Kirsebærøl med kirsebæris

Foto: LasseL
Øl: Nøgne Ø Kriek of Telemark
Glass: Magnor Brygg Ipa

 

“Ikke et vondt ord om øl, men noen god match til iskrem vil det aldri være” lød det i en restaurantanmeldelse av Teatro Terrasse i sommer.
Robinson & Fredag i Dagbladet ville ha det til at øl og is aldri vil bli en god kombinasjon, men jeg er på en misjon for å motbevise de.

Tidligere har det vært Wit med appelsin- og ingefæris, Stout med romrosin-is og NEIpa med ananas- og mangois, men denne gangen kommer det Kriek of Telemark, en fruktig og syrlig fruktøl fra Nøgne Ø, med kirsebæris med sjokoladebiter fra Inspira-serien til Hennig Olsen is.

Jeg er svak for kirsebær i de fleste former man får spist eller drukket det (samt tyggis, snusen Nick & Johnny’s Americana, såpe og pipetobakk), så dette er en herlig kombo med nydelig søt kirsebæris med en syrlig kirsebærøl. Overkill? Ja, kanskje, i alle fall som en beerfloat, men her nærmer jeg meg himmelen når jeg spiser isen og får ølen ved siden av.
Kriek of Telemark eller lignende surøl med kirsebær funker også særdeles godt med en frisk is som Dugg sorbet bringebær

Glasset er Brygg Ipa fra Magnor sin Brygg-serie

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg