Sild, sild og mere sild

Reklame | Arcus

Sild, sild og mere sild


Så da er det vel kun rett å legge ut sildeoppskrfter med og til akevitt.

Arcus har nylig sluppet Vanlig akevitt, for å introdusere oss nordmenn for den svenske akevittkulturen, som jeg har skrevet om tidligere.

 
Her er et knippe oppskrifter på nedlagt sild som alle kan nytes med Vanlig akevitt:

 

Hjemmelaget fennikelsild med Vanlig akevitt

Lake:
0,75 dl epleeddik

0,75 dl vann

3 ss vann

Fennikelsild:
250 g sursild

1 liten fennikel

1 liten bunt dill

2 cl Vanlig akevitt

1 ts skall av sitron

1 ts sennepsfrø

Fremgangsmåte:

Kok opp alle ingredienser til laken til sukkeret er løst opp, avkjøl.

Skjær silden i passe biter. Fennikel skjæres i tynne skiver på mandolin

Dill hakkes fint

Sitronskall kuttes i tynne strimler.

Bland ingrediensene i rene glass, fyll på med lake til toppen.

La trekke minimum et døgn. Holder seg 2-3 uker i kjøleskaptemperatur.

  

Akevittsild

1 stort glass sursild
4 stk sjalottløk
8 stk einebær
5 cl Vanlig akevitt
0.5 ts pepper, hel sort
0.5 ts timian
1 ts dill

Fremgangsmåte:

Skjær sjalottløk i skiver og del einebær.

Hell laken fra sursilden i en bolle og bland med einerbær, akevitt, pepper, timian og dill.

Legg sild og sjalottløk lagvis i et glass eller krukke.

Hell over laken og legg på lokk.

Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.

Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.

 

Eplesild med tyttebær

250 g sursild

1 syrlig eple

1 rød løk

1 ts skall av sitron

1 ts pepperkorn

3 hele allehånde

2 ss tyttebær

Fremgangsmåte:

Kok opp alle ingredienser til laken til sukkeret er løst opp, avkjøl.

Skjær silden i passe biter. Rød løk skjæres i tynne skiver på mandolin

Eple kuttes i små biter

Sitronskall kuttes i tynne strimler 

Bland ingrediensene i respektive, rene glass, fyll på med lake til toppen.

La trekke minimum et døgn. Holder seg 2-3 uker i kjøleskaptemperatur.


 

Kryddersild med akevitt

4 sildfileter
1 ts karve
0,5 teskjeer av anisfrø
0,5 teskje fennikelfrø
1 eple
30 g selleri rot
1 gulrot
0,5 dl eddik (12%)
1 dl sukker
1,5 dl vann
2-3 ss Vanlig akevitt
muligens rødbetlake

Fremgangsmåte:

Bland eddik, sukker og vann til en lake og rør sammen til sukkeret smelter. Laken trenger ikke å bli kokt.

Skrell eplet og røttene i strimler og bland med krydder. Bland dette med filetene og hell på eddik. La det være kaldt og stå over natten, helst lenger.

Når du serverer silden, plukk opp filetene og kutt i jevne biter.
Hvis du vil ha en finere farge på laken, kan du farge den med rødbeter.

Södermalmsill

1 stort glass sursild (ca. 550g)
1 dl finhakket fennikel
1 rødt eple
1 sitron
1/2 rødløk
1 dl majones
2 dl crème fraiche
1 teskje eplecidereddik
1 teskje sennep
1/2 dl kuttet, frisk dill
salt, pepper

Fremgangsmåte:

Skyll sildebitene og la dem renne av

Hakk rødløk, kutt fennikel syltynt og skjær opp eplet. Bland skallet fra sitronen med fennikel, eple og løk med ca 1 ss sitronsaft.

Rør majones og creme fraiche med eddik og sennep. Klipp inn dill og rør alt sammen. Smak til med salt og pepper.

Legg sildestykkene ned i røren og hell deretter i en krukke. Hold det kaldt og la det stå en dag før servering.

 

 

#sild #kryddersild #akevittsild #akevitt #lassel #midtsommar #lassel #eplesild #sødermalmsild #fennikelsild

Photocredits: Arcus, Rigtigmad,dk, tonilleK @flickr, LasseL

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg