Haandbryggeriet Julegløgg

Haandbryggeriet
Julegløgg

Gløgg 6% 0,75l kr 129,80

©Lasse L

Farge: Dyp rødbrun farge

Aroma: Søt, syrlig og fruktig aroma. Mye krydder over en lett syrlig base som gir bær, tørket frukt, balsamico og karamell på nesa i tillegg til eik.

Smaker: Herlig fyldighet. Som en god rødvinsgløgg eller glühwein med en skvett rom oppi, balanserer denne absolutt innafor gløggsegmentet. Aromatisk, søt og fin syrlighet mot slutten. Her er det lagret balsamico, julekrydder med kanel og muskat i forkant, tørket frukt, appelsinskall, mørke bær og et vinøst preg fra oud bruin-basen.

Dette er en knallfin og perfekt enkel gløggløsning hvor man slipper tante Karin som vil ha sort kardemomme i da den gir mer røyksmak, din søster som mener Henry Purcell sin Tis I have that warm’d tye er den eneste riktige sangen når man lager gløgg eller onkel Rolf som mumler «Hva? Bruker du ikke en spansk Tempranillo eller chilensk Merlot? Ja, hvis du ikke bryr deg om hva det smaker, så…». Her får du alt klart rett i flaska og den burde treffe gløgg-, vin- og surølentusiasten med de beste egenskapene fra hvert element.

Nytes ved 70 grader.

«Men nå ber jeg deg om å prøve en drikk som jeg har bestilt spesielt for å bli tilberedt for oss, og som jeg tror ikke er kjent i ditt land. Den består av varm vin blandet med honning og med sjeldne krydder fra Østen som kalles kanel og kardemomme. Menn som er kjent med drikken, hevder at ingen drikke er så behagelige for ganen eller så effektive til å spre tung humor og sykelige kogitasjoner». Gudmund syntes drikken var god og sunn”

Frans G. Bengtsson, fra Röde Orm

Les også:

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg