Amundsen & Horus Hawk Wind & Fire

Amundsen bryggeri & Horus Aged Ales 

Hawk wind & fire

Coconut chocolate mud cake – Ultra Pastry Stout 15% 0,44l kr. 146,90

©Lasse L

Farge: Svart med tynt, beige skum

Aroma: Søt og kremete aroma av sjokolade, mørk malt, kokosnøtt, vanilje og mere mørk sjokolade.

Smaker: Robust og søtlig kropp som preges av mørk malt, sjokolade, vanilje, melasse og kokosnøtt. Intens sjokoladekake smak og myk overgang til kokosen. Minner om den røde Bounty, med mørk sjokolade, men Hawk wind & Fire har ikke like mye kokos, da de massive sjokolade- og kakaotonene dominerer. Fin viskositet og myk karbonering gir den en fløyelsmyk følelse på tungen.
Man kjenner alkoholen, men den er så godt integrert at den ikke tar stor plass. Vi snakker om 15% her, så det er ganske bra gjort. 

Jeg forventet en dobbel sjokolade milkshake hvor det på toppen står en og klemmer sjokoladesaus, en annen heller kaffeessens med kokossmak mens en tredje spar laktose i gapet mens man svelger unna, men selv Amundsen ser ut til å ha respekt for massive mengder sjokolade, kokos og 15% alkohol.

Ultra pastry stout hørtes uvettig og dumdristig ut for en som ikke er veldig glad i det mest klissete av øl. Jada, det er pastry stouts, men ikke alle donuts har trippelt fyll inni og sju lag med glazed frosting og tolv typer strø. Ja, jeg er gammel, men ikke så gammel at jeg foretrekker smultringer fra Bertha’s. Så Hawk Wind & Fire gir absolutt de riktige assosiasjoner til en pastry stout, men den blir intens på sjokolade og kokossmak og ikke overkjørt med laktose

 

Les også:

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg