De Circus Brouwerij

 

De Circus Brouwerij ligger sør for Ghent, i det tidligere verkstedet til et stort, nedlagt kraftanlegg kalt Transfo. Grunnleggeren av bryggeriet er Tim Vandenberghe, opprinnelig en av verdens beste flame artister. Han reiste rundt i verden og utførte kunstneriske numre på ulike sirkus. Et av hans show inkluderte en bar som ble heist opp, der to publikummere fikk servert øl direkte av ham. Denne ølen begynte han å brygge hjemme i små 20 liters batcher.

Etter hvert begynte han å kontraktsbrygge ølet, men savnet gleden ved å brygge øl selv. Dermed tok han en drastisk beslutning, la sirkuskarrieren til side, og grunnla sitt eget bryggeri – De Circus Brouwerij – i mai 2012. Tim investerte i et topp moderne bryggeri med en kapasitet på 5 hektoliter, som ga ham fleksibilitet til å være kreativ, eksperimentere med ulike stiler og utforske moderne “craft beer” elementer som kunne påvirke tradisjonelle belgiske ølstiler.

Sammen med kollegaen Bert er Tims fokus å skape spennende øl som balanserer de tradisjonelle belgiske smakene samtidig som de trekker inspirasjon fra ulike kulturer og bryggetradisjoner. Bryggeriet har som mål å eksportere et lite utvalg øl som alle utmerker seg ved å levere balanse, gode smaker og innovative elementer innenfor tradisjonelle brygg.

De Circus Brouwerij har dermed etablert seg som en spennende aktør i ølverdenen, og deres produkter reflekterer lidenskapen og kreativiteten til grunnleggeren Tim Vandenberghe.

 

De Circus Brouwerij
Circus Session Ipa
Session Ipa 4,0% 0,33l kr x

Farge: Klar, dyp gyllen med flyktig skum
Aroma: Fine, fruktige og florale toner mot sitrus, spesielt grapefrukt og appelsinmarmelade. Hint av brent plast (som er fra humlen)
Smaker: Lett og fin bitterhet. Aroma som en velhumlet Ipa, men fortsatt usikker på hvor grensen mellom session Ipa og pale ale egentlig går

Lasse L 7,25/10 Untappd 3,47

 

De Circus Brouwerij
Circus Saison
Saison 6,5% 0,33l kr 64,90

Farge: Uklar, lys gyllen med offwhite skum
Aroma: Tydelig syrlighet over de forventede florale tonene fra det saisongjæret
Smaker: Syrligheten er mindre tilstede i smaken, men mer bitterhet mot sitrusskall over maltbasen og de florale gjæret. (Noe skarp karbonering)

Lasse L  6,75/10 Untappd 3,27

 

 

De Circus Brouwerij
Circus Herb Triple
Triple 8,5% 0,33l kr 69,90

Farge: Uklar, gyllen med hvitt skum
Aroma: Mye timian og basilikum på nesa over en lys maltbase
Smaker: Det er mye timian i smaken også, men mer dempet enn i aromaen. Det er noe typisk trippel, men når urtepreget dempes seg, ligger det en lett og fin trippel i bakkant

Lasse L 7,25/10 Untappd 3,39

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg