Imperial stout og vaniljeis

Imperial stout og vaniljeis

Foto: LasseL
Øl: Nøgne Ø Eternal rest
Glass: Magnor Alba whiskey fine line og Magnor Alba whiskey Antique
Is: Hennig Olsen Sørlandsis Vanilje Jubileum

 

Is- og øltokten fortsetter! 

Jeg ble oppgitt når Dagbladets Robinson og Fredag kom med kunnskapsløs sludder som “Ikke et vondt ord om øl, men noen god match til iskrem vil det aldri være” som de stotret frem i en restaurantanmeldelse av Teatro Terrasse.

Å påstå at absolutt all is og sorbet ikke passer sammen med noe som helst av øl, er så patetisk at man skulle tvangsforet de iskrem til “brainfreezen” tok fra de det lille som er igjen av journalistisk kredibilitet.

Stout eller imperial stout med vaniljeis er jo en match født i himmelen. Det er veldig vanlig å finne toner av kaffe, sjokolade og vanilje i en stout, så hvorfor ikke komplimentere det med en nydelig vaniljeis?
Om når man har herligheter som Nøgne Øs Eternal rest og Hennig Olsens Sørlandsis Vanilje jubileum, kan man bare nyte, nyte, nyte hver eneste munnfull.
Som den glassfanatikeren som jeg er, blir det også estetisk nytelse av Magnor sine whiskey-glass fra Alba-serien.

Dette er virkelig #beerporn for meg!!!

 

Jeg har tidligere skrevet om Stout til rom-rosin isWit til sitrus sorbetNEIpa med mangois, Kirsebærøl med kirsebæris, samt sorbet og øl.

 

Foto: LasseL
Øl: Nøgne Ø Eternal rest
Glass: Magnor Alba whiskey fine line og Magnor Alba whiskey Antique
Is: Hennig Olsen Sørlandsis Vanilje Jubileum

 

 

 

Du kan selvfølgelig også lage din egen øl-is med denne oppskriften:

 

Ingredienser:
2,5 dl melk
1,2 dl sukker
2,5 dl mørkt øl som stout, porter, bokkøl eller vørterøl
2,5 dl kremfløte
6 eggeplommer

Framgangsmåte:
Melk og fløte varmes opp til kokepunktet. Sukker og eggeplommer piskes sammen og helles i melk/fløtebehandlingen. Settes til avkjøling. Mens blandingen er lunken tilsettes ølet, og når den er helt avkjølt settes den i ismaskinen eller i fryseboksen. Husk å røre i isen 1-2 ganger i timen til den er frosset når den er i fryseboksen, slik at det ikke dannes ”nåler” i iskremen.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg