I begynnelsen av mai ble Gilde Sommer Aquavit lansert på Vinmonopolet. Dette er den første sommerakevitten i Gilde-serien.
Gilde Sommer Aquavit er frisk som en norsk sommerdag, og tåler både sol og regn.
Gilde Sommer Aquavit passer til sommerens fristelser fra havet, kanskje aller mest det klassiske norske rekesmørbrødet. Når det er sagt, så gjør den seg også fint til og i andre retter, som f.eks Akevittdampede blåskjell eller Akevitt og appelsin gravet ceviche.
På sommeren så bugner koldtbordet over med norsk tradisjonsmat som spekemat, eggerøre, potetsalat, gravlaks og sild (her finner du mange sildeoppskrifter). Men, selv om det er mange ulike retter, trenger man ikke en akevitt til hver rett. En dillakevitt, eller en sommerakevitt sammen med lyst øl vil passe fint til lettere retter som sjømat og eggerøre. Spekemat og grillretter tåler en sterkere og tyngre akevitt med mer karvepreg.
Huskeregelen er, jo lettere mat, jo lysere akevitt. Jo fetere mat, jo sterkere og mørkere kan akevitten være. Det finnes en rekke ulike produsenter og typer av akevitt. Server gjerne to eller flere akevitter og finn mat/akevitt-kombinasjonen som du synes er optimal. Skal man kun velge én som har sitrus, dill og karven allerede i fin harmoni, ville jeg valgt Gilde sommer Aquavit. Serveres gjerne kald.
Gilde Sommer Aquavit 50cl. 304.90kr. Varenummer: 10898502
En Aquavit & Tonic er en frisk og enkel drink å servere gjestene.
Dette trenger du:
4 cl. Lysholm No 52
Tonic
Blåbær
Bringebær/Jordbær
Slik gjør du:
Fyll et klassisk drinkglass (Highball glass) med isbitene, og tilsett deretter 4 cl. aquavit. Deretter fyller du glasset med Tonic.
- Les også:
#arcus #gildeaquavit #akevitt #sommerakevitt #gildesommeraquavit #drikke #mat #lassel
Foto: Arcus