Atlungstad Aquavit No. 1

Atlungstad Aquavit No.1 var blant de ledende, klassiske akevittene i Norge på begynnelsen av 1900-tallet, og ble tidlig premiert i internasjonale konkurranser. Nå relanseres Atlungstad Aquavit No.1 på basisutvalget i alle Vinmonopolets butikker.

Sjefsdistiller ved Atlungstad Brenneri, Halvor Heuch forteller “Akevitt er en del av vår nasjonale kulturarv. Derfor er vi på Atlungstad Håndverksdestilleri stolte av å relansere denne historiske akevitten”. Heuch var med på arbeidet som førte til at Atlungstad Brenneri ble fredet av Riksantikvaren i 2011.

“Aquavit No.1 er basert på de tradisjonelle krydderblandingene som var i bruk tidlig på 1900-tallet, og de eldste elementene er lagret mer enn fem år på sherryfat. Smaken er mer avrundet og mindre fuselpreget enn den opprinnelige versjonen fra 1900, og vil nok falle i smak hos de aller fleste” sier Heuch.

 

Atlungstad
Aquavit No. 1
Akevitt 40% 0,7l kr 439,90

Farge: Klar, lys gyllen
Aroma: Karve, florale toner av sitrus, urter og anis, samt hint mot eikefat.
Smaker: Igjen er det karven som treffer nesen først, men det er mye anis, pepper, grapefrukt og sitron som kommer gjennom karven. Joviale smaker, men varmende alkohol. Noe fatpreg mot avslutningen der det også er hint mot vanilje og urtehage

Relativt mild og rund akevitt som man nesten kjenner det historiske krydderpreget som ligger i akevitten.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg