øl og til akevitt igjen? Jo, de sender man like gjerne tilbake til ølbryggerne for å fylles igjen. Denne gangen med en heftig imperial stout, som er spesialbrygget for formålet, men har sitt utspring i Dark Horizon-landskapet. Den som skulle få ligge i hele 18 måneder før ølet ble flasket, etikettert og sendt ut til oss heldige konsumenter.
Og det er altså ferden til Jonah’s Lift.
Om det er en dypere mening bak Nøgne Ø’s navngivning, hvor Jonah’s lift betyr å kaste ulykken/ dårlig hell av et skip, så tar jeg all den flaskede, skipskastede ulykken jeg kan få.

Kjapp oppsummering; ølet sin reise består av eik fra Amerika, vin fra Spania, norsk akevitt sendt til Tyskland, så sjøveien til England, østkysten av USA, Mexico, gjennom Panama-kanalen, så New Zealand, Australia, Singapore, Korea, Japan, vestkysten av USA, igjen gjennom Panama-kanalen, Mexico og tilbake til østkysten av USA før Belgia og Tyskland før transporten tilbake til Gjelleråsen, så Grimstad, Gjelleråsen og Grimstad igjen. Via Vinmonopolet og så hjem til deg og meg.
Er det rart vi drikker?

Utseende: Svart med rødlig skjær, dyp brunt skum
Aroma: Røstet malt, alkohol, mørk sjokolade, lakris, tørket frukt, lær og krydderier
Smaker: Ganske tørr, men fin og enkel sødme. Kompleks og god, men det blir litt skarpe alkoholtoner som overskygger en fløyelsmyk maltbase.
Det er røstet malt, mørk sjokolade, plommelikør, lakris, karamell, tørket frukt, melasse, vanilje, krydder og lær. Det er det søtlig lag over maltbasen som har en tørr, litt bark-aktig smak med hint av lær som er fra melasse, demerara og muscovado. Det er trolig også endel hint mot lakrisen bak de tilsetningene også.

Alkoholen er intens i starten, men blir mer overkommelig etterhvert, selv om det fortsatt er hakket for mye akkurat nå. Ikke at det svir i halsen, men det tar litt for mye av fokuset vekk fra en ellers nydelig, fatlagret imperial stout.
Det er noe krydder, men karamell og vanilje som stikker mest frem fra den modnede akevitten som sitter i treverket på fatene som er brukt, men det er noe gjenkjennelig med vellagrede akevitten som ligger i avslutningen på dette ølet også.
Ikke forvent en tsunami av karve, da den er myk og avrundet i en vellagret Gammel Opland og blandes inn med karamell, vanilje og sjokolade i akevitten.

Litt stiv pris på Jonah’s Lift, men med den bakgrunnshistorien, så er det et fascinerende brygg å ha enten i kjøleskapet eller ølkjelleren okke som.
Men de resterende flaskene må nok ligge minst noen år til før de nytes.

Lasse L 9,25/10   Untappd 4,50

 

 

Les også:

Grünerløkka Brygghus Imperial Nøttebrun

Grünerløkka Brygghus
Imperial Nøttebrun

Imperial Brown Ale 7% 0,5l kr 72,90

©Lasse L


Farge:
Lett uklar, dyp rødbrun med lyst beige skum
Aroma: Røstet malt, sjokolade, nøtter, karamell, kaffe og kjeks på nesen
Smaker: God fylde og sødme fra den røstede maltbasen. Fløtekaramell, kjeks, sjokolade, nøtter, tørket frukt, kaffe og vanilje.
Ville nok gjettet at denne var litt høyere i alkoholprosent, men robust kropp, herlig maltsødme og med et distinkt melkesjokolade og nøttepreg gjør Imperial Nøttebrun til en riktig god vinterøl og en god unnskyldning for å late som man savner vinteren ellers i året


Lasse L 8,5/10 Untappd 3,77

 

 

Les også:

Disko Brewing Disko Diary

Disko Brewing
Disko Diary
Pale Ale med kveik 4,7% 0,33l kr 46,90 (Lokalbrygg.no)

©Lasse L


Farge:
Tåkete, lys gul med offwhite skum
Aroma: Masse tropiske frukter, sitrus og vanilje. Lett kremete
Smaker: Fine, friske og fruktige toner av sydhavsfrukter, sitrus og vanilje. Lys maltbase og kremete munnfølelse. Litt stikkende karbonering, men det er en lett NEIPA med gode tropiske toner.

Det er brukt Citra, Azacca og Galaxy humle med Stranda-kveik og ølet er laget med Fredrik Saroea fra Datarock til hans soloalbum Rona Diaries

Lasse L 7/10 Untappd 3,37

 

 

 

Les også:

 

Marlobobo Onto The Next World

Marlobobo
Onto The Next World

Mjød 12% 0,375l kr 369,90


Farge:
Klar, dyp burgunder
Aroma: Intense toner av kirsebær, honning og sjokolade
Smaker: Mye kirsebær og sjokolade før vaniljen kommer gjennom honningen. Kald er det bærene og sjokoladen som er fremtredende og honningen tar mye av vaniljesmakene, men når mjøden lunes, kommer smakene godt sammen i et unikt spill.
De har alle sine plasser, men passer nydelig sammen i en balansert dans over smaksløkene.

Det er et vagt hint av hasselnøtter langt bak, men det hadde vært interessant å hatt de mer fremtredende, selv om kirsebærene, vaniljen og sjokoladen gjør denne til en flytende konfekt


Lasse L 9,5/10 Untappd 4,45

 

 

Les også:

 

Monkey Brew Sorceress

Monkey Brew
Sorceress

Triple Fruited Sour 6,5% 0,44l kr 79,90

©Lasse L


Farge:
Tåkete, dyp rød mot lilla og rosa skum
Aroma: Lett syrlig av bær og yoghurt. Fyldig med hint av vanilje i etterkant
Smaker: Livlig karbonering. Godt bærpreg, friskt og syrlig med robust kropp mot yoghurt og kjernemelk. Litt bitterhet fra kirsebærstein, men fine toner av bjørnebær, kirsebær og solbær.
Var redd den skulle bli veldig milkshake aktig, men litt tynnere enn de fleste milkshake-sourene, men frisk og syrlig hvor laktosen er brukt godt uten at det blir kunstig eller for søtlig.


Lasse L 8/10 Untappd 3,57

 

 

Les også:

 

Krecher CavernCackle

Krecher
CavernCackle
NEIPA 6,8% 0,44l kr 89,90

©Lasse L


Farge:
Uklar, dyp guloransje med offwhite skum
Aroma: Ikke veldig fremtredende aroma, men tørket aprikos, sitrusskall, litchi, stenfrukt, druer og noe papaya
Smaker: Kremete og fyldig. Igjen er det tørket aprikos som leder an, men mer fruktige, tropiske toner bak som litchi, papaya og guava. Det er sitrusskall som følger opp i ettersmaken.
God sødme og fin bitterhet fra appelsin- og grapefruktskall.

Maltbasen kan minne om en sterkere, klassisk DIPA (denne er tross alt bare 6,8%, men kjennes ut som 9-10%) som har mistet mye av den fremtredene bitterheten og har den sødmefulle, litt kvae-aktige smaken igjen.

Litt vag aroma, men munnfølelsen og smaken veier opp og vel så det.


Lasse L 8,5/10 Untappd 3,86

 

 

Les også:

St. Hallvards 1314 Brown Ale

St. Hallvards Bryggeri
1314 Brown Ale

Brown Ale 7% 0,44l kr 64,90

©Lasse L

Farge: Klar, dyp kastansjebrun med lyst beige skum
Aroma: Søtlig med røstet malt, brød, mørk sirup, nøtter og tørket frukt
Smaker: Røstet malt, karamell, tørket frukt, brød, hasselnøtter, noe bitterhet mot appelsinmarmelade og mørk sjokolade.

Har litt hint mot umoden hasselnøtt g brent karamell når den er veldig kald, men åpner seg mer og får frem en mykere karamell, tørket frukt, brød og nøtter, med hint mot sjokolade når den lunes i glasset.

God brown ale å diskutere når Oslo ble landets hovedstad over

 

Lasse L 7,75/10 Untappd 3,48

 

 

Les også:

 

Dagens norske håndverksøl: Bådin Runway

Bådin
Runway

Imperial Stout 9,3% 0,33l kr 79,90

©Lasse L

Farge: Klar, dyp rødbrun med cremafarget skum
Aroma: Kald espressokaffe, røstet malt, lett brente toner, mørk sjokolade og havre
Smaker: Silkemyk, robust og en rett gjennom ærlig stout. Mørk malt, kaffe, mørk sjokolade, melkepulver til kaffe og hint av vanilje og lakris.

Her er det kjærlighet til stilen med et nydelig maltpreg hvor de brente smakene virkelig får lede an uten at det er et snev av beskhet og et perfekt balansert teppe av bitterhet og sødme.
Dette er fløyel og glede sveipet i malt, humle og gjær. Det er ikke bare Glimt som hanker inn gull i Bodø. Bådin serverer den ene lekkerbiskenen etter den andre og jeg sitter med et smil langt inn i sjela. Og sannerlig har jeg en boks til i kjøleskapet også…


Lasse L   10/10 Untappd 3,79

 

 

Les også:

Dagens norske håndverksøl: Eik & Tid Juleheliks

Eik & Tid
Juleheliks (Julehelix på polets sider)
Barrel Aged Dark Sour with Spices   7,2%   0,33l   kr 72,00

©Lasse L


Farge:
Uklar, rødbrun med lyst brunt skum
Aroma: Syrlig og friskt av sitrus, eikefat, sherry, umoden plomme og hint av karve
Smaker: Mye sitrus og balsamicoeddik, runde toner fra eikefatene, plomme, eplekart, sherry og hint av karve. Komplekse smaker hvor innkjørte eikefat gir sitt markante preg. Nesten syrlig bærpreg, med stenfrukt og sherry som blander seg inn.
Holder seg godt og lenge.
Kraftig syrlighet, men ikke helt Cascade-surt. Ligger høyt oppe blant Eik & Tid sine kreasjoner


Lasse L 9/10   Untappd 3,56

 

 

Les også:

Øllistene for polslippet 12. januar

Her er listene for Basis-, Parti-, Bestilling- og Tilleggsutvalget.
Det er endel nyheter, men før man freser over gamle navn i nye lister, så er det nyheter i gitt utvalg og derfor ikke rene nyheter på polet.

Mer info om hvordan utvalgene fungere kan du lese i denne bloggposten 

Listene ligger som regneark her også:

2022 01 Lanseringsilister BPT BU TU

 

Artikkelnr Artikkelnavn Ølstil Land % Volum Pris
             
  Basisutvalget          
             
13832302 Full Circle Rye Member Me IPA IPA England 6,8 0,440 81,90
13793102 Krecher Plaguewing New England Style IPA IPA Norge 6,8 0,330 55,50
10227102 Graff Dead Cat Double IPA IPA Norge 7,5 0,330 64,90
13852102 Ægir Rye Me To The Moon Rye IPA IPA Norge 6,5 0,330 59,50
11151302 Haandbryggeriet Kittens, Puppies & Hops IPA Norge 8,0 0,440 81,50
             
  Partiutvalget          
             
10718202 Oslo Brewing IPA IPA Norge 6,2 0,330 63,90
12930502 Hogna Misty Mountain Tops New England IPA IPA Norge 6,0 0,440 79,70
13623002 Fjordfolk Lumberjack Winter Rye DIPA IPA Norge 7,4 0,330 62,00
13866102 Disko Brewing Ragnar Cloudy IPA IPA Norge 6,5 0,440 64,90
             
  Bestillingsutvalget          
             
13928202 Põhjala Cellar Series Triple Barrel BA Barley Wine Barley wine Estland 13,0 0,330 125,00
13871102 Brouwerij De Molen Bommen & Granaten Hennessy BA Barley wine Nederland 13,6 0,330 99,80
13873102 Brouwerij De Molen Zeker & Vast Breckenridge Bourbon BA Barley wine Nederland 13,9 0,330 99,80
13873302 Brouwerij De Molen Bommen & Granaten Burgundy BA Barley wine Nederland 11,1 0,330 94,80
13871202 Rodenbach & de Molen Wieken & Krieken Red Fruit Barley Wine Barley wine Nederland 9,2 0,330 64,90
13902902 Nøgne Ø Sunturnbrew Barley wine Norge 11,0 0,500 89,00
8135102 Kinn Ivar Aasen-øl 2015 Barley wine Norge 10,0 0,330 99,00
11467002 Kinn Ivar Aasen-øl 2017 Barley wine Norge 10,0 0,375 90,00
13928402 O/O Brewing A.B.W American Barley Wine Barley wine Sverige 10,0 0,330 89,00
13738502 La Marlouf Brown ale Belgia 8,0 0,330 86,00
13871402 Nøisom Britisk Brown Ale Brown ale Norge 5,8 0,330 52,30
11312402 Ayinger Weizenbock Hveteøl Tyskland 7,1 0,330 58,80
13739702 Harboe Bear Beer IPA IPA Danmark 5,6 0,500 39,90
13955402 Pomona Island Sporting Pomona Island Atleticos DIPA IPA England 8,2 0,440 136,00
13955102 Pomona Island Todd Bonzalez Sour DIPA IPA England 8,0 0,440 119,90
13980802 Boneface The Big Unit Hazy Double NZ IPA IPA New Zealand 8,6 0,440 123,90
13867902 Duncan’s Whippy Milkshake IPA IPA New Zealand 6,3 0,330 81,00
13903002 Nøgne Ø Upper Middle Class Oblivion IPA Norge 12,0 0,500 92,00
13897402 Krecher Caverncackle IPA Norge 6,8 0,440 89,90
13938202 Cervisiam Escobar Tropical New England DIPA IPA Norge 8,0 0,330 84,80
13938102 Cervisiam How High Can You Hop New England IPA IPA Norge 6,3 0,330 80,70
13954602 Six Degrees North Arenberg TIPA IPA Skottland 10,5 0,440 109,90
13928302 O/O Brewing New IPA IPA Sverige 6,4 0,330 75,00
10649702 O/O Brewing Narangi IPA IPA Sverige 6,8 0,330 74,90
13928502 O/O Brewing Evergreen IPA Glutenfree IPA Sverige 6,0 0,330 69,90
12680901 Gulden Draak Cuvée Prestige Laphroaig Klosterstil Belgia 10,5 0,750 249,80
13871002 Brouwerij De Molen Zoet & Zalig Apfelstrudel Quadruple Klosterstil Nederland 9,3 0,330 64,90
13886402 Collective Arts Matter of Fact New England Blonde Lys ale Canada 4,8 0,473 54,00
13698107 Brewhouse & Kitchen Legend Craft Lager Lys lager England 5,0 5,000 408,80
13954502 Six Degrees North Green lLsted NZ Keller Pils Lys lager Skottland 5,0 0,440 79,90
10172602 Chang Classic Beer Lys lager Thailand 5,0 0,320 39,90
13886501 Ayinger Celebrator Doppelbock Mørk lager Tyskland 6,7 0,750 102,20
13531202 Rivington The Guy Was an Interior Decorator DDH Pale Pale ale England 5,5 0,500 122,80
13380402 Brew York x Yakima Cheif Hops Big Poppa Pump Cryo Pop Pale Pale ale England 5,5 0,440 115,10
13955302 Pomona Island Willie Dustice Imperial Maple And Vanilla Stout Stout England 11,0 0,440 139,90
13873202 Brouwerij De Molen Hel & Verdoemenis Kokos BA Imp. Stout Stout Nederland 10,9 0,330 94,90
13980902 Boneface Number of The Beast Vanilla Coffee Imperial Stout Stout New Zealand 10,0 0,440 134,90
13868102 Duncan’s Maple Scorched Almond Imperial Pastry Stout Stout New Zealand 10,0 0,440 115,00
13903202 Nøgne Ø Jonah’s Lift Stout Norge 16,5 0,330 179,00
13938302 Cervisiam Satanic Hispanic Panic Coffee Chocolate Chipotle Imperial Stout Stout Norge 11,0 0,330 99,30
13938402 Cervisiam Spill the Bean Imperial Tonka Chocolate Vanilla Stout Stout Norge 11,0 0,330 99,30
213201 Kinn Svartekunst F.E.D.I.R.E.S.P 2016 Stout Norge 10,0 0,750 160,00
2187901 Kinn Bresjnev Sovjet Staut Stout Norge 8,0 0,750 115,00
13952202 Kinn/Beer Flag Laika Imperial Soviet Stout Stout Norge 10,0 0,330 90,00
13871502 Nøisom Sjokoladestout Stout Norge 9,0 0,330 58,20
13507202 AleSmith Speedway Stout Mostra Coffee and Coconut Stout USA 12,0 0,473 144,90
13955202 Pomona Island Bobson Bugnett Sour Farmhouse IPA Saison England 6,8 0,440 99,90
13954402 Six Degrees North Maglia Rosa Cherry and Blackberry Saison Saison Skottland 6,0 0,440 64,90
6880402 Kaapse Brouwers Klaas Christmas Ale Spesial Nederland 9,8 0,330 79,80
13902802 Nøgne Ø Bonfire Spesial Norge 7,5 0,500 69,00
10428602 Six Degrees North Snowy 2018 Spesial Skottland 6,0 0,330 74,90
13884701 Baladin Isaac Sour Edition Surøl Italia 5,0 0,750 139,90
13868002 Duncan’s Boysenberry & Chocolate Ripple Ice Cream Sour Surøl New Zealand 6,5 0,440 102,90
13903101 Nøgne Ø Mirage 2 Surøl Norge 8,0 0,750 149,00
13937902 Cervisiam Pecanbanger Tonkarip Imperial Pecan Tonka Sour Explosion Surøl Norge 7,0 0,330 79,90
13938002 Cervisiam Hadouken Imperial Tropical Explosion Sour Gose Surøl Norge 6,2 0,330 79,90
13897302 Krecher Deathcharj Surøl Norge 6,0 0,330 69,60
11156701 Kinn Rekved Nr. 8 Tyttebær Surøl Norge 6,0 0,750 139,00
11854102 Wettre Barnyard Series Prosjekt Sur 2020 Surøl Norge 8,0 0,375 130,20
13954702 Brekeriet Tistron Surøl Sverige 4,8 0,330 64,90
13954902 Brekeriet Pink Passion Surøl Sverige 4,8 0,330 64,90
             
  Tilleggsutvalget          
             
13978302 Amundsen Bound in Wood Bourbon Barrel Aged Barleywine 2020 Barley wine Norge 13,0 0,330 126,90
13978402 Amundsen Bound in Wood Vanilla Bourbon Barrel Aged 2020 Barley wine Norge 13,0 0,330 126,90
13851702 QVÆN #100 Brown ale Norge 7,5 0,330 67,40
13961602 Buxton Brewery Sesqui Axe Triple IPA IPA England 10,2 0,440 99,90
13961302 Buxton Brewery Axe^X DDH IPA IPA England 6,8 0,440 79,90
13961702 Buxton Brewery Black Axe Black IPA IPA England 6,8 0,440 79,90
13961402 Buxton Brewery Brithop IPA IPA England 6,8 0,440 75,00
13961202 Buxton Brewery LupulusX Mosaic IPA IPA England 5,4 0,440 67,90
13961502 Buxton Brewery Mantel – Simcoe Sabro IPA IPA England 5,4 0,440 67,90
13929502 Beak Ladder IPA Mosaic IPA England 6,0 0,440 125,50
13929302 Beak Tumbles V2 NEIPA IPA England 6,5 0,440 120,00
13962602 Rivington x Premier Hop Growing Like Grass TIPA IPA England 10,0 0,440 138,70
13962502 Rivington x Aplha Delta Holding Onto What´s Golden Imperial West Cost IPA IPA England 9,5 0,440 137,20
13962302 Rivington x Åben – Both Of Us – DDH IPA IPA England 7,2 0,500 127,20
13972702 Phantom Hoodie Weather IPA IPA England 7,4 0,440 122,00
13962202 Brew York Twisted Transistor – Sour IPA IPA England 7,1 0,440 120,20
13913602 Rivington x Future Star – Jupiter Hammer West Cost IPA IPA England 7,7 0,500 120,00
13974002 Phantom x Heist Hybrid Moments White Wine IPA IPA England 7,5 0,440 119,90
13914002 Rivington Perpendicular To Most – Red IPA IPA England 7,0 0,500 114,70
13913702 Rivington x North Riding Brewery Keys To My Beamer Mountain IPA IPA England 6,5 0,500 114,60
13973802 Phantom Autumn IPA IPA England 5,9 0,440 114,10
13929102 Deya X Beak Cosmic Control DIPA IPA England 8,0 0,500 109,90
13976302 Northern Monk 8th Anniversary DIPA IPA England 8,8 0,440 104,90
13974902 Phantom Feeling This IPA England 5,0 0,440 103,30
13929202 Deya Something Good 16 IPA IPA England 6,2 0,500 100,10
12847402 Brew York Juice Forsyth IPA England 5,0 0,440 99,90
13932902 Wander Beyond River Monster IPA England 7,1 0,440 99,90
13976002 Wylam x Indie Hops Mission Strata CY21 Strata DIPA ’21 Crop IPA England 8,5 0,440 99,90
13976102 Northern Monk x Why Didn’t You Tell Me Hometown Pride DDH IPA IPA England 7,4 0,440 99,90
13912702 Northern Monk Patrons 33.01 Thought Bubble Jock 2000 AD DDH IPA IPA England 7,4 0,440 99,80
13912902 Northern Monk Patrons 13.01 Infinity Vortex // Other Half // Equilibrium DDH IPA IPA England 7,4 0,440 99,80
13913002 Northern Monk Patrons 14.07 Visions Of Another Ale Tropical Imperial Black IPA IPA England 9,0 0,440 99,80
13976202 Northern Monk Patrons 32.03 Bundobust //Culinary Concepts 2.0 IPA England 6,5 0,440 94,90
13975902 Wylam My Pal All Australian Pale IPA England 5,4 0,440 89,90
13960602 Seven Island x Alesmith Guardians of Ethos Triple NEIPA IPA Hellas 9,3 0,440 109,90
13960702 Seven Island Dawn of the Hopheads Double NEIPA IPA Hellas 8,0 0,440 99,90
13972302 St. Hallvards Brewers Edition Hazy IPA IPA Norge 7,1 0,500 89,90
13978502 Amundsen Spork In The Road Hazy TIPA IPA Norge 10,0 0,440 89,90
13918002 Salikatt Laws of Motion IPA Norge 8,0 0,440 104,90
13956302 Salikatt Slam Dunk IPA Norge 8,0 0,440 91,90
13956102 Lervig x Pinta – Hop Detour IPA Norge 7,4 0,330 79,20
13913302 Jåttå Gårdsbryggeri Nuten IPA IPA Norge 6,0 0,330 57,90
13962002 Monkey Brew Golden Dragon DIPA IPA Norge 8,0 0,440 99,90
13957902 Raa Three To Tango IPA Norge 10,0 0,440 98,00
13870702 Haandbryggeriet Hop Tweak 7 IPA Norge 7,7 0,440 91,60
13836602 Browar Pinta / Lervig Hazy Discovery Stavanger Triple New England IPA IPA Polen 10,2 0,500 88,30
13914302 Freddo Fox No Financial Advice DIPA IPA Spania 8,0 0,330 73,10
13957802 Brewski Kangoose West Coast IPA IPA Sverige 7,0 0,330 73,50
13957202 Omnipollo Lazer Focused Drinking Experience Inimitabile IPA Sverige 6,5 0,330 77,40
13929002 Brewheart It’s Genghis Can TIPA IPA Tyskland 9,5 0,440 104,10
13928902 Brewheart Brews Lee Enters The Dragon DIPA IPA Tyskland 8,0 0,440 95,20
13977202 Spyglass Radial Burn Imperial IPA IPA USA 10,0 0,473 174,90
13977302 Spyglass Vortex NE DIPA IPA USA 7,6 0,473 159,90
13977402 Spyglass Fuzzy Logic NE DIPA IPA USA 7,6 0,473 159,90
13977102 Spyglass Laminar Flow NE IPA IPA USA 6,9 0,473 149,90
13978102 Adroit Theory Angels’s Trumpet IPA Ghost 1087 IPA USA 8,1 0,473 129,90
13978202 Adroit Theory Death Ronin IPA Ghost 1088 IPA USA 6,5 0,473 124,90
13973402 Phantom x Brew York Venti is Twenty Coffee Belgian Dubbel Klosterstil England 6,4 0,440 107,00
13963702 Whiplash Quad of Paradise Quadrupel Klosterstil Irland 11,1 0,440 103,20
13956902 MIkkeller Japanese Rice Lager Lys lager Danmark 5,0 0,440 69,90
13961802 O/O Brewing Ekta Pils Lys lager Sverige 5,2 0,330 59,90
13963802 Whiplash Immolator Smoked Doppelbock Mørk lager Irland 8,6 0,440 93,60
13929402 Beak Family American Pale Ale Pale ale England 5,5 0,440 113,00
13913802 Rivington In The Middle Of Little Italy DDH American Pale Ale Pale ale England 5,5 0,500 112,60
13973902 Phantom Summer Citra & Azacca Pale Pale ale England 5,2 0,440 108,00
13962102 Brew York Schooner Matata – DDH Pale Pale ale England 5,0 0,440 107,20
12846702 Brew York Time Travelling Taxi Pale ale England 5,7 0,440 99,70
428602 Birra del Borgo ReAle Pale ale Italia 6,4 0,330 54,90
13833302 Oslo Brewing Esperanto IPA Pale ale Norge 6,7 0,330 59,80
13957102 Omnipollo Dank Dank Dank Pale ale Sverige 5,5 0,330 68,10
13974302 Phantom x Tartarus Reaper Sticky Toffee Pudding Stout Stout England 13,0 0,440 133,30
13962402 Brew York Imperial S´more Tonkoko Stout England 7,5 0,440 131,00
13100202 S43 Sasquatch Syrup Stout England 10,0 0,440 120,90
13975802 Wylam Lapsing Into Heresy Russian Imperial Stout Stout England 12,5 0,440 119,90
13976402 Northern Monk Shaun of the Death Strawberry Cornetto Imperial Stout Stout England 11,0 0,440 119,90
13974402 Phantom Winter Barrel Aged Imperial Stout Stout England 11,0 0,440 119,10
13914202 Rivington Void Space Ratio – Peach, Vannila, Coffee og Red Apple Stout Stout England 7,0 0,500 118,10
13914102 Rivington Chinchilla In The Heat – Blueberry & Scotch Bonnet Porter Stout England 6,6 0,500 114,00
13912802 Northern Monk Patrons 24.05 Tom J Newell // Rejoice! Imperial Stout Stout England 10,5 0,440 109,80
13961102 Põhjala Cellar Series Jäktu Leiba Stout Estland 12,5 0,330 125,00
13961002 Põhjala Baltic Porter Day 2022 Stout Estland 10,0 0,330 75,00
13971502 Popihn Assemblage Bourbon 14 Mois / Australian Rum 6 Mois BA Imp Stout Stout Frankrike 13,5 0,330 139,80
13980602 Seven Island Gimme Smores Stout Hellas 12,0 0,440 119,90
13980702 Seven Island Apple and Cinnamon swirl Stout Hellas 12,0 0,440 119,90
12108202 Bådin Sulis Stout Stout Norge 7,0 0,330 69,70
13961902 Monkey Brew #100 Stout Norge 14,0 0,375 229,80
13914402 Freddo Fox Is This The Way Pastry Stout Stout Spania 9,5 0,330 87,10
13956202 Stigbergets Big Bourbon Barrel Aged Stout Imperial Stout Stout Sverige 13,5 0,330 124,10
13957502 Omnipollo Agamemnon Maple Blueberry Stout Sverige 11,5 0,330 119,30
13894002 Fraugruber Bananasplit Imperial Stout Stout Tyskland 10,3 0,440 119,50
13840302 FrauGruber Shakerato Imperial Stout Stout Tyskland 10,6 0,440 119,30
13971702 The Bruery Pago Pago Cookie Stout Stout USA 9,8 0,473 184,90
13972002 Westbrook Mexican Cake Imperial Stout Stout USA 10,5 0,473 169,90
13977702 Griffin Claw Great White Buffalo Bourbon Barrel Aged Imperial Stout Stout USA 12,0 0,473 169,90
13977802 Griffin Claw Flying Buffalo Barrel Aged Imperial Stout Vintage 2021 Stout USA 12,0 0,473 169,90
13977902 Untitled Art x Angry Chair Midnight Toffee Stout Stout USA 12,3 0,473 154,90
13978002 18th Street Silver Spoon Breakfast Stout Stout USA 8,6 0,473 129,90
13974201 Beak Cedric Blended Saison Saison England 6,5 0,750 181,40
13851602 Qvænbrygg Juleøl Spesial Norge 7,0 0,330 61,50
11492102 Hogna Just another Kirsebær Sour Spesial Norge 6,1 0,440 79,80
13971802 Mortalis x Claim 52 Thicc Hydra Fruited Sour Spesial USA 7,0 0,473 169,90
13971602 Evil Twin NYC Dumb Fruit 5 Sour Spesial USA 6,6 0,473 164,90
10060202 3 Fonteinen Oude Geuze Cuvée Armand & Gaston Surøl Belgia 6,8 0,375 129,90
10060402 3 Fonteinen Oude Kriek Surøl Belgia 6,3 0,375 129,90
13956801 Baghaven Refsæsøen Blend 2 Surøl Danmark 5,8 0,750 248,20
13974701 Mills Picture Pot Blend Three Surøl England 6,0 0,750 234,50
13974102 Phantom x Staggeringly Good Stagadelic Baby! Surøl England 9,0 0,440 124,30
13974602 Phantom Spring Strawberry & Lemon Sest Sour Surøl England 8,0 0,440 121,80
13913902 Rivington x Chain House Brewing Co The Evil Dead Mango, Raspberry & Vanila Sour Surøl England 5,0 0,500 116,40
13973702 Phantom x Delphic Please Stop, It’s not that Kind of Hat Pear & Plum Sour Surøl England 6,0 0,440 113,20
13918102 Salikatt Lobe Ultra fruited sour Surøl Norge 8,0 0,440 139,90
13779302 Vault City Double Maple S’more Surøl Skottland 10,0 0,375 129,50
13772802 Vault City Farm To Ferm Strawberry Surøl Skottland 6,5 0,375 110,20
13594102 Vault City SDIPA STRATA Surøl Skottland 7,5 0,375 109,80
13779402 Vault City Sweet Cherry Bakewell Surøl Skottland 7,5 0,375 109,80
13914502 Freddo Fox Sometimes It’s Complicated Imperial Gose Surøl Spania 6,5 0,330 67,70
13957002 Brewski x Omnipollo SFF Strawberry Fluff Forever Gose Surøl Sverige 6,0 0,330 122,80
13957602 Omnipollo x Dugges Anadrome Passionfruit Cheesecake Sour Surøl Sverige 6,0 0,330 98,60
13956002 Fermenterarna The Big Mjau Theory Fruited sour Surøl Sverige 6,0 0,440 92,70
13957302 Omnipollo Fruit Tap 6 Peach Passion Sour Surøl Sverige 5,8 0,330 89,70
13957402 Omnipollo Sunshine Sour Surøl Sverige 6,0 0,330 83,70
13971902 The Bruery Terreux Frucht Passion Fruit Berliner Weisse Surøl USA 5,1 0,473 109,90
13976502 Drekker Braaaaaaaains Pineapple Guava Passionfruit Double Fruit Smoothie Sour Surøl USA 7,3 0,473 144,90
13976602 Drekker Braaaaaaaains Mango Cherry Double Fruit Smoothie Sour Surøl USA 6,9 0,473 144,90
13976702 Drekker Braaaaaaaains Blackberry Guava Lemonade Double Fruit Smoothie Sour Surøl USA 6,3 0,473 144,90