Hva skjer i øl-Oslo? Uke 26 og 27

 

Mandag  24. juni

Brygg Oslo inviterer igjen til fabelaktige Astronomy on tap hvor ølnerdingen går over i astronomisk nerding

 

 

BD57 gir deg 2 for prisen av 1 på vegetariske og veganske retter i Meatless Monday

 

 

Tirsdag 25. juni

Schouskjelleren fortsetter ufortrødent med Bottleshare Tuesday hvor du får kjøpt glass med eksklusive dråper fra flaskekjelleren

 

 

Onsdag 26. juni

Håndslag har besøk av DeTvende på gjestekranene denne måneden

 

 

Torsdag 27. juni

Tap take-over and Meet the brewer med Stu Mostow fra Wroclaw i Polen stiller på BD57

 

 

Bottleshare Thursdays fortsetter på Henry & Sally’s med spennede flaskeøl

 

 

Uformell og folkelig Ølsmaking Beer Palace med Ølakademiet

 

Fredag 28. juni

Det blir uteservering fra Schouskjelleren hele helgen! Fredag disker de opp med bord, stoler og tappetårn, samt mat fra Trattoria Popolare i eventet Schouskjelleren in the sun

 

 

Eik & Tid sitt nye “taproom” eller Bryggeribaren holder åpent denne helgen, så du kan sitte på pallemøbler, bestille øl fra eikefat-baren og drikke inne i bryggeriet eller utenfor i kveldssolen.

 

 

BD57, i samarbeid med Gulating Oslo Sentrum og Gulating Grünerløkka, får besøk av gjengen fra Cervisiam– Norges høyest ratede bryggeri på Untappd- når de arrangerer Ølsmaking med Cervisiam

 

 

Rock In holder Lanseringsfest: Ny Iron Maiden øl. Robinsons brewery i Stockport utenfor Manchester har laget enda et øl for metallrockerne i Maiden (sjekk ut FB-siden Iron Maiden beer). Denne gang et sake-inspirert øl med hjelp fra George Yusa kalt Sun & steel.

 

 

Lørdag 29. juni

Omnipolloscope lanseres i Norge med fem øl og stedet er Schouskjelleren. De har uteservering denne helgen og Omnipollo stiller med en neve høyst spesielle dråper:

OMNIPOLLOSCOPE #1 RASPBERRIED/BLUEBERRIED/BLACKBERRIED WOOD AGED SOUR JAM (6,32%)
OMNIPOLLO/CROOKED STAVE/SUPERSTITION MEADERY/BOKKEREYDER/STILLWATER/SIDE PROJECT/ANCHORAGE/AMERICAN SOLERA/PRAIRIE/MIKKELLER/CASITA/DE MOLEN

OMNIPOLLOSCOPE #2 SUPERSTITION STRAWBERRY BOURBON MEAD BARRELS, SUPERSTITION APHRODESIA SYRAH MEAD BARRELS, VANILLA BOURBON BARRELS and BUFFALO TRACE BARRELS BLACK BARLEYWINE (15%)
OMNIPOLLO/ANCHORAGE/HAIR OF THE DOG/DE MOLEN/SUPERSTITION

OMNIPOLLOSCOPE®️ #3 RAREREST GERMAN JESUS CHOCLORELEI WAFFLE NEAPOLITAN ICE CREAM CHEESECAKE SCOOOOOOOOP (16%)
OMNIPOLLO®️/ANGRY CHAIR/3 SONS/EVIL TWIN/CYCLE/BOTTLE LOGIC/BUXTON/SIREN X DAVE STRACHAN and DUGGES

OMNIPOLLOSCOPE #4 NEVER MIAMI THUNDER LEMON MERINGUE MILKSHAKE RASPBERRY BLACKBERRY DOUBLE ICE CREAM LASSI GOSE (8%)

OMNIPOLLO/THE VEIL/BUXTON/TIRED HANDS/DUGGES/STILLWATER/CROOKED STAVE

OMNIPOLLOSCOPE®️ #5 FATAMOSAICDDHDREAMATOMICDOBISHREDDER IIIPA (10%)
OMNIPOLLO/MONKISH/TRILLIUM/OTHER HALF/CELLARMAKER/O/O/STIGBERGETS/ANCHORAGE/CROOKED STAVE/EQUILIBRIUM/THE VEIL

 

 

Eik & Tid sitt nye “taproom” eller Bryggeribaren holder åpent denne helgen, så du kan sitte på pallemøbler, bestille øl fra eikefat-baren og drikke inne i bryggeriet eller utenfor i kveldssolen.

 

 

Søndag 30. juni

Uteserveringen fortsetter på Schouskjelleren og søndag kan man smake øl fra flasker som har vært lagret over sin datomerking, men til en god pris i Rest-øl søndag

 

 

Mandag 1. juli

Håndslag har besøk av Austmann på gjestekranene i juli måned

 

 

Fredag 5. juli

Eik & Tid sitt nye “taproom” eller Bryggeribaren holder åpent denne helgen, så du kan sitte på pallemøbler, bestille øl fra eikefat-baren og drikke inne i bryggeriet eller utenfor i kveldssolen.

 

 

Lørdag 6. juli

Eik & Tid sitt nye “taproom” eller Bryggeribaren holder åpent denne helgen, så du kan sitte på pallemøbler, bestille øl fra eikefat-baren og drikke inne i bryggeriet eller utenfor i kveldssolen.

 

 

#hvaskjer #øl #oslo #hvaskjeriøloslo #lassel

 

Så mye spalteplass og så lite kunnskap

Jeg må først og fremst få takke Jan Blichfeldt for et fantastisk innlegg i Aftenposten. Jeg tror Trond Kirkevaag hadde vært stolt av din fremragende tekst til en Jacob Winche-Lanche sketsj (  Montebello” fra Trotto Libre).

 

Det er vanskelig å vite hvor man skal starte med å svare, da det er vanskelig å ta det han sier seriøst med så graverende lite kunnskap om det meste i ølbransjen, men la oss starte med «craft beer»-bevegelsen. Det heter håndverksøl. Når du vet såpass lite, ville jeg vært forsiktig med å uttale meg, men han fortsetter å fable som en mann som skal forklare middelaldrende damer om menstruasjon.

 

Blichfeldt snakker om en ølrevolusjon og viser til at han ikke trenger å bli avspist med Frydenlund, da han er en Ringnesmann. Du er en reklamemann, som tror han er på oppdrag fra Ringnes, men jeg er sikker på at de også syns dette var flau vind. De nevnte øl har svært lite med den ølrevolusjonen du vil kritisere.

 

Den såkalte “pasjonerte øldrikkeren” påstår at det er umulig å drikke mer enn en av «disse IPA-ene». En ølstil han mener tilhører en bølge. Bølgen har vart i snart 200 år, så noe snarlig død blir det nok ikke. Industribryggerier som Aass, Hansa og «avspiste» Frydenlund har kastet seg på «motebølgen», da de også lager Ipa og pale ale. Ja, Hansa har til og med en mango-versjon ute. Så mye for Reinhetsgebot… Blichfeldt kan derfor ikke drikke industriøl heller.

 

Han mener selvfølgelig pilsner, ikke øl, men det er altså nivået på kunnskapen hans. 

 

Selv om hans elskede pilsner-øl fra Ringnes ikke hadde sett dagens lys da Ipa og pale ale flommet ut av tankene på britiske bryggerier, er det altså tilsynelatende den eneste tingen norske håndverksbryggerier tilbyr. For hvis han ikke skal ha pils, skal han ha en bitter som fikk drastisk kuttet salgstallene pga vannkvaliteten ved det nye bryggeriet i Samlesbury, da ABInBev kjøpte Whitbread (som eide Boddingtons) og stengte Manchester-bryggeriet i 2005.

 

Noe som ikke har fått lavere salgstall derimot, er pale ale og Ipa. Snarere tvert imot. Derav industribryggeriene sitt desperate forsøk på å ta sin del av dette markedet.
Så egentlig har Jan Blichfeldt imot at bryggerier og butikker selger veldig populære produkter fordi han selv ikke liker det. Men bare fra norske håndverksbryggerier.
«Bort med Jean Paul Gaultier, cronuts og Stratos med salty caramel, gi meg Old Spice, Lohengrin og kamferdrops. HVA!!!??? Har de kuttet ut Lohengrin!!!???». En gammel mann som mener gammelmanns-ipa er for ungfoler og annet fjols, der altså.

 

Boddingtons var et av merkene som fikk stor oppsving etter at CAMRA kom på banen og løftet frem mangfoldet i ølet som ble brygget på de britiske øyer, da de var sterkt imot ensformigheten som pilsner og lager fra de store industribryggeriene hadde fått på de tradisjonelle pubene rundt om på øyriket.
Det er ironisk at en som liker ølet som fikk en oppsving pga at CAMRA kjempet for mangfoldet, nå ønsker seg monotoni.


Jeg var ved Strangeways i 2007 da de rev Boddingtons-bryggeriet og folkemassene gråt, da en av Manchester sine mest kjente landemerker ble jevnet med jorden. Jeg kan trygt si at folket i Manchester har slukket sine sorger over Boddingtons utflagging, da de er en av Stor-Britannias beste «craft beer»- byer. Både når det kommer til bryggerier og puber.
Kanskje på tide å komme seg videre du også, Blichfeldt?

 

For til og med ditt kjære Ringnes har kommet seg videre; «Det er ikke intensjonen å konkurrere med våre egne kunder. Vi har kalt det et ølkultursenter, og målet er å ta Ringnes tilbake til røttene» sa Anders Røed, som titulerer seg Administrerende direktør i Ringnes, til Dagens næringsliv når de åpnet sitt brygghus på Grünerløkka ifjor.
Pilsbryggeriet skal tilbake til røttene sine med hestepiss-øl.

 

For å svare kjapt på noen av de resterende påstandene:
– Ja, det er mange håndverksbryggerier som har renere vann enn Mack.

– Nei, vi har ikke hatt et stort utvalg av tyske pilsnere i butikkene våre
– Ja, håndverksbryggerier har bedre og ikke minst flere gjærstammer enn Ringnes
– Småskalabryggeriene har også like stramme regler for renhold som industribryggeriene, så det er ikke noe forskjell på bakgårds- eller industribryggerier hva renhold angår
– Ja, du har lobotomert smakssans, da det enten er Ringnes pils (Frydenlund var fysj, visstnok), noen tyske pilsner (men gudene vet hvilke av de 1500 tyske bryggeriene som er godkjent av landets snevreste pasjonerte øldrikker) eller en mundan bitter.

 

Han nevnte også «Arne Brimi’s» Mimirs Brunn. Ikke bare hadde Brimi en minimal eierandel, men han var kun involvert i noen av smakstilsetningene. Jepp, Renhetsloven var aldri i spill da de hadde urter i bryggene sine. «Øl skal lages av malt, gjær, humle og vann – punktum», var det ikke det du skrev i innlegget ditt, Blichfeldt?

 

Øl handler om individualitet, arv, tradisjon, utforskning, lukt og smak. Håndverk, micro og nano er adjektiver som vekker nysgjerrighet, lik stein-ovnsbakt og hjemmelaget. Det er snakk om større og bredere utvalg. Det er snakk om kvalitet før kvantitet.

 

Håndverksbryggerier i Norge lager fantastiske pilsnere, herlige hveteøl, fabelaktige bittere, deilige brown ales og vidunderlige versjoner av de aller fleste ølstiler. Det er en grunn til at mange norske håndverksølbryggerier er kjente utenfor vår landegrense.


Så istedet for å være snerpete og drikke det samme gamle hver gang, burde du og alle andre sneversynte leve litt mer. Vær litt mer eventyrlystne. Drikke litt bedre. Finne smaken av Norge med norsk malt, urnorsk gjær (kveik) og åpne for alt hva norsk natur har å tilsette i våre brygg.

 

Dette er ingen motebølge. Det er norsk kulturarv. Og den fortjener all den hylleplassen den kan få og mer til

 

#øl #håndverksøl #norsk #aftenposten #debatt #lassel

Gilde Sommer Aquavit

I begynnelsen av mai ble Gilde Sommer Aquavit lansert på Vinmonopolet. Dette er den første sommerakevitten i Gilde-serien.
Gilde
 Sommer Aquavit er frisk som en norsk sommerdag, og tåler både sol og regn.

Gilde Sommer Aquavit passer til sommerens fristelser fra havet, kanskje aller mest det klassiske norske rekesmørbrødet. Når det er sagt, så gjør den seg også fint til og i andre retter, som f.eks Akevittdampede blåskjell eller Akevitt og appelsin gravet ceviche.

På sommeren så bugner koldtbordet over med norsk tradisjonsmat som spekemat, eggerøre, potetsalat, gravlaks og sild (her finner du mange sildeoppskrifter). Men, selv om det er mange ulike retter, trenger man ikke en akevitt til hver rett. En dillakevitt, eller en sommerakevitt sammen med lyst øl vil passe fint til lettere retter som sjømat og eggerøre. Spekemat og grillretter tåler en sterkere og tyngre akevitt med mer karvepreg.

Huskeregelen er, jo lettere mat, jo lysere akevitt. Jo fetere mat, jo sterkere og mørkere kan akevitten være. Det finnes en rekke ulike produsenter og typer av akevitt. Server gjerne to eller flere akevitter og finn mat/akevitt-kombinasjonen som du synes er optimal. Skal man kun velge én som har sitrus, dill og karven allerede i fin harmoni, ville jeg valgt Gilde sommer Aquavit. Serveres gjerne kald.

Gilde Sommer Aquavit 50cl. 304.90kr. Varenummer: 10898502

En Aquavit & Tonic er en frisk og enkel drink å servere gjestene.

Dette trenger du: 

4 cl. Lysholm No 52

Tonic

Blåbær

Bringebær/Jordbær

Slik gjør du: 

Fyll et klassisk drinkglass (Highball glass) med isbitene, og tilsett deretter 4 cl. aquavit. Deretter fyller du glasset med Tonic.

 

    • Les også:

 

#arcus #gildeaquavit #akevitt #sommerakevitt #gildesommeraquavit #drikke #mat #lassel

Foto: Arcus

Ceviche

Ceviche

 

Photo credit: inthekitch.net

Ceviche er en peruansk rett hvor rå fisk blir marinert i sitrussaft, slik at den blir “syrekokt”.
Det er en herlig og forfriskende rett som har et uendelig antall versjoner man kan lage av forksjellige typer faste fisker, kamskjell og disse kan tilsettes ferske urter, granateple, mango, ananas, chili, eple, appelsin og grapefrukt, for å nevne noe.

Det er ingenting annet enn kutting, hakking og klemming involvert, så dette er en kjapp og enkel rett å lage.
Og så smaker den herlig!

PS! Husk at fisk som skal serveres rå må være ferskest mulig. I denne oppskriften har jeg brukt laks (av sushikvalitet), men andre fiskeslag som torsk, steinbit, sei, uer og makrell kan også benyttes. Det anbefales at fisk som skal spises rå fryses til en indre temperatur på -20 grader celsius, eller lavere, i minst 24 timer. Eventuelle parasitter dør ved slik nedfrysning og man unngår dermed infeksjoner.

 

 

Ingredienser


300g fast fisk som torsk, laks, kveite eller makrell

1 stk finhakket rødløk

1/2 finhakket mango

1 liten rød chili
liten bunt med koriander

3 stk lime
salt og pepper

Fremgangsmåte

Finhakk løk, mango, chili og koriander. Kutt fisken i små terninger (ca. 1×1 centimeter). Bruk et zest-jern og rasp zesten (kun det grønne og ikke det hvite på skallet) av limene over fisken og bland inn løk, mango, chili og koriander.
Dette kan settes kaldt til gjestene kommer.
Klem saften ut av limene og bland godt innmed fisken cirka femten minutter før gjestene setter seg til bords. Smak til med salt og pepper før servering.

 

#ceviche #mat #lassel #fisk #chili #koriander

 

photo credit: inthekitch.net
( Jossy D <a href=”http://www.flickr.com/photos/154213425@N05/45136292772 )

Akevittdampede blåskjell

Akevittdampede blåskjell

 

 

Blåskjell -som annen sjømat- er best når det ligger snø i luften, men det er vanskelig å motstå en kjele med dampede blåskjell på sommeren også.

Med blåskjellvarsel både på nett og som en app fra Mattilsynet, kan man friste seg uti vannet og hamstre rett fra kilden, om man ikke kjøper blåskjell i de mange ferkvaredisker rundt omkring i landet.

Husk at de man kjøper i butikken som allerede er dampet ikke må dampes på nytt, for da kan de bli seige.
Lag så heller sausen først og varm opp de ferdigdampede blåskjelleneisausen,om du ikke har kjøpt ferske blåskjell.

Kjøper du ferke blåskjell, så kast alle som er døde eller som ikke har hele skjell.

Server med godt brød, slik at du får med deg all den deilige kraften.

 

Til 2 som hovedrett, 4 som forrett

1 kg rensede blåskjell

1 ss smør

3 ss finhakket sjalottløk

1/2 fedd finhakket hvitløk

1/2 finhakket fennikel

1 ts fersk estragon

2 ts hvitvinseddik

2 ts fennikelfrø

1 dl Gilde Sommerakevitt

1 dl hvitvin

salt og pepper

 

PS! Du kan også røre inn en stor spiseskje creme fraishe og en klunk fløte, om du ønsker en mer kremet saus


Fremgangsmåte

Varm smør over middels varme i en gryte som er akkurat stor nok til å romme blåskjellene. Fres løk, hvitløk og fennikel i noen minutter. Hell så oppi akevitt og hvitvin. Skru opp varmen til middels høy. Når dette begynner å koke, tilsett estragonen, fennikelfrø og blåskjellene. La alt dampe i ca. 7 minutter eller til skjellene har åpnet seg. Rist gryta et par ganger underveis, eller kast om på skjellene med en stor sleiv.

Smak til med salt og pepper. Hell kraften over skjellene, strø over resten av estragonen og server.

 

    • Les også:

 

 

#blåskjell #akevitt #sjalottløk #hvitvin #estragon #fennikel #hvitløk #fennikelfrø #mat #sjømat #lassel

 

photo credit: ResonantFelicity <a href=”http://www.flickr.com/photos/9445979@N03/47328180371″>Mussels and frites</a> via <a href=”http://photopin.com”>photopin</a> <a href=”https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/“>(license)</a>

Akevitt, sennep og appelsin-gravet ceviche

 

Akevitt og appelsin-gravet fisk med honning & senneps vinaigrette


Den peruanske retten ceviche har blitt populært her hjemme også med sitt store mangfold av versjoner man kan lage.
Hovedsaken er at den råe fisken blir “kokt” i syre fra sitrusfrukter.
Man finner en god balanse mellom saften fra sitrusfruktene og saltet, for å å tilsette flere smaker som f.eks chili, mango, eple, avokado, granateple eller en søtpotetpure.

Denne retten er en mellomting mellom ceviche og gravet fisk som allikevel burde pirre smaksløkene


Til 4-5 personer som forrett trenger du:

ca. 250-300 gram fast fisk som laks, torsk, makrell, kveite eller bruk kamskjell

Marinade

1 ss sukker

1 ss salt

2 ss akevitt (lys akevitt lik Meir Akevitt No.1 eller Oslo Håndverksdestilleri sin Blank funker med godt sitruspreg)

2 ss saft fra appelsin

appelsinzest fra to appelsiner (kun det oransje skallet uten det hvite)

 

Sennep- og honning vinaigrette

1 ss dijonsennep

1 ss honning

1 ss hvitvinseddik

1 dl god olivenolje

 

Pynt
Ruccula
Fileter av blodappelsin eller vanlig appelsin
Grovhakkede og usaltede cashewnøtter, pistasjnøtter eller valnøtter

 

Fremgangsmåte

Lag marinaden først slik at sukker og salt er oppløst før du bruker marinaden.

Kutt fisken eller kamskjellene i ca. 3 mm tynne skiver og legg de utover tallerker eller et større fat du skal servere retten på.
Pensle på marinaden over fisken. La dette stå 20-30 minutter.

Mens du venter på at fisken skal marineres, lag vinagretten ved å piske sammen sennep, honning, eddik og olje.
Når fisken er ferdig marinert og du skal servere maten, heller du vinaigretten forsiktig over fisken.
Pynt med fileter av appelsin og blodappelsin, samt ruccula og usalted pistasj-, cashew- eller valnøtter, eventuelt ristede pinjekjerner

 

    • Les også:

#ceviche #akevitt #appelsin #sennep “laks #torsk #kveite #makrell #kamskjell #lassel

 

photo credit: insatiablemunch <a href=”http://www.flickr.com/photos/48041244@N05/23679529652″>Tiraditos: La Puerta, Neutral Bay. Sydney Food Blog Restaurant Review</a> via <a href=”http://photopin.com”>photopin</a> <a href=”https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/”>(license)</a>

 

Hva skjer i øl-Oslo? Uke 25 og 26

 

Mandag  17. juni

Håndslag har besøk av DeTvende på gjestekranene denne måneden

 

 

Tirsdag 18. juni

Schouskjelleren fortsetter ufortrødent med Bottleshare Tuesday hvor du får kjøpt glass med eksklusive dråper fra flaskekjelleren

 

Onsdag 19. juni

Dr. Jekyll’s holder E.C. Dahls & Brooklyn brewery tasting med Kristian Berger og Clair Moyle fra respektive bryggerier

 

 

Torsdag 20. juni

Hopyard har Tap take-over med Hogna brygg fra Trøndelag

 

 

Bottleshare Thursdays fortsetter på Henry & Sally’s med spennede flaskeøl

 

 

Fredag 21. juni

Eik & Tid sitt nye “taproom” eller Bryggeribaren holder åpent denne helgen, så du kan sitte på pallemøbler, bestille øl fra eikefat-baren og drikke inne i bryggeriet eller utenfor i kveldssolen.

 

 

Dr. Jekyll’s har slått seg sammen med Chef Gouttebel hvor man får en noe uvanlig kombo i Bugs & beer pairing

 

 

Lørdag 22. juni

Brygg Oslo flytter pop-up baren til uteserveringen og presenterer tyske Sudden Death Brewing co. som første bryggeri i Sommer pop-up med disse ølene på tapp:

Santeria, New England IPA 5,5 %
I Walked With A Zombie, New England IPA 6,9 %
Open Ice Hits, Double IPA 8,5 %

 

 

Ølkymisten inntar St. Pauli hvor de holder Tasting with Ølkymisten

 

 

Ølakademiet holder Øl og whiskey smaking i deres lokaler på Løkka

 

 

Eik & Tid sitt nye “taproom” eller Bryggeribaren holder åpent denne helgen, så du kan sitte på pallemøbler, bestille øl fra eikefat-baren og drikke inne i bryggeriet eller utenfor i kveldssolen.

 

 

Mandag  24. juni

Brygg Oslo inviterer igjen til fabelaktige Astronomy on tap hvor ølnerdingen går over i astronomisk nerding

 

 

BD57 gir deg 2 for prisen av 1 på vegetariske og veganske retter i Meatless Monday

 

 

Tirsdag 25. juni

Schouskjelleren fortsetter ufortrødent med Bottleshare Tuesday hvor du får kjøpt glass med eksklusive dråper fra flaskekjelleren

 

 

Onsdag 26. juni

Håndslag har besøk av DeTvende på gjestekranene denne måneden

 

 

Torsdag 27. juni

Tap take-over and Meet the brewer med Stu Mostow fra Wroclaw i Polen stiller på BD57

 

 

Bottleshare Thursdays fortsetter på Henry & Sally’s med spennede flaskeøl

 

 

Fredag 28. juni

Det blir uteservering fra Schouskjelleren hele helgen! Fredag disker de opp med bord, stoler og tappetårn, samt mat fra Trattoria Popolare i eventet Schouskjelleren in the sun

 

BD57, i samarbeid med Gulating Oslo Sentrum og Gulating Grünerløkka, får besøk av gjengen fra Cervisiam– Norges høyest ratede bryggeri på Untappd- når de arrangerer Ølsmaking med Cervisiam

 

 

Rock In holder Lanseringsfest: Ny Iron Maiden øl. Robinsons brewery i Stockport utenfor Manchester har laget enda et øl for metallrockerne i Maiden (sjekk ut FB-siden Iron Maiden beer). Denne gang et sake-inspirert øl med hjelp fra George Yusa kalt Sun & steel.

 

Lørdag 29. juni

Omnipolloscope lanseres i Norge med fem øl og stedet er Schouskjelleren. De har uteservering denne helgen og Omnipollo stiller med en neve høyst spesielle dråper:

OMNIPOLLOSCOPE #1 RASPBERRIED/BLUEBERRIED/BLACKBERRIED WOOD AGED SOUR JAM (6,32%)
OMNIPOLLO/CROOKED STAVE/SUPERSTITION MEADERY/BOKKEREYDER/STILLWATER/SIDE PROJECT/ANCHORAGE/AMERICAN SOLERA/PRAIRIE/MIKKELLER/CASITA/DE MOLEN

OMNIPOLLOSCOPE #2 SUPERSTITION STRAWBERRY BOURBON MEAD BARRELS, SUPERSTITION APHRODESIA SYRAH MEAD BARRELS, VANILLA BOURBON BARRELS and BUFFALO TRACE BARRELS BLACK BARLEYWINE (15%)
OMNIPOLLO/ANCHORAGE/HAIR OF THE DOG/DE MOLEN/SUPERSTITION

OMNIPOLLOSCOPE®️ #3 RAREREST GERMAN JESUS CHOCLORELEI WAFFLE NEAPOLITAN ICE CREAM CHEESECAKE SCOOOOOOOOP (16%)
OMNIPOLLO®️/ANGRY CHAIR/3 SONS/EVIL TWIN/CYCLE/BOTTLE LOGIC/BUXTON/SIREN X DAVE STRACHAN and DUGGES

OMNIPOLLOSCOPE #4 NEVER MIAMI THUNDER LEMON MERINGUE MILKSHAKE RASPBERRY BLACKBERRY DOUBLE ICE CREAM LASSI GOSE (8%)

OMNIPOLLO/THE VEIL/BUXTON/TIRED HANDS/DUGGES/STILLWATER/CROOKED STAVE

OMNIPOLLOSCOPE®️ #5 FATAMOSAICDDHDREAMATOMICDOBISHREDDER IIIPA (10%)
OMNIPOLLO/MONKISH/TRILLIUM/OTHER HALF/CELLARMAKER/O/O/STIGBERGETS/ANCHORAGE/CROOKED STAVE/EQUILIBRIUM/THE VEIL

 

 

Søndag 30. juni

Uteserveringen fortsetter på Schouskjelleren og søndag kan man smake øl fra flasker som har vært lagret over sin datomerking, men til en god pris i Rest-øl søndag

 

 

#hvaskjer #øl #oslo #hvaskjeriøloslo #lassel

 

Hva skjer i øl-Oslo? Uke 24 og 25

 

Mandag  10. juni

Dr. Jekyll’s holder Supersmaking siste dagen i pinsen med øl og whiskysmaking

 

 

Schouskjelleren har slått seg sammen med Trattoria Populare for å skape Restemandag, hvor man kan få mat og drikke som er like god etter best før dato, til en billig penge.

 

 

BD57 gir deg 2 for prisen av 1 på vegetariske og veganske retter i Meatless Monday

 

 

Tirsdag 11. juni

Schouskjelleren fortsetter ufortrødent med Bottleshare Tuesday hvor du får kjøpt glass med eksklusive dråper fra flaskekjelleren

 

 

Torsdag 13. juni

Bottleshare Thursdays fortsetter på Henry & Sally’s med spennede flaskeøl

 

 

Oslo Brewing co. og The Thief feirer Oslo Pride Celebration

 

 

Fredag 14. juni

BD57 har 4-års bursdagshelg og starter feiringen med Showcase with Austmann

 

 

Lørdag 15. juni

Fireåringer vet å feire hele helgen, så BD57 har Bursdagspop-up med Wettre bryggeri

 

 

De Tvende tar over gjestekraneneHåndslag i hele juni

 

 

Mandag  17. juni

Schouskjelleren har slått seg sammen med Trattoria Populare for å skape Restemandag, hvor man kan få mat og drikke som er like god etter best før dato, til en billig penge.

 

 

BD57 gir deg 2 for prisen av 1 på vegetariske og veganske retter i Meatless Monday

 

 

Tirsdag 18. juni

Schouskjelleren fortsetter ufortrødent med Bottleshare Tuesday hvor du får kjøpt glass med eksklusive dråper fra flaskekjelleren

 

 

 

Onsdag 19. juni

Dr. Jekyll’s holder E.C. Dahls & Brooklyn brewery tasting med Kristian Berger og Clair Moyle fra respektive bryggerier

 

 

 

Torsdag 20. juni

Hopyard har Tap take-over med Hogna brygg fra Trøndelag

 

 

Bottleshare Thursdays fortsetter på Henry & Sally’s med spennede flaskeøl

 

 

 

Fredag 21. juni

Eik & Tid sitt nye “taproom” eller Bryggeribaren holde åpent denne fredagen, så du kan sitte på pallemøbler, bestille øl fra eikefat-baren og drikke inne i bryggeriet eller utenfor i kveldssolen.

 

 

Dr. Jekyll’s har slått seg sammen med Chef Gouttebel hvor man får en noe uvanlig kombo i Bugs & beer pairing

 

 


Lørdag 22. juni

Ølkymisten inntar St. Pauli hvor de holder Tasting with Ølkymisten

 

 

Ølakademiet holder Øl og whiskey smaking i deres lokaler på Løkka

 

 

#hvaskjer #øl #oslo #hvaskjeriøloslo #lassel

Hva skjer i øl-Oslo? Uke 23 og 24

 

Mandag  3. juni

Schouskjelleren har slått seg sammen med Trattoria Populare for å skape Restemandag, hvor man kan få mat og drikke som er like god etter best før dato, til en billig penge.

 

 

BD57 gir deg 2 for prisen av 1 på vegetariske og veganske retter i Meatless Monday

 

 

Tirsdag 4. juni

Schouskjelleren fortsetter ufortrødent med Bottleshare Tuesday hvor du får kjøpt glass med eksklusive dråper fra flaskekjelleren

 

 

 

Onsdag 5. juni

RØØR får besøk av en norsk bryggerilegende i form av Kjetil Jikiun, som har med seg øl fra sitt nye bryggeri, Solo Beer Brewery på Kreta

 

 

Bryggerihistorisk vandring fra Grünerløkka til Sagene med konservator Ingebjørg Eidhammer fra Teknisk museum i samarbeid med Arbeidermuseet

 

 

Øl og akevittsmakingHopyard med Ølakademiet

 

 

Torsdag 6. juni

De Tvende tar over gjestekraneneHåndslag i hele juni

Bottleshare Thursdays fortsetter på Henry & Sally’s med spennede flaskeøl

 

 

 

Fredag 7. juni

Eik & Tid sitt nye “taproom” eller Bryggeribaren åpner denne fredagen, så du kan sitte på pallemøbler, bestille øl fra eikefat-baren og drikke inne i bryggeriet eller utenfor i kveldssolen.

 

 

Håndverksølfestivalen i Oslo går av stabelen for tredje gang med 49 bryggerier og over 200 øl hver dag. I samarbeid med Cafe Sara

 

Crow er det lansering av Disko brewing sitt samarbeidsøl, Devilsproject.Beer

 


Lørdag 8. juni

Håndverksølfestivalen i Oslo går av stabelen for tredje gang med 49 bryggerier og over 200 øl hver dag. I samarbeid med Cafe Sara

 

 

Ølcruise i indre Oslofjord med Christian Radich og Fullriggeren Sørlandet

 

Mandag  10. juni

Dr. Jekyll’s holder Supersmaking siste dagen i pinsen med øl og whiskysmaking

 

 

Schouskjelleren har slått seg sammen med Trattoria Populare for å skape Restemandag, hvor man kan få mat og drikke som er like god etter best før dato, til en billig penge.

 

 

BD57 gir deg 2 for prisen av 1 på vegetariske og veganske retter i Meatless Monday

 

 

Tirsdag 11. juni

Schouskjelleren fortsetter ufortrødent med Bottleshare Tuesday hvor du får kjøpt glass med eksklusive dråper fra flaskekjelleren

 

 

Torsdag 13. juni

Bottleshare Thursdays fortsetter på Henry & Sally’s med spennede flaskeøl

 

 

#hvaskjer #øl #oslo #hvaskjeriøloslo #lassel