Berentsens fortsetter å leke med øl mellom slagene på sin whisky-produksjon.
Forrige øl var Peat’s Prunes, en Imperial stout på 8,7% med et godt røyket torv preg.
Nå har de brygget Budeien Peat innimellom de to ukene egersunderne bruker på mesking av whisky årlig.
Stilmessig ligger nok Budeien opp mot en belgisk trippel, men her er ølet fornorsket med malt fra både Bonsak og Jærmalt, samt gjæret med kveik, i tillegg til det røykte torvpreget.
Berentsens Brygghus
Budeien Peat
Smoked Imperial Kveik 9% 0,33l kr 79,40
Aroma: Fruktig med fin røykaroma. Røkt torv, jord, urter, pizzadeig og plommer.
Smaker: Mer kropp i smaken. Igjen er den fruktig og rund med en fint røyksmak liggende i bakkant hele veien. Overmoden appelsin, jord, urter, høy, plommer og et spill rundt fuktig korn. Alkoholen løfter nok kroppen opp, men den er velbalansert og forstyrrer på ingen måte
Lasse L 8,25/10 Untappd 3,51