Det er vaffeldagen idag og hva annet kan man vel foreslå enn vaffel med øl?
Ingredienser:
4 dl hvetemel
4 dl hvetemel
5 ss sukker
1 ts bakepulver
1 ts malt kardemomme
2 dl melk
2 dl øl (bokkøl er knall)
5 stk egg
100 g smeltet smør
Fremgangsmåte:
Smelt smøret.
Bland det tørre i en bolle. Bland deretter melk, øl, smør og egg sammen med det tørre.
La vaffelrøren hvile i 30 minutter.
Stek vaflene som server med vanlig tilbehør.
Bokkøl er jo den gode følgesvenn, men til brunost kan man kjøre på med en søt bayer, brown ale eller bokkøl, eventuelt en klassisk juleøl.
Lambic til syltetøy og rømme.
Så kan man gå for diabetesversjonen:
Pisk krem med sjokoladepulver, lag (eller kjøp) fløtekaramell. De to toppingene på vaffel med en pastry stout og nødnummeret til ambulansen ved siden av
Les også:
0 kommentarer