Akevitt har dype røtter i Innlandet, og Gjøvik regnes som både vuggen og hovedstaden for den norske akevitten. Nesten all potetsprit som brukes i de ulike variantene av norsk akevitt, blir destillert ved Hoff sitt rektifiseringsanlegg på Gjøvik. Grom fra Atlungstad hedrer Gjøvik for sin sentrale rolle i akevittens historie.
Akevitten blir selvfølgelig å finne på Akevittfestivalen på Gjøvik siste helg i september.
Etiketten er utarbeidet av multikunstner Eldar Vågan, kanskje aller best kjent fra Vaselina Bilopphøggers.
Opplaget på Grom 2024 er på 648 flasker.
Atlungstad
Grom 2024
Akevitt 40% 0,70l kr 549,90
Aroma: Fin kjørvel, korander og karvepreg med fruktige sitrustoner liggende under. Touch av fatpreg, vanilje og noe fusel.
Smaker: Sødmefull og fruktig. Igjen er det sitrusen som løfter frem det fruktige. Gode kryddertoner med kjørvel, anis, karve og vanilje som fremtredende, med fennikel og koriander liggende under, samt et hint mot kardemomme i bakkant.
Kompleks og fin akevitt som er en passende hyllest til akevittfestivalen og Gjøvik.
Lasse L 8,5/10