Denne uken står virkelig i surølets tegn, om man tror på AstrØLogiens læremåter.
Hovedstaden får inntog i stort og smått av melkesyrebakterienes noble riddere.
Uten skam sier jeg at dette er den beste surøl- helgen i offentlige rom som Oslo kan by på, om ikke hele Norge.
Torsdagen sparker igang med noe av det mest spennende ølprosjektene i landet på lang tid, i alle fall med surøl-ganer tatt i betraktning.
Eik & Tid blir offisielt lansert i Smakselv sine lokaler på Vålerenga og de byr på øl brygget i de samme lokalene, i Estland og hos Hegg Ølkompani i Lier. Hegg er også med på lanseringen hvor sjefsbrygger Eskild tar med seg noen goddråper.
Amund Polden Arnesen og Bjørn Harald Færøvik, som står bak Eik & Tid- samt Smakselv – fikk en bredere presentasjon i går på bloggen.
Øl listen fra begge bryggerier ligger lenger ned i posten.
Arrangementet åpner klokken 18.00 og (gratis)billetter finnes her.
https://www.smakselv.no/arrangement/lansering-av-eik-tid-sour-rangers-festival-spesial/
Le Trou du Diable
Ikke nok med det, så får BD57 storfint besøk på torsdag fra Canada av Le Trou du Diable.
Le Trou du Diable åpnet som en liten bryggeripub i 2006, av de engasjerte hjemmebryggerne Isaac Tremblay og André Trudel i Shawinigan, Quebec, Canada. Øllisten har nå passert over 100 ulike øl i både europeiske og amerikanske stiler, og har vunnet dem mange priser. I nyere tid har de også bygget seg opp et omfattende fatlagringsprogram under fanen «Brassin Spécial». På arrangementet vil det være en god blanding, og noe for enhver smak!
Ølliste lenger ned i posten.
På arrangementet kommer Isaac Tremblay, en av stifterne og Fredric Ar Gall, bryggmester – samt en rekke av deres øl både på kranene og på flaske!
Smakingen starter klokken 19.00, og prisen er 350 kr. Bindende påmelding til post@bd57.no
https://www.facebook.com/events/160971831002592/
Vill & Syrlig 2016
Som om torsdagen ikke er interessant nok, så smeller det virkelig til fredag og lørdag med Vill & Syrlig 2016. Festivalen startet som en surøl- og siderfestival, noe det forsåvidt fortsatt er, men arrangørene har strammet inn på kravene for deltagelse. «For å få de siderproduktene og produsentene vi føler passer inn med surølet, måtte sideren være villgjæret eller spontangjæret og det måtte være en produsent/brygger på standen. Selv om det skadet siderutvalget i år, så håper vi på sikt at dette vil føre til et spisset utvalg spennende sider på festivalen i årene som kommer» sier Polden Amundsen i en kommentar.
I år har de kun en sider på stand, nemlig Maley Cidre du Saint Bernard.
Det setter uansett ikke en demper på et fantastisk utvalg av surøl og festivalen får undertegnede til å hyle «Må ha det, bare må ha det» på ekte melk(esyre bakterielt) vis.
Mer informasjon finner du her
https://www.smakselv.no/olliste-vill-syrlig-2016/
Le Trou de Diable stiller med følgende på BD57:
Les 4 Surfeurs de L?Apocalypse, 6,5% – White IPA
Willow Gose, 3,2% – Gose
L?Impératrice Brassin Spéciaux 10% – Bourbon-barrel aged imperial stout
Dulcis Succubus 7% – Brassin Spécial – barrel-aged saison, aged in botrytis wine barrels
Buteuse Brassin Spécial 10% – triple aged 4-6 months in brandy barrels
La Divine Comédie, 5,4% – pilsner i samarbeid med Dieu du Ciel
Schieve Tabarnak, 5,3% – belgisk pale ale i samarbeid med Brasserie de la Senne
Her er ølet til lanseringen til Eik & Tid:
Skog (surøl som tar deg med på skogstur)
Saaremaa Rå (råøl med gårdsmalt fra Estland)
Rukkis (Surøl med rug på Estisk vis)
#5 (vår lyse blonde surøl)
Borsæl (surøl med bær)
Sirkebær (surøl med bær)
Læbbår (surøl med bær)
Hegg ølkompani stiller med:
Cherry Picking (Farmhouse Ale BA Edition)
Lucy In The Sky (Berliner Weisse)
Dankrup (Brett IPA) collab med Cervisiam