Humlepupp 2018

 

Tradisjonen tro er Humlepupp tilbake den 8. mars.
Budskapet er enkelt: smaksløker er ikke kjønnsorientert. “Man trenger ikke bart og hår på brystet for å kose seg med et godt brygg” sier initiativtager Maya Borrevik.

 

Årets Humlepupp-øl er brygget hos Aja Bryggeri i Drammen av Aja sin egen Inga Oskal Eidsvåg, Maya Borrevik fra BD57 og Julie Amundsen (Aperitif, tidligere Grünerløkka brygghus og Nedre Foss gård) som har vært med som initiativtagere siden starten.

Til festivalen kommer Ingebjørg Christina Nybø fra Sleeping Village Brewing og Jeanette Lillås fra Voss Bryggeri – to av de kvinnelige pionerene i ølbransjen i Norge!

Ingebjørg begynte sin karriere hos Nøgne Ø i 2004 – lenge før de fleste Two Captains-fanatikere i det hele tatt drakk annet enn industripils – og startet i fjor Sleeping Village Brewing. 

Jeanette er en av gründerne til Voss Bryggeri og har dermed vært med siden starten i 2013. Hennes skritt inn i bransjen kom som hos flere andre etter å ha vært lidenskapelig hjemmebrygger, og hun har siden da vært en stor inspirasjon for andre kvinner i bransjen!

Fra Siste Sang kommer Eugenia Bucciol. Hun har tidligere jobbet som brygger hos Kinn i Florø, før hun i fjor tok turen til Oslo. Nå brygger hun øl på Siste Sang!

Liv Bogen fra Hogna Brygg tar turen helt fra Sør- Trøndelag. For henne startet det hele i 2010 hvor hun ikke likte øl, men fikk ett øl-kit av mannen. Etter dette ble hun frelst og tok ølkelnerutdannelse. Hun er daglig leder for bryggeriet men trives best med å sjaue i produksjonen!

7 Fjell Bryggeri stiller med Mia Bekkesveen og Tina Trengereid Bertelsen . Begge utdannet som ølkelnere og har jobbet for 7 Fjell siden 2016. Sistnevnte er også «kjent» for alter egoet DJ Drita Rita.

Bergenhus bryggeri blir representert av Remy Miller, som via en venn av en venn – mens hun var au pair i Trondheim- ble kjent med bryggere på Austmann og begynte å lære seg mer innen brygging. Det var slik hun ble introdusert til Gareth på Bergenhus, hvor hun nå er brygger.

Grünerløkka Brygghus Inga Greve jobber som brygger for Grünerløkka Brygghus. Etter seks år i Ølakademiet var hun mer enn klar for å dra i spakene på et bryggeri, men brukte god tid på bryggeriutdannelse i både København og Berlin. 

Aja bryggeri skulle stille med Inga Oskal Eidsvåg bak tappetårnene deres, men resten av verden vil ha en lite bit av Inga også, så da blir det andre som får styre ølet fra Drammen.

 

En mer fyldig artikkel om kvinner i håndverksølbransjen, Humlepupp, FemAle, Project Venus og Pink Boots Society finner du her

 

Øllisten for Humlepupp 2018
 

Grünerløkka Brygghus

Tåkefyrstinnen – NEIPA på 6,4%
Sånnjhus Røykbokk (aka Det bli itj døll så læng du har øl) – Bokkøl 7%

(om en av disse går tomme, har de også med Spanish senorita, en Imperial pilsner med spanske sitroner og granskudd)

Siste Sang

Ørkensur – Berliner Weisse 4,7%
Tons of Rock – Black IPA 6,6%

7 Fjell

Melkespreng 2018 – Rugstout med laktose på 9 %.
Gateway – En saftig IPA på 6 %

Hogna brygg

1332 – belgisk Wit med koriander og sitrongress på 4,7%
Pave – Imperial Stout på med vanilje og kakao på hele 11%

Aja bryggeri

Pasango – mango og pasjonsfruktwit 4,7%
Aurora Borealis – vestkyst-Ipa med belgisk gjær 7,6%

Voss bryggeri

Oregonian –  pale ale på 6%
Eldhus Porter –  porter med eldhusrøkt humle på 6%

Bergenhus bryggeri

Havre Kadavre – Imperial havrestout 11,4% 
Bonde Rosa – rose saison, med rosevann, roseblader, rød pepper og nype 6,6%

Sleeping Village

Bright Green Mountain Covered With Snakes – en frisk dobbel-IPA på 8,4%
Collective Gardening – en tørrhumlet farmhouse ale på 4,7%

#humlepupp #damerogøl #famale #venusproject #pinkbootssociety #øl #oslo #hvaskjeriøloslo #lassel

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg