Humlepupp 2019

«Målet er å spre kunnskap om øl og motivere til å utforske. Vi ønsker å fjerne fordommer og gjøre øl til allekjønnseie». Ordene kommer fra en av initiativtagerne til Humlepupp festivalen, Maja Borrevik.

I 2016 slo kvinnelige bryggere og ølnerder seg sammen og lagde Humlepupp-festivalen. De var lei fordommer og ville promotere det enorme mangfoldet i håndverksølbransjen og gjøre det mer tilgjengelig for alle, da ølverden har vært preget av å være en mannfolk greie. Uhorvelig mange etiketter og navn på øl viser mangelen på respekt for kvinnen.

«Vi har kommet langt i Norge, men fordommer som henger igjen og spres, skader bl.a. ved å hindre folk i å tørre å våge i frykt for å bli stemplet» fortsetter Borrevik og legger til «Vi vil motivere jenter til å satse på ølbransjen og utforske ølverdenen ved å promotere de flotte damene vi har i ølbransjen her til lands».

Vespa & humla var godt besøkt den kvelden Humlepupp gikk av stabelen for aller første gang og suksessen var et faktum. Festivalen var her for å bli.

På en rengntung dag i oktober ble årets Humlepupp-øl brygget hos Aja i Drammen. I år er ølet et samarbeid mellom Aja Bryggeri, 7 Fjell Bryggeri, Ringnes Brygghus, Siste Sang, WooHa Brewing CompanySleeping Village BrewingGrünerløkka Brygghus og BD57. Valget falt på en imperial saison som er tilsatt kirsebær fra en av damenes private hage, samt moreller. Ikke nok med det, men de hadde en munk tilstede som velsignet ølet, så her snakker vi unike dråper.

Årets Humlepupp festival vil i år være på Ingensteds i samarbeid med Karma og Ladyfest.
I tillegg til Humlepupp-ølet og Karma sin Gris, har de fått med seg 7 Fjell, Aja, Mikkeller og Grunerløkka Brygghus som stiller med øl på festivalen.

200spenn i inngang til arrangementet Ladyfest, så kjøper man bonger for ølet man vil drikke. 

 

Les om Humlepupp her:

Slipp jentene fri, det er vår

Humlepupp 2017

Humlepupp 2018

#humlepupp #damerogøl #famale #venusproject #pinkbootssociety #øl #oslo #hvaskjeriøloslo #lassel

    

Foto: Ida C. L. Rømcke

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg