Askheimer mjøderi og deres fire mjød

Velkommen til Askheimer Mjøderi!

Vi har nå fått enda et mjøderi til lands, etter suksessene til både Mjøderiet og Marlobobo.
Gjengen bak Askheimer Mjøderi har laget og delt mjød i noen år allerede, men det er først iår at de offisielt startet mjøderiet sitt i Rakkestad.

Bak Askheimer står Anders Riseng, Jarl- Magnus Einang, Glen Aaser og Petter Sandvig, hvor førstnevnte er allerede et kjent ansikt i ølmiljøet med sin innsats ikke bare for Slakteren Brygghus, men også Askim Ølfestival.

I mjødbasen bruker de en gjærblanding som stammer fra utnorske kveik, men også en gjærstamme som er høstet fra ryggen til en bie. Nerdete vakkert!

Navnet stammer fra skrivemåten for Askim rundt vikingetiden, da det het Askheimr.

Men nå: Mjøden!

 

The Plum
Melomel   13,6%   0,375l   kr 189,90

Fyldig og lekende toner av floral honning, overmodne plommer, stenfrukt, einebær, kanel og treverk.

Smakene går litt igjen, men det er fløyelsmyke toner fra plommen og den florale honningen med einer og treverk i bakgrunnen.
Minner endel om polske plommemjød, men her er det mer eleganse og mindre alkoholkick. Det er ikke noe skurrende alkohol, men heller en myk og varmende følelse med herlige plommer, einer og tre liggende over

 

The Elder
Metheglin   13,5%   0,375l   kr 189,90

Herlige florale toner fra hyllebærblomst og honningen. Nyperoser, appelsinskall og eplemost ligger under de lett friske tonene fra hylleblomsten med hint av krydderier, men ikke like fremtredende som i The Plum.

De sammen tonene er gjentatt i smaken, men eplemosten er litt mer fremtredende, uten at hylleblomsten er mindre tilstede for det.
Igjen er det toner av blomstereng og treverk

 

Arctic Raspberry
Melomel   14,5%   0,375l   kr 199,90

Mørke bær og floral honning leker på nesen

Herlige frukttoner med lett syrlighet og friskhet fra bærene gjennom den fyldige og florale honningen. Bringebær, blåbær og overmodne jordbær finner alle sin plass og har vage toner av krydderier og treverk.
Her spiller bærene hovedrollen og honningen litt mer tilbaketrukket enn i både The Elder og The Plum, men mørkere bær gjør vel også endel mer ut av seg enn blomst og stenfrukt

 

The Black Currant
Melomel   15%   0,375l   kr 199,90

Masse mørke bær, spesielt solbær, naturlig nok. Honningen ligger mer i bakkant her, men det er mer som en sødmefylt base eller en en fremtredende komponent.

Masse solbær. Skarpe og fruktige bærpreg nesten mot ren solbærsirup i intensiteten, men mer jovial og runde smaker med honningen liggende noe mer i bakkant.

Står elegant som en følgesvenn til viltkjøtt, røsti/pommes Anna/Hasselback poteter, kremet saus og tyttebær.

 

2 kommentarer
  1. Dette bryggeriet virker kreativt og veldig interessant
   Kjøper /prøver mer enn gjerne. Håper dere lykkes.

   1. Vi har tre riktig gode mjøderiet i Norge.
    Både Mjøderiet (mjoderiet.no) og Askheimer (askheimer.no) har vunnet premier i den nevnte konkurransen.
    Marlobobo (www.facebook.com/Marlobobosmegabear) hadde lansering ifjor sommer og har virkelig slått an med sine kreasjoner de også.

    Honning er svindyrt, så det er dele dråper, men veldig verdt å heller legge pengene i gode mjøder fra disse tre, enn å kaste bort hardt tjente kroner på Valhalla og lignende tulle-mjød.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg