Opland + Soulcake = sant

Opland Premium – akevitt til desserten
Akevitt er vel mest kjent for å følge julemiddagene og da heller til hovedrett, enn dessert.
Sjømat og spesielt sild er også gamle slagere med lysere akevitter.
Nå har det kommet en akevitt som er myntet på desserten.

Opland Premium Aquavit er utviklet av Anora i samarbeid med Soulcake, i tillegg til at de lagde en ny cupcake som skulle passe perfekt til akevitten.
Akevitten er basert på den originale Gammel Opland-oppskriften, men Opland Premium har fått ligge til lagring i fem år, i motsetning til originalens drøye to år på fat.

Soulcake sin cupcake har melkesjokoladebase, fyll av salt karamell, samt mascarpone-frosting på toppen og pyntet med frysetørket bringebær.
Ikke rart at Soulcake lager tusenvis av cupcakes hver natt!

Ragnhild Gaarde og Sunniva Thorisdottir står bak Soulcake. Gjennom en brennende interesse for kakebaking, startet de opp med å lage designkaker på bestilling i 2019.
Cupcakes ble mer populært enn designkaker under pandemien, så nå har bedriften med de to gründerne vokst til hele 35 ansatte. Med tre butikker, to i Oslo og en i Sandvika, må det mange hender til for å bake, fylle og pynte alle cupcakesene. Hver eneste en for hånd.

Opland Premium cupcake er en søt og synderlig godbit av sjokolade, salt karamell og mascarpone-frostingen. Fett, søtt og meeeeget godt.
Med en varmende akevitt som gir søt karamell, vanilje (og særlig den oljen fra vaniljestangen), demerarasukker og et krydderpreg over eiketonene, gjør at hjernens belønningssystem går i høygir.

Et tynt lag med smuler i kakepapiret og et tomt glass får frem den interne Oliver Twisten i meg: «Please, sir. I want some more».

Cupcakes får du hos Soulcake, akevitten finner du på polet.

 

Opland Premium Aquavit
Akevitt 41,5% 0,50l kr 489,90

Farge: Klar, dyp ravfarget
Aroma: Mye karamell og vanilje fra fatene, noe florale krydder som korianderfrø, kanel og pepper, samt hint av sjokolade.
Smaker: Kraftig, men allikevel rund. Igjen er det mye karamell, mørkt sukker og vanilje. Den fine oljete vaniljesmaken fra utsiden av stangen ligger fint i bakkant. Hint av sjokolade, fløtekaramell og hasselnøtter. Gode toner fra eikefat.
Fint krydderpreg som er mer balansert i smaken og glir bedre sammen med karamell, mørkt sukker og vanilje.

Lasse L 9/10

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg