Akevitt, sennep og appelsin-gravet ceviche

 

Akevitt og appelsin-gravet fisk med honning & senneps vinaigrette


Den peruanske retten ceviche har blitt populært her hjemme også med sitt store mangfold av versjoner man kan lage.
Hovedsaken er at den råe fisken blir “kokt” i syre fra sitrusfrukter.
Man finner en god balanse mellom saften fra sitrusfruktene og saltet, for å å tilsette flere smaker som f.eks chili, mango, eple, avokado, granateple eller en søtpotetpure.

Denne retten er en mellomting mellom ceviche og gravet fisk som allikevel burde pirre smaksløkene


Til 4-5 personer som forrett trenger du:

ca. 250-300 gram fast fisk som laks, torsk, makrell, kveite eller bruk kamskjell

Marinade

1 ss sukker

1 ss salt

2 ss akevitt (lys akevitt lik Meir Akevitt No.1 eller Oslo Håndverksdestilleri sin Blank funker med godt sitruspreg)

2 ss saft fra appelsin

appelsinzest fra to appelsiner (kun det oransje skallet uten det hvite)

 

Sennep- og honning vinaigrette

1 ss dijonsennep

1 ss honning

1 ss hvitvinseddik

1 dl god olivenolje

 

Pynt
Ruccula
Fileter av blodappelsin eller vanlig appelsin
Grovhakkede og usaltede cashewnøtter, pistasjnøtter eller valnøtter

 

Fremgangsmåte

Lag marinaden først slik at sukker og salt er oppløst før du bruker marinaden.

Kutt fisken eller kamskjellene i ca. 3 mm tynne skiver og legg de utover tallerker eller et større fat du skal servere retten på.
Pensle på marinaden over fisken. La dette stå 20-30 minutter.

Mens du venter på at fisken skal marineres, lag vinagretten ved å piske sammen sennep, honning, eddik og olje.
Når fisken er ferdig marinert og du skal servere maten, heller du vinaigretten forsiktig over fisken.
Pynt med fileter av appelsin og blodappelsin, samt ruccula og usalted pistasj-, cashew- eller valnøtter, eventuelt ristede pinjekjerner

 

    • Les også:

#ceviche #akevitt #appelsin #sennep “laks #torsk #kveite #makrell #kamskjell #lassel

 

photo credit: insatiablemunch <a href=”http://www.flickr.com/photos/48041244@N05/23679529652″>Tiraditos: La Puerta, Neutral Bay. Sydney Food Blog Restaurant Review</a> via <a href=”http://photopin.com”>photopin</a> <a href=”https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/”>(license)</a>

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg