Akevittdampede blåskjell

Akevittdampede blåskjell

 

 

Blåskjell -som annen sjømat- er best når det ligger snø i luften, men det er vanskelig å motstå en kjele med dampede blåskjell på sommeren også.

Med blåskjellvarsel både på nett og som en app fra Mattilsynet, kan man friste seg uti vannet og hamstre rett fra kilden, om man ikke kjøper blåskjell i de mange ferkvaredisker rundt omkring i landet.

Husk at de man kjøper i butikken som allerede er dampet ikke må dampes på nytt, for da kan de bli seige.
Lag så heller sausen først og varm opp de ferdigdampede blåskjelleneisausen,om du ikke har kjøpt ferske blåskjell.

Kjøper du ferke blåskjell, så kast alle som er døde eller som ikke har hele skjell.

Server med godt brød, slik at du får med deg all den deilige kraften.

 

Til 2 som hovedrett, 4 som forrett

1 kg rensede blåskjell

1 ss smør

3 ss finhakket sjalottløk

1/2 fedd finhakket hvitløk

1/2 finhakket fennikel

1 ts fersk estragon

2 ts hvitvinseddik

2 ts fennikelfrø

1 dl Gilde Sommerakevitt

1 dl hvitvin

salt og pepper

 

PS! Du kan også røre inn en stor spiseskje creme fraishe og en klunk fløte, om du ønsker en mer kremet saus


Fremgangsmåte

Varm smør over middels varme i en gryte som er akkurat stor nok til å romme blåskjellene. Fres løk, hvitløk og fennikel i noen minutter. Hell så oppi akevitt og hvitvin. Skru opp varmen til middels høy. Når dette begynner å koke, tilsett estragonen, fennikelfrø og blåskjellene. La alt dampe i ca. 7 minutter eller til skjellene har åpnet seg. Rist gryta et par ganger underveis, eller kast om på skjellene med en stor sleiv.

Smak til med salt og pepper. Hell kraften over skjellene, strø over resten av estragonen og server.

 

    • Les også:

 

 

#blåskjell #akevitt #sjalottløk #hvitvin #estragon #fennikel #hvitløk #fennikelfrø #mat #sjømat #lassel

 

photo credit: ResonantFelicity <a href=”http://www.flickr.com/photos/9445979@N03/47328180371″>Mussels and frites</a> via <a href=”http://photopin.com”>photopin</a> <a href=”https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/“>(license)</a>

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg