Atlungstad Brut

Atlungstad Brut er en norsk akevitt som hedrer gamle tradisjoner og utmerker seg med sin tørre smak. Produktet er unikt ved at det ikke inneholder tilsatt sukker, men får sin naturlige og balanserte sødme gjennom modning på eikefat som tidligere har huset sherry, portvin og madeira. Den lange modningsprosessen foregår på helt nye 500-liters sherryfat, og dette gir akevitten en kraftig karakter med fyldig smak av eik og sherryavrunding. Bourbonfatene bidrar også til å forme smaken, tilførende hint av whiskey og litt vanilje fra hvit amerikansk eik.

Den tørre stilen gir rom for at fatkarakterene blir tydelige, og en subtil tilsetning av karve, fennikel og sitrus skaper en kompleks og smaksrik akevitt med en tørr ettersmak. Ved lukt oppleves aromaene av karve, fennikel, eik og sitrus. Smaken byr på vaniljetoner og sitrus, kombinert med akevittkryddere, og den langvarige ettersmaken har innslag av sherrysødme.

Atlungstad Brut akevitt har en gyllen farge og serveres best ved romtemperatur. Den er en ideell følgesvenn til norsk tradisjonsmat, men kan også nytes alene. Med en alkoholprosent på 41,5% og tilgjengelig i en bærekraftig PET-flaske med pant, viser denne akevitten ikke bare omtanke for smak, men også for miljøet. Den resirkulerbare PET-emballasjen reduserer avfallsmengden og bidrar til et lavere karbonavtrykk, noe som gjør Atlungstad Brut til et positivt valg for de som verdsetter både kvalitet og bærekraftighet.

 

Atlungstad
Brut
Akevitt 41,5% 0,50l kr 459,90
Basis kat. 4

Farge: Klar, gyllen
Aroma:
 Appelsin og sitrus preger, vanilje, stjerneanis, karve og fatpreg
Smaker:
Mye appelsin og stjerneanis, før vanilje, karamell, eik og karven løftes frem av alkoholvarmen. Ligger pepperaktige toner og kiler bak på tungen og i halsen. Underliggende toner av bourbon og madeira her.

Lasse L 7,75/10

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg