Haandbryggeriet Fever

Pale Ale 4,5% 0,44l kr. 46 (eller deromkring)
©Lasse L

 

Farge: Tåkete, lys gulfarge med tykt, hvitt skum
 
Aroma: Lys malt, fruktig med grapefrukt og tropiske preg i førersetet, stenfrukt og lett humlebitterhet i bakkant
 
Smaker: Her kommer de tropiske tonene løpende over tunga, med appelsin og grapefrukt hakk i hæl før det kommer en enkel bitterhet når den jevner seg ut. Fin karbonering som hverken blir kremete eller så kraftig at den kiler i halsen.
 
Til en pale ale på 4,5% er dette en forfriskende god tørskeslukker, midtuke-kos og ledsager til enkle retter uten for mye fett og kraftige sauser.
Den kan virke tynn for poløl-drevne ganer, men for de som har hoveddelen av ølkjøpet i dagligvaren eller Gulating, vil nok finne denne frisk og fruktig med små hint av bitterhet.
 
Ser ut til at flere norske bryggerier har fått god kontroll på dobbelt tørrhumlede ølstiler og tar steget opp til at mange ikke trenger å løpe utenlands for å få «jooooze».
Veldig spennende utvikling det siste året, så det skal bli spennende å se hvor dette fører oss når bryggeriene åpner for brygging igjen. Så lenge New England- trenden ikke avtar snart, selvfølgelig.
 

Men det ser nok ut til at vi spiser flaggermus her til lands før vi gir slipp på humlejuicen

Glass: Brygg Ipa fra Brygg-serien fra Magnor glassverk, designet av Sverre Uhnger

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg