Ceviche

Ceviche

 

Photo credit: inthekitch.net

Ceviche er en peruansk rett hvor rå fisk blir marinert i sitrussaft, slik at den blir “syrekokt”.
Det er en herlig og forfriskende rett som har et uendelig antall versjoner man kan lage av forksjellige typer faste fisker, kamskjell og disse kan tilsettes ferske urter, granateple, mango, ananas, chili, eple, appelsin og grapefrukt, for å nevne noe.

Det er ingenting annet enn kutting, hakking og klemming involvert, så dette er en kjapp og enkel rett å lage.
Og så smaker den herlig!

PS! Husk at fisk som skal serveres rå må være ferskest mulig. I denne oppskriften har jeg brukt laks (av sushikvalitet), men andre fiskeslag som torsk, steinbit, sei, uer og makrell kan også benyttes. Det anbefales at fisk som skal spises rå fryses til en indre temperatur på -20 grader celsius, eller lavere, i minst 24 timer. Eventuelle parasitter dør ved slik nedfrysning og man unngår dermed infeksjoner.

 

 

Ingredienser


300g fast fisk som torsk, laks, kveite eller makrell

1 stk finhakket rødløk

1/2 finhakket mango

1 liten rød chili
liten bunt med koriander

3 stk lime
salt og pepper

Fremgangsmåte

Finhakk løk, mango, chili og koriander. Kutt fisken i små terninger (ca. 1×1 centimeter). Bruk et zest-jern og rasp zesten (kun det grønne og ikke det hvite på skallet) av limene over fisken og bland inn løk, mango, chili og koriander.
Dette kan settes kaldt til gjestene kommer.
Klem saften ut av limene og bland godt innmed fisken cirka femten minutter før gjestene setter seg til bords. Smak til med salt og pepper før servering.

 

#ceviche #mat #lassel #fisk #chili #koriander

 

photo credit: inthekitch.net
( Jossy D <a href=”http://www.flickr.com/photos/154213425@N05/45136292772 )

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg