Pressure Drop Brewing sluppet på polet!

Engelske Pressure Drop Brewing har blitt kjent for sine fruktige og tåkete IPAer, men gjengen som nå holder til i London elsker selvfølgelig øl av alle typer og brygger derfor et vidt spekter av håndverksøl. Noe utvalget på polet også viser med alt fra pils til stout, med Pressure Drop sin tvist på stilene. Ølene ble tilgjengelige fra Vinmonopolets Tilleggsutvalg denne uken.

Det hele startet i et hageskjul og for ni år siden ble det mer seriøst og ikke minst tilgjengelig for de større massene.
Pressure Drop Brewing (som har en ikke familiær navnebror i Buffalo, USA) har fulgt de siste årenes trend til de britiske håndverksbryggeriene av å ha bryggeri under hvelvingen til en jernbanebro, men har vokst seg så store at de nå har et større bryggeri og tap room i Tottenham Hale, som er kalt Londons nye nabolag ved elven Lea. Mye har skjedd siden Mr. Tota eide landet ved våtmarkene i Walthamstow.

Og med det lar vi andre ta for seg trykkfall og Bernoulli-effekten, mens vi nyter nytt håndverksøl på Vinmonopolet.

 

Pressure Drop
Alsatian Pils
Pilsner 6% 0,44l kr 104,90
Best nr. 14576202

©Lasse L

Farge: Klar, lys gyllen med tett, hvitt skum
Aroma:
Lyst malt, kjeks, loff, sirup, samt noe syrlig eple og nyklippet gress
Smaker:
God fylde, med nydelige smaker av lyst malt, sirup, loff, gress, strå og noe floralt og krydret i bakgrunnen. Her er det både søte Marie- kjeks og mer mot Kaptein- kjeks, samtlidig som det er noe sitrus slingrende mellom strå, lys sirup og en romslig maltprofil.
Det er fabelaktig hvordan en og en halv prosent kan virkelig løfte en pils til nye høyder og jeg ønsker mer av dette hjertelig velkommen! JEG VIL HA MER!!!

Lasse L 9,5/10 Untappd 3,70

 

 

Pressure Drop
Karate

NEIPA 7,4% 0,44l kr 119,90
Best nr. 14576002

©Lasse L

Farge: Tåkete, gul med hvitt skum
Aroma: Masse appelsin, både nyskrelt appelsin og nypresset appelsinjuice. Hint av umoden mango og ananas med noe klementinsk avslutning
Smaker: Mye av det samme går igjen i smaken, faktisk. Mildere appelsin i munnen, men fortsatt den litt tørre, beske man får fra appelsinskallet, samt fruktigheten fra appelsinbåtene man hugger inn i, mens saften renner utover hendene.
Noe mango og vanilje før klementinene igjen overtar og rir ut i solnedgangen

Lasse L 8,25/10 Untappd 4,11

 

Pressure Drop
Hollywood Hunks
California IPA 6,8% 0,44l kr 116,90
Best nr. 14576302

©Lasse L

Farge: Lett uklar, gyllen farge med hvitt skum
Aroma: Mye sitrusskall, primært søtlig appelsin, aprikossyltetøy, fersken, mandarin, ananas, grønne druer og noe barnåler
Smaker: Både fruktig og bitter, men ikke overdådig noen av veiene. Igjen er det sitrus og snev av sydhavsfrukter, men her kommer barnålene bedre frem, sammen med grapefrukt.
Nok en øl som ligger litt å vaker mellom en WCIPA og en NEIPA, men hvor sitrus og barnålene er ørlite grann foran det trpiske aspektet, men de balanserer godt sammen

Lasse L 8,5/10 Untappd 3,78

 

Pressure Drop
Understanding Whole Systems
NEIPA 7,4% 0,44l kr 119,90
Best nr. 14576102

©Lasse L

Farge: Tåkete, lys gul med hvitt skum
Aroma: Frisk og lett søtlig av sitrus og snev av tropisk frukt. Mye sitron og grapefrukt, med guava, litchi og fersken i bakgrunnen
Smaker: Myk og god munnfølelse med

godt balansert smaksbilde hvor Citra-humlen får fullt utspring her. Det ligger en fin, lys maltbase under en seng av elegante tropiske smaker og over der igjen henger søtlig sitrus som sitron, pomelo og grapefrukt. Lett tørr i avslutningen, men fruktig kropp på UWS. Her er det masse sitrus fra humlen fra start til slutt og London Fog-gjæren gir ytterligere løft til både maltet og Citra-humlen. Vel utført håndverk! Og en übernerdete etikett…

Lasse L 9/10 Untappd 4,21

 

 

Pressure Drop
Cast Iron Billy
Imperial Brown Stout 10,5% 0,44l kr 121,90
Best nr. 14575902

©Lasse L

Farge: Uklar, dyp rødbrun med beige skum
Aroma: Lett røstet malt, nøtter, karamell, kaffe, mørk sirup, brød, strå og grovbrød. Noe kakao og mørke bær kommer mer frem når den lunes
Smaker: Moderat fylde med god sødme, men kanskje heller over på litt for søt for noen. Minner om en litt øm kvadruppel i sødmen og kroppen.
Igjen er det det lett røstede maltet med nøtter, karamell, kaffe og grovbrød som peker seg frem, men her kommer drikkesjokolade som en støttende skulder hele veien. Det er fortsatt noe mørke bær i avslutningen, men det er mer av sjokoladen som følger med bærene, når det nøttete og karamellpregede vørtersmaken gir slipp.
Jeg vil både drikke den til, men også bruke den i en god gryterett eller mektig saus til det røde kjøttet. Om det er noe igjen før kokken starter på middagen, da

Lasse L 9,5/10 Untappd 3,98

 

Pressure Drop
Black Treacle Stout
Imperial Stout 8,2% 0,44l kr 118,40
Best nr. 14576402

©Lasse L

Farge: Dyp rødsvart med mørkt beige skum
Aroma: Røstet malt med masse kaffe, kakao, lær, mørk sjokolade og melasse med ørlite hint mot lakris
Smaker: Litt tørr munnfølelse, men god fylde og bare lett sødme. Masse røstet malt på midtbanen med kaffe som angrepsrekka og kakao, mørk og lys sjokolade i de bakre rekker og melasse som stoisk sisteskanse. På sidelinjen er det lær, vanilje, mørke bær og lakris.
Får litt følelse av melk eller fløte når den varmes noe opp og mer lakris inn i avslutningen, men det er kaffen som er kapteinen her, med kakao og den mørke sirupen hakk i hæl.
Litt gammeldags stout uten den forventede sødmen

Lasse L 8,75/10 Untappd 3,97

 

PS!
Pale Fire har også kommet på polet, men den fikk jeg ikke tak i, men det blir nok kanskje en senere anmeldelse

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg