Dirty Opland-akevitt

I forrige uke slapp Dirty Oppland singelen «Lensmann» og Anora slapp en Gammel Opland-versjon med spesiallaget etikett prydet av Dirty Oppland. Det produseres kun et begrenset antall flasker, nærmere bestemt 2624 stykker. Antallet er selvsagt ikke tilfeldig valgt, men sammenfaller med postnummeret til Lillehammer.

Samarbeidet er svært etterlengtet, og en stolthet for bandet.

«Oppgjennom årene er det mange som har påpekt at disse to merkevarene passer som hånd i hanske. Så da denne gullkantede muligheten til et samarbeid endelig dukket opp, var det en meget enkel avgjørelse for oss», sier OnklP.

«Det har blitt laget uendelige uoffisielle Dirty Oppland-drinker i årenes løp, men nå skal vi jobbe med å få laget den aller første offisielle», fortsetter han.

Tidlig på 2000-tallet var det ikke mange som rappet på norsk, og noe av det freskeste som dukket opp på denne scenen, kom fra distriktene. Innlandet, som det heter i dag, nærmere bestemt Oppland, som det alltid vil hete for dem som er derfra.

Rapkollektivet Dirty Oppland, med legendene Jaa9 og OnklP i spissen, slapp sin første, og forsåvidt sin eneste offisielle utgivelse, Dirty Oppland Greatest Hits i 2004. 

 

Gjengen har for lengst skrevet seg inn i historiebøkene på ganske mange forskjellige måter, og det føles godt å ha dem tilbake.

Dirty Oppland ble dannet i 2002, da norsk rap fremdeles var en sjeldenhet. Rapkollektivet ble til etter en sammenslåing av gruppene Verbal SNCZ og Ridderne av Det Norske Hus. De gjorde seg tidlig bemerket ved å opptre på Øyafestivalen i 2004, der de var blant de første til å opptre i Felleskjøpets grønne og gule klær. Senere samme år valgte Jaa9 og OnklP å gå sine egne veier og gi ut musikk som en duo.

 

Dirty Opland
Anora
Akevitt   41,5%   0,7l   kr 494,90

Dette er fortsatt klassikeren som topper Vinmonopolets salgslister hvert år, bare med en ny etikett på 2624 av flaskene.
Akevitten er lagret i 26-28 måneder.

Farge: Gyllen

Aroma: Krydder og fatpreg balanseres godt med karve, anis, samt noe sitrus og vanilje å spore

Smaker: Velbalansert og god fylde hvor aromaene igjen spiller på lag. Det er en god grunn denne har blitt «nasjonalakevitten»

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg