Sleeping Village Crystal Field

Sleeping Village
Crystal Field (link til Untappd)

Amerikansk blonde ale 4,7% 0,44 kr. 69,90 (Gulating Oslo Sentrum/ Gulating Grünerløkka)

 

Farge: Tåkete, gyllen gul med fint hvitt skum

Aroma: Fruktig sitrus med appelsin i spissen, melon og lys malt og lett bitterhet mot britisk pale ale og bitter


Smaker:
Velbalanserte smaker med myk karbonering. Fruktig og florale toner fra appelsinblomst, vannmelon, noe grapefrukt og hint av hvete som gir en søtlig touch i bakkant. Det er det fruktige grapefrukten som ligger lenge i ettersmaken. Tipper Citra-humlen avslutter ballet der.

Veldig fin og lettdrikkelig øl som heller mer mot pale ale enn en belgisk blonde. Kjenner at en solvegg og en bolle med reker hadde gjort seg fint. Vel, siden jeg koste meg uten hverken sol eller reker, er dette en god tørsteslukker og hverdagsøl

Klokk & co. Oi Oi DIpa

Klokk & co.

Oi Oi DIpa

Dipa 8% 0,33l kr. 53,70

©LasseL

 

Farge: Tåkete, gyllen gul med offwhite skum som faller veldig fort

Aroma: Fruktig med tropiske innslag som ananas og aprikos og snev av fersken. Det ligger noe kvae eller furunål i bakgrunnen sammen med sitrus og søtlig vanilje

Smaker: Frisk og kremete munnfølelse med lav karbonering. Det er appelsin, fersken, aprikos, ananas som preger de fruktige tonene som ligger over en litt skarp bitterhet som stikker frem gjennom en søtlig, kremete følelse med vanilje.
Ettersmaken er tørr av humlebitterheten som minner om sitrusskall, men den er også relativ kort.

Denne havner på en mellomting mellom en NEIpa og en tradisjonell India pale ale. Den er beskrevet som en East Coast Dipa med Simcoe, Mosaic og Citra humle, men virker litt ubalansert gjennom bitterheten og sødmen fra havren og laktosen som er lagt til.

Er ingen dårlig øl, men havner mellom en fruktig NEIpa og en humlebitter og malttung Dipa, så om man vil ha litt fra begge verdener, er Klokk & co sin OI OI Dipa en øl å legge i handlekurven

Monkey Brew Darwin Ipa

Monkey Brew
Darwin IPA

Ipa 6,5% 0,44l kr. 66,80

©LasseL

 

Farge: Lett tåkete gul med tett, hvitt skum

Aroma: Fruktig og frisk av sitrus som heller mest mot grapefrukt og noe appelsin, lett syrlig av pasjonsfrukt og hint av gress og furunål

Smaker: Smaken er fruktig og frisk hvor bitterheten i humlen treffer deg før de fruktige tonene kommer og så avslutter den med lett bitterhet igjen på slutten.
Det er furunål, gress og sitrus fra grapefrukt- og appelsinskall som først treffer smaksløkene. Det kommer en lett søtlig maltbase gjennom bitterheten som åpner for fruktige toner fra grapefrukt, fersken og pasjonsfrukt før det flyter over til lett bitterhet fra sitrusskall, gress og furunål igjen som holder seg en god stund.

Velbalansert lek mellom smakene som gjør den lettdrikkelig selv om alkoholen kanskje motsier at man skal hive nedpå for mange av denne for fort.

Landets serveringssteder ligger nede med brukket rygg og hendene bundet

©https://www.flickr.com/photos/kongharald/9628281746

Landets serveringssteder ligger nede med brukket rygg og hendene bundet.

 

Det er en tøff tid i vente for de aller fleste av oss. Det er satt inn noen tiltak som å gi skattelettelser, lånerenter er satt ned, tilbakebetalinger er utsatt og man begrenser økonomiske tap for bedrifter som må permittere ansatte.

For mange bedrifter og enkeltpersoner har dette vært viktig. Viktig for den psykiske og fysiske påkjenningen å måtte holde seg hjemme fra jobb, hjemmekarantene, permitteringer osv. Det har vært beroligende for den økonomiske situasjonen koronakrisen setter mange i.

Mange er med på ‘dugnaden’ og gjør det de kan for å hjelpe så mange som mulig, på den måten de kan. Allikevel virker det som at de som eier lokalene skal holde frem uten annen oppofring enn å utsette husleie. Om vi har lært noe av disse programmene om økonomi på idiotboksen, så er det at man ikke skal skyve regningene foran seg, når gjelden bare vokser og vil bli uhåndterlig.
Jeg må ærlig si jeg aldri har hørt om et hotell med forbrukslån og kredittkort hvor de derfor ikke kan løse kredittkrisen sin med den type uansvarlig økonomibruk.


Hvor skal artistene spille når alle scener er stengt?
Utsiktene for at dette blir kortvarig er mørkere enn en kullgruve uten lys. Det er så mange eiere, samt ansatte på utesteder, hoteller og restauranter som hvileløst vandrer rundt i hjemmene sine i håp om at pandemien går over snart, ellers blir det en seismisk omveltning både på tilbud og etterspørsel fra Kinnarodden til Lindesnes. Mange håndverksbryggerier, håndverksdestillerier, øl- og vinimportører og utesteder vil garantert forsvinne i dragsuget fordi kundegrunnlaget er borte.


Så kan man undre seg over hvor artistene – som allerede har fått hjelp fra staten og holder inntjenende konserter på nett- skal spille og opptre om alle scener er stengt når koronakrisen er over?

 

Bryggerier, importører og andre leverandører tar tilbake hva de kan av varer. Bedrifter som vasker, driver vaktservice og andre som har løpende avtaler med utesteder, hotell og restauranter, tar sin del av samarbeidet for å lette det finansielle trykket som ligger over servicebransjen.
Så hvorfor skal noen få slippe unna økonomisk tap når fellesskapet sitt oppofrende bidrag er så enormt?

 

Av 1300 skjenkebevillinger i hovedstaden, er det uhorvelig mange som kan og vil falle bort om dette drar ut over sommeren. Svært mange steder overlever vinteren pga inntektene de får inn under sommermånedene. I de største byene sliter mange med tårevåte høye husleier, en ustabil kundemasse, skarp konkurranse og derfor har de lite spillerom økonomisk, så da rekker ikke alltid høst, vinter og vår til for å betale alle andre regninger uten hjelp av en innbringende sommer.

Vi kan miste mangfoldet i utelivet
Det er selvfølgelig endel velstående bedrifter som er interessert i de bevillingene som vil forsvinne i krisen. De det står verst til med er basert i lokaler som uansett er marginale. Om ett lokale blir ledig i sentrum eller en annen sentral del av byen med alt av infrastruktur er det lett å leie ut slike lokaler. Om du viderefører et slikt lokale med en god omsetning vil du lett få flere millioner for en leiekontrakt. Nå vil man få det gratis. Da kan utleier også bake det inn i leien.

Dette er også et perfekt tidspunkt å kvitte seg med leietakere. Om eiendomsselskapene vil renske opp en gate eller gentrifisere er det bare å kreve leie så lenge stedene må holde stengt og så kaste leietagerne ut når de ikke gjør opp for seg. De stedene som ikke er attraktive nok, vil være der det er mulig å håpe på redusert eller frafall av leie.

Nok en mulighet for å tjene mer penger for noen, men blod og svette gjennom hardt arbeid blir til tårer for andre. Livsverk og livsgrunnlaget til små, uavhengige utesteder blir lagt i grus fordi kynismen i storkapitalismen ikke har plass til dugnadsånd.

Kynismen råder og vil dessverre trumfe, om HoReCa og servicebransjene ikke får hjelp fra staten. Kremlokalene vil bytte eiere . Kanskje samtalene allerede er i gang i tilfelle noen går konkurs, slik at andre står klare til å overta. Dette er umulig ellers med tanken på kontrakt og opsjon på forlengelse. En konsekvens kan også være at det blir flere utesteder som er kjededrevet.

Gentrifiseringen av storbyene blir enda mer merkbar. Mangfoldet vil forsvinne og det som har gjort hver by til en spennende oase av tilbud, vil se de samme konseptene gå igjen fra sted til sted. Samme innredning, samme utvalg og samme prissamarbeid som visstnok ikke finnes i blant annet dagligvarebransjen.

Kjemper med bein og armer knyttet sammen
Veldig få steder rundt om i landet har fått avtaler med utleier. Det er som å blåse bort snøen på toppen av isberget når vi vet hvor dypt et isberg kan stikke. Og servicebransjen sitt isberg er enormt. Selvfølgelig er det bedrifter innenfor eiendomsektoren som også sliter, men over 200.000 permitterte på dagpenger tar nesten 40% kutt i inntekten sin og de fleste bedrifter i HoReCa tar 100% kutt. Kanskje mer enn det pga innkjøpte varer som ikke kan selges.
Er det da så mye å be om at det største utgiften -husleien- må justeres ned?

Det må komme tiltak for de som driver steder i utelivsbransjen. Og huseiere må innse at dette er en fellesinnsats, ikke en opportunistisk mulighet til å berike seg på uskyldige småbedrifters pålagte driftstans uten mulighet for innbringende midler så lenge de er beordret til å begrense spredingen av viruset.
For nå kjemper de en felles kamp for å overleve mot to virus. COVID-19 og parasittene som skal ha full husleie

 

Spesialslipp utsettes på ubestemt tid

 

Vinmonopolets spesialslipp utsettes på ubestemt tid

Vinmonopolet følger myndighetenes råd og anbefalinger knyttet til koronaviruset. Butikkene

holder åpent som normalt, med en rekke tiltak for å begrense smittefaren.

Samtidig har Helsedirektoratet besluttet forbud mot og stenging av ulike arrangementer og tjenester for å hindre spredning av koronaviruset og for å bidra til å opprettholde nødvendige helse- og omsorgstjenester. Slippene i Spesialbutikkene har for vane å samle mange interesserte kunder i kø. Gitt myndighetenes råd, ser ikke Vinmonopolet noen mulighet til å gjennomføre spesialslipp under nåværende forhold.

I forrige uke informerte de om at Spesialutvalgets slipp av tysk vin 2. april vil utsettes på ubestemt tid.

Nå er det besluttet at dette også vil gjelde brennevinsslippet 26. mars og ølslippet 23. april.

Vinmonopolet tar sikte på å gjennomføre slippene så snart myndighetenes råd og anbefalinger gjør det mulig å gjennomføre. Nærmere informasjon om slippdato vil bli gitt på Vinmonopolet.no 14 dager før slippet finner sted. Utsettelsen gjelder også for slippvarer som selges i nettbutikken.

Nøgne Ø God Påske 2020

Nøgne Ø   God påske   7,5%   0,5l   kr. 75

Hjula varer helt til God påske

 

I aromaen kjennes belgisk gjær, søtlig av lys malt, banan, sitrus, humle og florale krydder.

Smaken er søtlig, krydret, lett bitter humle, sitrus, koriander, banan og karamell. Den heller mot hveteøl gjennom en base som minner sterkt om en belgisk trippel.

Det er en kraftigere maltbase enn hva man finner i hveteøl, men man kjenner igjen hveteølens mer distinktive smaksnoter her også, selv om det er den belgiske, florale gjæren som dominerer. Minner mer om tysk hveteøl enn belgisk wit, om forklaringen virker noe forvirrende.

God munnfølelse, fin balanse hvor man kanskje aner toner av honning og appelsin når den blir mer lun.

Du finner den på Vinmonopolet:
https://www.vinmonopolet.no/Land/Norge/N%C3%B8gne-%C3%98-God-P%C3%A5ske/p/11711202

Hva skjer i øl-Oslo? Corona-versjon

 

Hva skjer i øl-Oslo?

Ikke en dritt….

All alkoholservering er stengt i hovedstaden.

Oslo har 1300 sjenkebevillinger, men kun drøye 50 steder med matservering har holdt åpent etter restriksjonene som kom forrige torsdag.

Restriksjonene med blant annet en meters avstand har vært brutt, spesielt i barkøer og dokøer, men også i tilfeller hvor samboere har sittet sammen har det blitt “registrert brudd på reglene”.

“Vi håpet at vår appell tidligere skulle medføre skjerping. Men i stedet er det blitt verre, og vi fant det nødvendig å dra frem det røde kortet”, fortalte næringsbyråd Victoria Marie Evensen til VG på lørdag.

Følg med på utestedene sine sider på nett og i SoMe, da flere har små tiltak som salg av glass og t-skjorter for å kunne bøte på null inntjening over bardisken.

 Det er derfor viktig for alle i bransjen at hele befolkningen respekterer kommunen og regjeringens appell om å holde seg hjemme, hvor ferdsel ut er kun av høyest nødvendighet, så vi får drikke sammen på våre fantastiske ølsteder igjen fortest mulig og ikke måtte ta gravøl for de som har gitt oss “vårt daglige brød”.

Husk også å støtte de norske håndverksølbryggeriene! De trenger oss mer enn noen gang før.

Hold hodet kaldt, hjertet varmt og hendene rene!

Lasse L

Nøgne Ø’s Command And Conquer

Nøgne Ø. Command and conquer

@LasseL

 

Nøgne Ø. Command and conquer. 10%. Kommer på polet i mai.

Her kommer en kjempe trampende inn. Nøgne Ø’s Command and conquer er en 10% trippel tørrhumlet Imperial Ipa i New England-stilen.
En mektig humlebombe som gir deg varme og glede gjennom sin malttunge kropp i bunnen av humlenes fruktighet og bitterhet.

Det lukter tropiske frukter, appelsin marmelade, lys karamell og kvae. Søtlige florale toner med herlig humlebitterhet leker i aromaene.
Her kjenner du alkoholen gi deg en innvendig klem og smaksløkene danser gjennom en herlig fruktig bitterhet. Det beste av begge verdener fra den klassiske IIpa/DIpa segmentet som vi vet Nøgne er dyktige på (jeg kan vel enkelt slå fast at #500 er den ølen jeg har polkjøpt desidert mest av) med sin bitterhet, til den fruktige NEIpa-stilen som har søtlige, tropiske frukter som mango, ananas og sitrusfrukter som fremtredende smaker.

Command and conquer bringer disse to verdener sammen og gir massive smaker av deilige frukter, god bitterhet, fin sødme fra maltbasen og avsluttes med en varmende alkohol.
Jeg vil ha mer og jeg vil ha gulrotkake ved siden av!

Og jeg vil ha det NÅ!!!!

Lanseres på Tyren Torshov i Oslo torsdag 12. mars. Mer info om øl-events denne uken her

Hva skjer i øl-Oslo? Uke 11 og 12

Mandag 9. mars

BD57 byr på Meatless Monday med gode tilbud på mat og drikke

 

 

Tirsdag 10. mars

Schouskjelleren fortsetter med Bottleshare Tuesdays

 

 

Brent Hudgson fra Sierra Nevada tar turen til Norge og Beer Palace for å dele historier og smaker i Jubileumssmaking i Oslo

 

 

Onsdag 11. mars

Graff Brygghus har tatt over kraneneHåndslag og blir der hele mars

 

 

Torsdag 12. mars

Nøgne Ø lanserer Command and conquer!Tyren Torshov vis-a-vis Soria Moria

 

 

Det blir Eik & Tid + Kinn smakingØst denne torsdagen. Benytt muligheten til å se det vakreste  stadionanlegget i landet

 

AVLYST! Gulating Oslo Sentrum og Gulating Grünerløkka har igjen slått seg sammen med BD57 og inviterer til Ølsmaking med Haandbryggeriet. Her får du smake disse ølene:

«Pils Pils Pils!» – Tysk pilsner
«Lille Lørdag» – Juicy IPA
«Haandbakk 2019» – Flemish Red
«Haandmades Ale» – Brown Ale m/ kokos
«3 Sons of Borr» – Imperial Stout (collab med 3 Sons fra USA

 

 

Pomona Island TTOHenry & Sally’s får du smake noe av det ypperste av trend-øl som har kommet fra de britiske øyer den siste tiden. Her er lista:

EGO TRIPPING AT THE GATES OF HELL – TRIPLE IPA // 10.5%
ACID RAINDROPS – SOUR IPA // 6.8%
DRESS SEXY FOR MY FUNERAL – IMPERIAL CHOCOLATE STOUT W/ APRICOT & ORANGE ZEST // 12%
IRON BLOKE – SALTED CHOCOLATE STOUT // 7%
VOODOO. WHO DO? YOU DO. – PEACH SOUR // 4%
DAY BOW BOW – DDH AMERICAN PALE W/ VIC SECRET // 5.6%
EGE BAMYASI – DDH TABLE BEER // 3.3%
COMFY IN NAUTICA – AMERICAN IPA // 6.5%
SURE ‘NUFF ’N YES I DO – RHUBARB SOUR // 5%

 

 

Gutta fra Dry & Bitter brewing company kommer til Crow for en Dry & Bitter TTO. Følg eventet for øllister.

 

 

Arne Hjeltnes lanserer bok om norske turer, norsk mat og norsk øl. Børge fra Lervig dukker også opp på Nomaden og forteller litt om Stavanger-bryggeriet før han sjenker i glassene.

 


Fredag 13. mars

Skur 33 på Akershuskaia får besøk av Beer Enthusiast for Apritivo Friday X Baladin

 

AVLYST! Oslo Håndverksdestilleri holder Åpent destilleri og bar i lokalene på Bryn

 

 

Det blir Øl og sliders i Ølakademiet sine lokaler på Løkka

 

 

Lørdag 14. mars

AVLYST!Brygg pop-up med Oslo Brewing co og Mjøderiet skjer selvfølgelig på Brygg Oslo

 

 

Beermaker’s dinnerSanoma Restaurant med Nøgne Ø hvor man får 6 retter og 5 øl for en drøy månedsbillett på kollektivtransporten i Oslo

 

 

Søndag 15. mars

 

 

Mandag 16. mars

Mikromandag på Chateau Neuf får denne gang besøk av Bodøs stolthet BådinMikromandag 55: Bådin

 

 

BD57 byr på Meatless Monday med gode tilbud på mat og drikke

 

 

Tirsdag 17. mars

Schouskjelleren fortsetter med Bottleshare Tuesdays

 

 

Onsdag 18. mars

Graff Brygghus er neste bryggeri til å ta over kraneneHåndslag og blir der hele mars

 

 

Torsdag 19. mars

AVLYST!Kulturhuset og Youngs har vært på Nøgne Ø og brygget et øl som lanseres på Kulturjuice-fest med ølbrask og pizzabram

 

 

Gulating Oslo Sentrum og Gulating Grünerløkka har igjen slått seg sammen med BD57 og inviterer til Ølsmaking med Amundsen

 

 

Fredag 20. mars

Henry & Sally’s byr på Mikkeller San Diego Barrel aged bonanza i Bernt Ankers gates hippeste lokaler

 

 

Det blir Øl og sliders i Ølakademiet sine lokaler på Løkka

 

 

Lørdag 21. mars

 

 

Søndag 22. mars

 

 

Les også:

 

#hvaskjer #øl #oslo #hvaskjeriøloslo #lassel

Hva skjer i øl-Oslo? Uke 10 og 11

Mandag 2. mars

BD57 byr på Meatless Monday med gode tilbud på mat og drikke

 

 

Tirsdag 3. mars

Schouskjelleren fortsetter med Bottleshare Tuesdays

 

 

Oslo Beer Mile #4 går av stabelen og følger denne ruten:
1730 – Brewgata
1815 – Brygg Oslo
1900 – Henry & Sally’s
1945 – Crowbar
2030 – Cafe Sara
2115 – Schouskjelleren
2200 – BD57

 

Onsdag 4. mars

Graff Brygghus er neste bryggeri til å ta over kraneneHåndslag og blir der hele mars

 

 

Brewery International tar med sg et knippe øl og inviterer til mingle festKiosken Bar i anledning SMAK2020

 

 

Torsdag 5. mars

Gulating Oslo Sentrum og Gulating Grünerløkka har igjen slått seg sammen med BD57 og inviterer til Ølsmaking med Lervig

 

 

Mikkeller world #1 kan du smake øl fra Mikkeller sine utposter i San Diego, New York, samt Baghaven og alt samles på Henry & Sally’s

 

 

Røør har Spike tap takeover med øl fra det svenske bryggeriet

 

 

Oslo Brewing co er på Dubliner for lansering av et fatlagret øl i samarbeid med Jameson’s

 

 

Schouskjelleren lanserer tre nye øl under Schouskjelleren Beer Release!

 

 

Fredag 6. mars

Det blir Øl og sliders i Ølakademiet sine lokaler på Løkka

 

 

Lørdag 7. mars

Brygg Oslo får Bådin på besøk og har Brygg Pop-up med Bådin

Thomas fra Bådin stiller på pop up baren med følgende nyheter:
– Force Majeure, American IPA 6,7 %
– Grav deg ned i tide, Stout med sjokolade og appelsin 6,5 %

I tillegg blir det:
– Craig’s Macaron Stout, Stout 8,0 %
– Survold, Berliner Weisse 5,5 %
– Saltstraumen, Saison 4,7 %

 

 

Surølskveld med Brekeriet Fiasco hvor Andrè fra bryggeriet kommer for å svare på spørsmål

 

 

Mikkeller Running Club Oslo holder Fellestrening #51 og starter som alltid fra Henry & Sally’s

 

 

Søndag 8. mars

For femte året på rad feires kvinnedagen med å drikke digg øl brygga av fabelaktige damer. Humlepupp 2020 holdes på BD57 og følgende bryggerier stiller:

Grünerløkka Brygghus
Haandbryggeriet
Nevel Artisan Ales
Ægir Bryggeri
Sleeping Village Brewing

 

 

Mandag 9. mars

BD57 byr på Meatless Monday med gode tilbud på mat og drikke

 

 

Tirsdag 10. mars

Schouskjelleren fortsetter med Bottleshare Tuesdays

 

 

Brent Hudgson fra Sierra Nevada tar turen til Norge og Beer Palace for å dele historier og smaker i Jubileumssmaking i Oslo

 

 

Onsdag 11. mars

Graff Brygghus er neste bryggeri til å ta over kraneneHåndslag og blir der hele mars

 

 

Torsdag 12. mars

Nøgne Ø lanserer Command and conquer!Tyren Torshov vis-a-vis Soria Moria

 

 

Pomona Island TTOHeny & Sally’s får du smake noe av det ypperste av trend-øl som har kommet fra de britiske øyer den siste tiden

 

 

Det blir Eik & Tid + Kinn smakingØst denne torsdagen. Benytt muligheten til å se det vakreste stadionanlegget i landet

 

 

Gulating Oslo Sentrum og Gulating Grünerløkka har igjen slått seg sammen med BD57 og inviterer til Ølsmaking med Haandbryggeriet

 

 

Fredag 13. mars

Det blir Øl og sliders i Ølakademiet sine lokaler på Løkka

 

 

Lørdag 14. mars

Beermaker’s dinnerSanoma Restaurant med Nøgne Ø hvor man får 6 retter og 5 øl for en drøy månedsbillett på kollektivtransporten i Oslo

 

 

Søndag 15. mars

 

 

Les også:

 

#hvaskjer #øl #oslo #hvaskjeriøloslo #lassel