Biere de coupage 3,4% 0,33l
Farge: Lett tåkete, lys gul. Hvitt skum som sprudler og forsvinner, som champagneskum
Aroma: Lett syrlig med druer, sitrus, oregano og fruktig gjær
Smaker: Veldig kompleks for en øl med så lav alkoholinnhold. Fin syrlighet, sterkt sitruspreg med sitron i spissen, stikkelsbær, druer, urter og en lett besk tørrhet som sender tankene til stjernefrukt.
Lett funky toner, mye fruktighet og fin acidus. Nydelig øl i butikkstyrke
Biere de coupage er enklest forklart med at et ferskt øl er blandet med et lagret øl. Det er franskmennene som først brukte uttrykket på 1800-tallet, men det har vært flittig i bruk nord for grensen i belgiske Flandern, der metoden først og fremt er brukt for å ha en konsekvent smak på bryggene år etter år.
I Stor-Britannia og Irland ble metoden brukt for å gi dypere kompleksitet til porter-øl.
Nå til dags er metoden også kjent som en ølstil. Vanligvis er det en fersk saison som blir blendet med en spontanfermentert og lagret øl, da lactobasillus er var for store mengder humle. De vil rett og slett ikke jobbe med for bitre medarbeidere.
Eik & Tid har ikke blendet to ferdige øl, men heller tilsatt en 10% fatlagret surøl til en vørter, deretter sjenket væsken kveik for å starte fermenteringen. Det gir et meget komplekst lav-alkoholholdig øl.
Spennede teknikk og godt håndverk!