Nøgne Ø Driftwood 2

Nøgne Ø
Driftwood 2

Oud Bruin 9% 0,75l kr. 230,30

©LasseL

Farge: Mørk brun med lett, beige, flyktig skum

Aroma: Litt funky og syrlighet mot fuktig tre, lær og sot. Vinøse toner av balsamico, tørket frukt, plommer og kaffe. Vagt av nystekt brød og sitron

Smaker: Aroma fortsetter i smaken med en lett, funky syrlighet. Det er ikke stall eller kjeller, men en fin, lett, funky følelse. Ikke noe ilsk eller skarp syrlighet heller, men en liten lek rundt balsamico, lær, brent brød, mørk malt og tobakk. Det er harde plommer, noe sitron, lakrisrot, mørke bær og fuktig treverk. Det kjennes som treverket har tilført smaker mer mot sherry enn portvin, men den har likevel portvinens fyldigere kropp og dybde.

Selv om Driftwood 2 har kjennetegn fra en oud bruin, er den likevel mye mer kompleks, men allikevel ikke tung. Balsamico, lær, portvin, brent brød, mørk malt og mørke bær høres tungt og overveldende ut, men den har fortsatt kroppen og munnfølelsen til en oud bruin og ikke en gedigen imperial stout.

Det er kompleksitet og enkelhet. Vill uten å være helt ustyrlig. Mektig uten å være mettende.

Den første Driftwood hadde vel kun tre år på portvinsfat og jeg mener å huske den var søtere og nærmere portvinens natur, mens denne har tatt to ekstra år på portvinsfatene, så utviklet seg på en måte hvor det skal bli enda mer spennende og se hvordan den blir om noen år.

3 kommentarer
  1. Artig lagringsobjekt. Har du andre tips til lagringsøl med 3(-100) års perspektiv? Ser Nøgne kommer meg noen ganske snart.

   1. Den enkle løsningen er å bruke Vinmonopolet sin søkemotor hvor du legger inn filtre på f.eks lagringsdyktige øl.

    Her er det øl på 11-18% som er øl som kan utvikle seg videre over 6måneder til mange år.

    https://www.vinmonopolet.no/search?q=:relevance:visibleInSearch:true:mainCategory:%C3%B8l:Lagringsgrad:Kan+drikkes+n%C3%A5%2C+blir+bedre+ved+lagring&searchType=product&currentPage=0

    Med endel av Nøgne sine som kommer, er disse ferdig lagret og kan utvikle seg mindre enn øl som har råere smaker (skarpere alkoholsting er et kjennetegn).

    Det blir litt hva man liker og hvor lenge man ønsker å lagre, men mørke øl med høy alkohol holder seg vanligvis bedre i en kjeller over noen år enn lysere øl gjør.

    Aldringsprosessen går mye raskere om ølet lagres ved 20 grader enn ved f.eks 10 grader, så jevn og lav temperatur er viktig for en god lagringsprosess

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg