“Ikke et vondt ord om øl, men noen god match til iskrem vil det aldri være” lød det i en restaurantanmeldelse av Teatro Terrasse i sommer.
Robinson & Fredag i Dagbladet ville ha det til at øl og is aldri vil bli en god kombinasjon, men jeg er på en misjon for å motbevise de.
Tidligere har det vært Wit med appelsin- og ingefæris, Stout med romrosin-is og NEIpa med ananas- og mangois, men denne gangen kommer det Kriek of Telemark, en fruktig og syrlig fruktøl fra Nøgne Ø, med kirsebæris med sjokoladebiter fra Inspira-serien til Hennig Olsen is.
Jeg er svak for kirsebær i de fleste former man får spist eller drukket det (samt tyggis, snusen Nick & Johnny’s Americana, såpe og pipetobakk), så dette er en herlig kombo med nydelig søt kirsebæris med en syrlig kirsebærøl. Overkill? Ja, kanskje, i alle fall som en beerfloat, men her nærmer jeg meg himmelen når jeg spiser isen og får ølen ved siden av.
Kriek of Telemark eller lignende surøl med kirsebær funker også særdeles godt med en frisk is som Dugg sorbet bringebær
Glasset er Brygg Ipa fra Magnor sin Brygg-serie