Europamesterskapet i fotball har vist mange meget glade supportere og en del av skylden for den gode stemningen, er vel ikke vanskelig å legge på ølkonsumet.
Bitburger, det tyske bryggeriet, er den offisielle sponsoren for Fotball-EM, og deres øl selges eksklusivt på stadionbarene. For eksempel, på Allianz Arena, koster en pils, radler eller alkoholfritt øl €7 for en halvliter. Fotballsupportere kan drikke hvor som helst på stadion med få unntak. Under Englands gruppespill mot Serbia i Gelsenkirchen ble det kun servert lavalkoholholdig øl, og drikking på tribunene var forbudt på grunn av bekymringer for fysisk bråk.
Denne graden av drikkefrihet står i sterk kontrast til andre land. I England og Skottland er det en regel om at man ikke skal kunne se gressmmatta der det selges eller konsumeres øl. I Spania tillater man kun alkoholfritt øl, Frankrike forbyr salg på stadioner i Ligue 1, og i Serbia begrenses barsalget før kampstart. I Tyskland derimot, integrerer de øl på alle kampdager, med den økonomiske vinningen det er for klubbene der.
Bekymringer om overforbruk har stort sett vært ubegrunnede, også med det tilbudet man får under EM. Få arrestasjoner har skjedd, og oppførselen har for det meste vært problemfri. Imidlertid har ølglass av plast vært et problem, ofte kastet fra tribunene, forstyrret spillene og ført til bøter for flere nasjoner.
UEFA gjennomgår situasjonen, men har ennå ikke kunngjort noen tiltak. Mens tyske stadioner har beveget seg mot gjenbrukbare ølglass, vedvarer problemet. Til tross for dette har turneringsatmosfæren vært livlig og stort sett positiv, med fans som omfavner friheten og behandler arrangementet som en festlig ferie. Deres gode oppførsel har bidratt til å gjøre Euro 2024 fargerik og hyggelig, til tross for noen organisatoriske problemer og ikke minst bannskapet VAR.
Technical University of Munich, som drifter Weihenstephan sitt pilotbryggeri, har brygget et øl med resirkulert avløpsvann.
Universitetet har samarbeidet med Xylem, et selskap som jobber med å rense og resirkulere vannforsyninger, til å produsere Reuse Brew Helles, en helles brygget etter renhetsloven og med resirkulert avløpsvann. Ølet fra TUM og Weihenstephan sitt testbryggeri er andre versjon av ølet, som første gang så dagens lys i 2020. Det nye ølet ble servert på en messe i Munchen sent i mai og har blitt tatt godt imot.
Xylem har tidligere laget et øl med Heineken og Manchester City, ved å bruke regnvann fra taket på Ethihad stadium i Manchester. «Raining champions» var det fiffige navnet ølet fikk.
Her hjemme har Wettre Bryggeri jobbet med VEAS (Vestfjorden Avløpsselskap) hvor de laget ølet COTO, en gyllen lager med kullsyre fra biogassproduksjonen til VEAS.
Corona er “verdens mest verdifulle ølmerke”, ifølge markedsundersøkelsesfirmaet Kantar sine siste rangeringer, med syv andre merker eid av AB InBev blant de topp ti best rangerte.
Det London-baserte markedsundersøkelsesfirmaet Kantar har offentliggjort sin årlige BrandZ globale rangering, og anerkjenner Corona som verdens mest verdifulle ølmerke. Kantar sitt BrandZ Most Valuable Global Brands Report er en rangering av verdens sterkeste og mest verdifulle merkevarer, sektorledere og merker verdt å følge med på.
Med en verdi på mer enn $19 milliarder har Corona blitt det mest verdifulle, globale ølmerket på grunn av økende vekst spesielt i voksende markeder som Brasil, Kina, Sør-Afrika, samtidig som det opprettholder sin sterke posisjon i USA og Mexico.
Corona, eid av det multinasjonale selskapet AB InBev, har også for første gang gått inn i Kantar Top 100, som rangerer de mest verdifulle selskapene på tvers av alle bransjer.
Ifølge rapporten som rangerer de mest kjente og verdifulle merkevarene i verden, tilhører åtte av de ti mest verdifulle globale ølmerkene Anheuser-Busch InBev. Corona, samt Budweiser, Brahma, Michelob Ultra, Bud Light, Skol og Stella Artois er alle i AB InBev sin portefølje, i tillegg til Modelo, som nylig tok over som mestselgende øl i USA.
Verdens mest verdifulle globale ølmerker, ifølge KAndar
Det er slipp i Vinmonopolets Spesialutvalg torsdag 27. juni (på nett er det fra 28. juni). Det er et bredt spekter av ølstiler og endel spennende øl fra pale ale, via surøl og lagrede røykøl til frysedestillerte imperial stout, samt fire norske kvalitetsmjød. Med andre ord, burde det væer noe for enhver smak.
Beak Brewing x Brygg Oslo Paddels Pale ale 4,8% 0,44l kr 107,50
Farge: Tåkete, strågul med offwhite skum
Aroma: Friske sitrustoner fra appelsin og grapefrukt, samt noe tropisk i bakgrunnen som guava, papaya og hint av ananas Smaker: Sitrus dominerer foran mer vage tropiske toner fra litchi, papaya, guava og miel de sapo melon. Mye appelsin, grapefrukt og sitronzest i en forfriskende pale med medium munnfølelse
Lasse L 7/10 Untappd 3,90
Brygghuset FINN New Zealand IPA IPA 6,3% 0,44l kr 99,00
Farge: Tåkete, dyp gyllen med hvitt skum Aroma: Lyst malt, gress, kornsilo, høy, sitrus og stenfrukt Smaker: Lyst malt, noe tropiske toner og sitruskall mot pomelo. Relativt besk bitterhet
Farge: Tåkete, gyllen med grålig skum Aroma: Lette toner av tropiske frukter og sitrus mot grapefrukt. Smaker: Lett kremete munnfølelse. Igjen er det lette tropiske toner og noe sitrus, lett bitterhet i avslutningen. Noe tynne smaker
Lasse L 6,5/10 Untappd 3,67
Gamma Brewing So Pitted DIPA 8% 0,44l kr 154,90
Farge: Klar, gyllen med offwhite skum Aroma: Lyst malt, digestivekjeks og mose Smaker: Lette, bitre toner fra sitrus med grapefrukt i spissen. Lyst malt, noe vørter og floralt gressaktige toner.
Lasse L 7,5/10 Untappd 3,72
Whiplash Setting Sun DIPA 8% 0,44l kr 145,90
Farge: Tåkete, gyllen med offwhite skum Aroma: Lyst malt, sydhavsfrukter, kornsilo og sitrus i bakkant Smaker: Fine tropiske toner, søtlig sitrus, noe gressete og lett kremete munnfølelse
Lasse L 8/10 Untappd 4,03
Graff Brygghus Graff Saison #02 Saison 7% 0,75l kr 236,40
Farge: Uklar, gyllen med offwhite skum Aroma: Fruktige toner av kjeller, bær, stenfrukt og høy. Finte toner av brett Smaker: Lette, elegante toner som spiller på aromaene, men ørlite mer floralt innslag. Litt mer skarpe toner fra brettanomyces, men fint sommerlig øl
Lasse L 8/10 Untappd Ingen rating
Cantillon Gueuze- Lambic BIO Gueuze 5,5% 0,75l kr 189,80
Farge: Uklar, ravfarget med offwhite skum Aroma: Funky toner av sitrus. Noe hint av sølvpuss i etterkant Smaker: Godt syrlig spill mellom eddik, sitrus og høy. Spor av eikefatene og noe kjeller
Lasse L 9,5/10 Untappd 4,18
Pastore Mia Casa Ta Maison Wild Ale 6,5% 0,75l kr 249,90
Farge: Klar, gyllen med hvitt skum Aroma: Fine, funky toner med florale toner mot høy, lyng over en lys maltbase Smaker: Syrlig smak mot sitron- og limesaft. Lette funky toner liggende under.
Lasse L 8/10 Untappd 4,11
Klan Barrique Marzarimen Grape Ale 7,5% 0,375l kr 133,40
Farge: Klar, rødbrun farge med grålig skum Aroma: Vinøse toner av druer, mørke bær, sitronsaft og vagt av aceton i bakkant Smaker: Syrlig og lett funky toner av sitron, druesaft, bjørnebær og rips. Noe tørr avslutning
Lasse L 8/10 Untappd 3,95
Megobrebi Chinuri Grape ale with Chinuri grapes 7% 0,33l kr 129,40
Farge: Klar, lys gyllen med føyktig skum Aroma: Søtlige toner av pære, vanilin, grønne druer og hint mot tørket banan Smaker: Elegante sursøte smaker av grønne druer, pære og gule bær. Det syrlige er kanskje mer mot kvede og sitrus. Minner litt om organisk cider/perry
Farge: Klar, kastanjefarget med lyst beige skum Aroma: Herlig funky aroma. Dype toner av vellagret eddik og eiketoner Smaker: Gode eddiktoner med tørr avslutning. Mye sitrus, eiketoner, brent brødskrope og vellagret balsamico.
Lasse L 9/10 Untappd 3,98
Megobrebi Shavi Zgva Fruited Sour Ale 6% 0,50l kr 130,40
Farge: Tåkete, dyp lille med rosa skum Aroma: Sursøt duft av tørket appelsinskall, solbær og tranebær Smaker: Kremete munnfølelse. Sursøt smak av solbær, appelsin og rips. Svinger mellom varm appelsinjuice, Sana-sol og appelsinskall, men morsom blanding som funker.
Farge: Tåkete, dyp gyllen med hvitt skum Aroma: Definitivt pina colada. Masse ananas og kokosspill Smaker: Syrlig, i motsetning til drinken. Umoden ananas, sitron, lime og lys eddik gir den syrlige smaken. Kokos ligger i bakgrunnen. Syrlig versjon av drinken
Farge: Tåkete, dyp gyllen med hvitt skum Aroma: Syrlige toner av tropiske frukter, gule bær og appelsin Smaker: Samme går igjen i smaken, men mer moderate og balanserte toner.
Farge: Klar, dyp kastanjefarget med beige skum Aroma: Lette røyktoner, røstet malt og spekepølse av vilt Smaker: Fint maltpreg med enkelt røykpreg. Røstet malt, fuktig treverk, mørk karamell og godt ristet brød
Farge: Klar, dyp ravfarget med lyst beige skum Aroma: Røykpreget aroma med røstet malt, karamell og brød Smaker: Mye av det samme går igjen i smakene, men mer sødmefulle smaker. Lav karbonering
Lasse L 8/10 Untappd 4,23
Emelisse Bold Barley Wine Iced BA BA Barley Wine 18,3% 0,33l kr 149,90
Farge: Klar, mørk karamellfarget. Ingen skum Aroma: Torv, mørk karamell, vanilje, røde bær med alkoholsting Smaker: Litt skarpe toner pga alkoholen. Noe ubalansert med torv, mørk karamell, vanilje og stenfrukt gjennom den røstede maltbasen. Frysedestilleringen får den til å kjennes nesten oksidert ut. Mer for whiskey entusiastene, enn BW folket, kanskje?
Lasse L 6,5/10 Untappd 3,68
Deschutes The Abyss Imperial Stout 11,5% 0,355l kr 162,00
Farge: Klar, dyp mahoganyfarget med beige skum Aroma: Fine kaffetoner gjennom det røstede maltet. Smaker: Noe mildere og mer balanserte kaffetoner i smaken. Den røstede maltbasen med karamell, kjeks og mørke bær holder kaffen i sjakk, der den svinger litt mellom bitter, besk og sødmefull.
Lasse L 8,5/10 Untappd 4,13
Vocation May Contain Sixpence Imperial Stout 12,5% 0,33l kr 115,00
Farge: Klar, dyp mahoganyfarget med beige skum Aroma: Lukter varm Mon Cheri-sjokolade. Mye dyp og søtlig kirsebær med mørk, mørk, mørk sjokolade. Noe alkohol i bakkant Smaker: Velbalanserte toner av søte kirsebær, mørk sjokolade, mørk sirup, kjeks og vørter. Farlig lettdrikkelig for 12,5%
Farge: Kla,r dyp mahoganyfarget med flyktig skum Aroma: Marsipna, mørk sjokolade, mørke bær, dessertkaffe og bourbon Smaker: Bourbon er mer fremtredende i smaken, hvor den røstede maltbasen ligger under med sine bær, kaffe og sjokoladetoner. Vagt av marsipan.
Farge: Klar, sort med rødlig skjær. Aroma: Mest alkoholsting over en søtlig maltbase med mørke bær, kaffe og bourbon. Hint av brukt kruttlapp Smaker: Veldig fyldig, nesten oljeaktig viskositet. Igjen er det alkoholen som preger, med røstet maltbase, mørke bær, kruttsterk kaffe, mørk sjokolade og hint av bourbon i etterkant
Lasse L 8/10 Untappd 4,00
Gosnells of London Vintage 2021 Mjød 12% 0,75l kr 349,00
Farge: Uklar, perlefarget Aroma: Lukter litt uferdig, hjemmelaget hvitvin. Gjærtonene er fremtredende med noe råhonning liggende bak Smaker: Lett og balanserte søtlige toner. Hint mot pære, hvit vingummi og gule bær. Fint honningpreg liggende under. Gjæren kommer også i ettersmaken her Grums i flaska, så burde kanskje la den stå før åpening og dekantere mjøden
Lasse L 7/10 Untappd Ikke ratet
Mjøderiet The Meadicine Mjød (Metheglyn) 10% 0,25l kr 144,60
Farge: Klar, gyllen. Aroma: Godt, søtlig honning og ingefærpreg. Smaker: Sursøte toner av honning, ingefær og kvede med hint mot sitrus. Hint mot eucalyptus i bakgrunnen. Mer syrlig, enn forventet
Farge: Uklar, dyp blårød Aroma: Syrlige blåbær, noe bourbon og svakt av honning i bakgrunnen Smaker: Velbalansert mellom det syrlige og søte. Mye blåbær, vanilje, bourbon og hvetebakst.
Farge: Lett uklar, lys rød. Aroma: Solbær, syrlige kirsebær, bjørnebær og hint av honning Smaker: Mer kirsebær i smaken, med bringebær og solbær liggende bak. Ganske søt. God fylde.
Farge: Klar, dyp blårød Aroma: Friske toner av mørke bær Smaker: Velbalansert mellom sødmen fra honningen og det syrlige bærsaften. Massive smaker av bærsaften av bringebær, floral honning og hint mot vanilje og eikefat
Etter 25 år virker det som visen har kommet til veis ende. Mandag stengte Cascade Brewing sitt tap room og stoppet all produksjon.
Pandemien har vært tøff for mange bryggerier og Cascade er er av dem. Art Larrance, som stratet Cascade Brewing tilbake i 1998 og ansett som en legende både innen håndverksbrygging (og baseball) solgte seg ned i Cascade tidlig i 2020. De nye eierne fikk dårligs mulig start, da pandemien kom bare uker etter oppkjøpet og resulterte i at de måtte stenge The Racoon Lounge, som var bryggeripuben hvor Larrance startet det hele med innovative sur- og fruktøl. Art Larrance gikk bort for en måneds tid siden, men da kom det frem at han og familien fortsatt hadde en majoritetsandel av bedriften, noe som kom overraskende på dem også.
Ved siden av bryggingen i Beaverton, har de hatt serveringsstedet Cascade Barrel House i Portland siden 2010, men den ble altså stengt for siste gang på søndag kveld.
Selv om Cascade har vært banebrytende for surøl i Statene, med bryggmester Ron Gansberg og mesterblender Preston Weesner i spissen, har salget minsket med antallet nye bryggerier som brygger sur- og fruktøl, ‘haze craze’ og ikke minst billigere alternativer, da Cascade sin filosofi har vært kvalitet og tid.
Hva fremtiden bringer for bryggeriet, Gansberg, Weesner og resten av de ansatte, er usikkert. Familiefondet og de ‘nye’ eierne har ikke økonomien som skal til for å holde bedriften gående, men det er tydelig at ting har skjedd fort etter gründeren sin bortgang. Så får vi bare se om det kommer nye investorer til det erverdige bryggeriet som var et viktig håndverksbryggeri for Portland, vestkysten og USA generellt.
“Slik situasjonen er nå, har vi ikke tilstrekkelig grunnlag for å ta en beslutning før sommeren” skriver kommunikasjonsdirektør Johanna Ellefsen Røstad i svar til E24.
Ringnes vurderer å la dagligvarekjedene overta distribusjonen av sine varer. En avgjørelse som påvirker nesten 300 ansatte, hele 1/3 av arbeidsstokken.
“Nok en utsettelse er en katastrofe” melder NNN i en uttalelse, etter at Ringnes informerte de ansatte tidligere idag.
Mens bryggeriet mener det er riktig måte å behandle ansatte og saken på, melder fagforeningen at det er en stor mental belastning å nå måtte gå inn i sommerferien med usikkerhet rundt jobben de kan miste.
«Et fantastisk godt og velorganisert selskap med et enormt overskudd, som så langt har vært fyrtårnet i Carlsberg, er på vei rett ned i dass!», heter det i uttalelsen utgitt på frifagbevegelse.no.
Ved å bruke oppskrifter fra gamle egyptiske papyrusruller og utnytte sin mastergrad i Midtøsten-studier, brygget en mann fra Utah en øl basert på oppskrifter som er nesten 3 000 år gamle.
Dylan McDonnell, en entusiastisk ølbrygger, brukte nylig gjær funnet i gammle keramikkrukker for å gjenskape det han kalte en autentisk, egyptisk øl fra gamledager.
Å brygge denne drikken tillot ham ‘å smake på historien og føle seg “orbundet med den epoken’, mener han. Dylan lagde øloppskriften på funn i fra Ebers-papyrusen, en tekst om medisinske urter som dateres tilbake til rundt 1550 f.Kr. “Jeg tok hver oppskrift som nevnte øl, valgte de åtte viktigste ingrediensene fra disse oppskriftene, og brukte dem til å lage ølen” forklarte McDonnell til Salt Lake Tribune.
Siden januar har McDonnell brukt timesvis hver dag på å lage og perfeksjonere sin øl. “Det er fascinerende” bemerket han. “For tre tusen år siden var det sannsynligvis noen i Egypt som brukte de samme ingrediensene og kokte dem i håp om å lage det samme brygget.” Når det gjelder smaken, er den visstnok syrlig med et hint av sitrus, minner om en surøl, men uten noen humlesmak.
Rygr Brygghus, som ligger bortenfor Tolleivsholmen ved Frøylandsvatnet, har satset på sin surøl-serie i mange år og det er ingen ende for tilsetningene, selv om det stort sett er fokusert rundt en type frukt eller bær (eventuel en kake, men det kommer vi tilbake til).
De fleste ølene i denne serien har en frisk og syrlig aroma og smak der tilsetningen har hovedrollen, men i et sursøtt spill med ølbasen som ligger til grunn. Jeg har prøvd seks av deres nyere øl i serien i både butikk- og polstyrke.
Farge: Klar, burgunderrød med flyktig skum Aroma: Syrlig aroma av friske bær, grønne blader, men med noe brent plastikk i bakgrunnen Smaker: Fin syrlighet med touch av sødme. Friske bær som minner om blåbær og bringebær, noe sitrus mot sitronsaft og -skall, med hint mot yoghurt. Ingen plastikk å spore i smaken, som er en god ting. Gode bærsmaker her over en lett syrlig maltbase.
Farge: Tåkete, rød med gult skjær og lyst rosa skum Aroma: Det første som kommer, er krydrene fra gulrotkaka med kanel og ingefær i spissen og noe muskat liggende bak, før det glir over i en syrlig, men friske toner av røde bær Smaker: Fin balanse mellom det søte og sure. Ikke noe merkbar maltkropp, men havren gir ølet noe fylde opp mot det syrlige spillet mellom tyttebærene og gulrotkakekrydderne. Friske, syrlige toner av tyttebær og hint mot bringebær over vanilje og så leker krydderne seg i ettersmaken.
Lasse L 7,5/10 Untappd 3,92
Rygr Brygghus Sure Per Syrlig fruktøl 4,7% 0,33l kr 58,50
Farge: Tåkete, dyp gyllen med flyktig skum Aroma: Lette toner av pasjonsfrukt. Friskt og fruktig Smaker: Lett syrlighet over en lett søtlig maltkropp. Her er det frisk og fruktig pasjonsfrukt som leder an fra start til slutt. Ikke overdrevet sur, som pasjonsfrukt kan bli, men en god fruktøl for sommer og solen
Farge: Disig, guloransje med grønt skjær og hvitt skum Aroma: Mye sitrus med yuzu og keylime over toner av syrlig rabarbra, stenfrukt og stikkelsbær. Snev av brent gummi, men det kommer trolig fra yuzu frukten Smaker: Fin balanse mellom de syrlige sitrustonene og maltbasen. Forventet nesten ising i tennene, men det er et godt spill mellom den søtlige basen og det syrlige fra yuzu og lime.
Selv om det står fruktig surøl på boksen, kan jeg fint innrømme at jeg forventet mye mer syrlige toner og bitende yuzu, men dette var overraskende godt for en som ikke er glad i yuzu
Farge: Tåkete, lys kastansjefarget med lyst beige skum Aroma: Lette aromaer av stikkelsbær, druer og sitronbrus med hint av yoghurt og nedfallsfrukt Smaker: God fylde og balanse mellom det søtlige og det syrlige. Det er definitivt stikkelsbær og grønne druer her med hint mot hageepler. Tankene går til julebrygg, vørterøl med Solo, druesaft, svensk stikkelsbærsaft og til en sportsdrikk på 80-tallet. Får ikke helt tak i hva slags øl dette skal være, men jeg greier ikke å sette fra meg glasset! Ikke veldig syrlig, men ikke veldig søtt heller. Hodet spinner, mens munnen smiler
Lasse L 9,75/10 Untappd 3,76
Rygr Brygghus Sure Brigitte Berliner Weisse med bringebær og vanilje 7% 0,33l kr 66,90
Farge: Tåkete, lys rød med gult skjær og flyktig, beige skum Aroma: Masse friske bringebær med hint av vanilje og gresk yoghurt i bakkant Smaker: Friske bringebær og yoghurt naturell treffer tungen med en gang. SÅ kommer det noe vanilje, stikkelsbær og eplekart. Grei syrlighet fra bærene og yoghurten gir en slags tørr munnfølelse
Oslo Lettølsbryggeri er hjertebarnet til Lars Kolstad Huse og Kevin Jo Hansen, to drevne karer i den norske ølfloraen. Huse har jobbet hos Amundsen, ABS og er for tiden bryggmester hos Ølsmia på Rebel i Oslo. Kevin har hatt mange jern i ølgrillen, men står nå bak bryggeriet Vor Frelser i tillegg til at han er destillatør og blender hos Oslo Håndverksdestilleri på Bryn i hovedstaden.
“Vi snakket om dette allerede under pandemien, at det var lite lettøl å få tak i. Så da ville vi gjøre noe med det” sier Lars Kolstad Huse når jeg stakk innom bryggeriet tilknyttet Skråplanet. Siden de begge har vært opptatt med hvert sine prosjekter, er det først nå de har hatt tid til å sette en batch med lettøl og skape Oslo Lettølsbryggeri. Deres første øl, Camping, ble tappet sist fredag og distribuert til barer og kafeer samme ettermiddag. Tilbakemeldingene har vært positive, da NoLo-segmentet mangler et utvidet tilbud med lettøl, mens alkoholfritt er en av øltypene som stadig øker i antall og salg. Men alkoholfritt er ikke noe for Oslo Lettølsbryggeri. “Nei, det får andre ta seg av. Vi vil, som navnet antyder, lage godt lettøl” avslutter Huse.
Camping er en lettøl i stilen Table beer/Biere de table, eller bordøl, om du vil. Det er brukt einerlåg og norsk malt, samt tilsatt sitronskall og belgisk gjær. Frisk, lett og leskende med tydelige aroma og smakstoner mot en wit.
Oslo Lettølsbryggeri Camping Biere de table 2,3% 0,33l Kr 49,90 (Storo Ølutsalg)
Farge: Disig, strågul med offwhite skum Aroma: Har en lett og fin aroma som minner mye om hveteøl med sitrus og hvete som fremtredende. Smaker: Lett og leskende med fine toner av lyst malt, sitrus, hvete, stenfrukt og vage hint mot appelsinmarmelade i avslutningen. Har en underliggende fruktighet fra maltbasen, hvor man kjenner hveten og sitronskallen, med einerlågen snikende inn i bakkant.
TikTok er kjent for å starte ulike trender, men en av de nyeste trendene på plattformen blir faktisk ansett som skadelig av hudspesialister. Den nye trenden innebærer at folk dusjer seg i øl før de legger seg i solen for å få en brunere hudfarge.
På grunn av ølets lavere kostnad i forhold til solkrem, hevder brukerne at denne metoden er en «billigere måte» å oppnå raskere brunfarge på. Noen har brukt både øl og solkrem, mens andre dropper solkremen helt og stoler fullt ut på ølet.
Flere eksperter advarer nå mot denne bisarre trenden. Jason Goldberg, direktør for reiseselskapet Spa Seekers, har forklart den vitenskapelige bakgrunnen for hvorfor denne trenden har tatt av på TikTok. Han har også beskrevet de skadelige effektene av å erstatte solkrem med øl.
«Det er vitenskapelig begrunnelse for hvorfor øl kan hjelpe oss å få en perfekt brunfarge, da humlen i øl kan stimulere melaninproduksjonen i kroppen vår, som er ansvarlig for å gjøre huden mørkere. Men hvis du erstatter solkrem med en boks øl, utsetter du deg selv for solens skadelige stråler uten beskyttelse. Dette kan øke risikoen for solbrenthet, heteslag eller i alvorlige tilfeller solforgiftning/solallergi».
Jeg anbefaler solkrem for utvortes bruk og øl kun til innvortes bruk.