“Vi tror dessuten at ukvalifiserte restaurantanmeldere raskt vil avsløre seg selv gjennom det de skriver” uttalte de til Journalisten.no for noen år siden når man ønsket offentliggjøring av matkritikerne som skriver under pseudonymet Robinson og Fredag.
Så da har de vel diskvalifisert seg selv…
Etter første blogginnlegg om Luse-Frants stout og romrosin-is har vi nå kommet til noe lettere kos i solveggen. Wit med sitrussorbet. Her har man selvfølgelig en lang rekke kombinasjoner ettersom styrke og smaksbilde både i øl og sorbeten kan komplimentere hverandre godt gjennom sine forskjellige sitrustoner.
Jeg har tatt utgangspunkt i Nøgne Ø sin Wit Belgian spiced ale på 4,5% til beerfloaten. For å gjøre det superenkelt, kan man ta Hennig Olsen Dugg Sitron sorbet, som er en syrlig og frisk is. For den mer eventyrlystne, har jeg laget en appelsin- og ingefærsorbet, som du finner oppskriften til under. I Magnor Glassverk sineTOKYO Beer glass av Simen Staalnacke blir det en deilig sommerfrisk dessert på bordet, for øynene, i munnen og i magen
Appelsin- og ingefærsorbet
4 dl appelsinjuice (saften av 4-5 appelsiner) 2 ts revet ingefær 1 dl vann 100 gram sukker 30 gram glukose (fåes kjøpt på apotek)
1 eggehvite (om du ikke har iskremmaskin)
Lag en sukkerlake ved å varme opp vann, sukker og glukose. Tilsett appelsinsaft og ingefær i den varme sukkerlaken og la det avkjøles.
Hell dette oppi en vid form og sett den i fryseren. Rør om med gaffel hvert 20. minutt mens det fryser til, slik at det ikke danner seg store iskorn, men små og fine korn. Stivpisk eggehviten og bruk en stavmikser til å blande inn den frosne appelsinjuicen. Sett tilbake i fryseren til den er stiv. Taes ut av fryseren 15 minutter før servering, slik at den blir mykere.
Har du ismaskin, kan du bare helle blandingen rett i maskinen, da trenger du ikke eggehviten for å holde sorbeten stivere.
Glass: Magnor TOKYO Beer av Simen Staalnacke Øl: Nøgne Ø Wit Belgian Spiced