Julestrid

Julestrid


 

Hold for øra på ungene og følg nøye med nå:

Det er kun 77 dager igjen til jul!!!!

LØP!!! Løp til butikken og hamstre gaver! NÅ!!!
Hva er det som er galt med kjøpesentra når de setter opp julepynt i Oktober?
Det har jo ikke rukket å bli kaldt engang!!!

De senere årene har juleshoppingen startet tidligere og tidligere, mens alt vi vil, kan og må kjøpe til jul har blitt lettere og lettere å få tak i.

Ikke bare at du kan sitte hjemme og bestille gjennom internett, men at butikkene kjører ut varene hjem til deg, at gavene er allerede pakket, julekakene er ferdig bakt og lagt i pene bokser, det finnes vaske byråer som gledelig forteller deg at “nå har vi vaska golvet” og stramt-luktende menn med myntinnkast som dumper brensel til peisen og sier “og vi har børi ved”, for ikke å nevne cateringselskaper som leverer alt du kan ønske av julemat på selveste juleaften.
Det du selv må huske på er å vaske deg mellom tærne, inni øra og om du er i skikkelig julestemning, så får du leie en av unga i gata til å sette opp “fuggelbænd”.
Hvorfor skal vi ha jula trengt nedover hue i Oktober, når vi kan få den levert kostnadsfritt på døra 23. desember? 


Eller gavene… “Gaven til den som har alt”, står det i butikken. Det finnes ikke en gave man kan kjøpe til en som har alt, om du ikke vil supplere samlingen med en til av idiot- oppfinnelser som olivenstens-fjerner, ergometrisk rivjern eller ostekniv.
Hva i huleste er en ostekniv? Kan man ikke kutte ost med hvilken som helst kniv?
Jeg skjønner ostehøvel, for å få tynne skiver, men en kniv, som kun skal kutte i…. ost?
Det finnes også sånne runde trefat, eller ostebord som det heter, som er forvekslingsvis veldig lik pizzabord, bare at ostebordet er mye dyrere…

Hva blir det neste? Rekesalat gaffel? Makrell i tomat- kniv? Nudelsuppe skje?
Har du alt, så har du alt. Basta!

I år som ellers svarer bestefar “jeg vil ha fred og ro” når du spør hva han vil ha til jul. Det skal han få! 
Bestefar, du er herved ikke invitert på juleaften!
Jeg stikker derimot innom for å klusse med sikringene dine, så det blir verken tv eller radio før i romjula engang. Vær så god! Fred og ro!

Eller hva med nevøen min, som forrige jul ville ha ?”Gangsta motherfucker bling bling pimp myyyy bi-haatch 4″ på Aoooiiiiiii2, eller hva det heter. Han ble noe skuffet over abonnementet på Aftenposten, men han ser i alle fall stavefeilene hos Dagbladets nettside nå…

Eller undertøy… Fra svigermor! Hvert eneste år får jeg boxershorts i silke (!) av svigermor. Hva er det for noe? Hva er tanken?
I fjor tok jeg igjen, da fikk hun undertøy med fransk, spansk og flamsk åpning. Ansiktsuttrykket hennes glemmer jeg aldri. Hun så ut som om noen hadde kommet inn gjennom vinduet og tisset på ungene hennes.

Vi får ikke gjort noe med juledekorasjonene i gatene eller julesalget i butikkene.
Vi får se det positive med all julehysteriet nå i Oktober:

I November blir det tydeligvis ‘januar-salg’ og juleølet lanseres den 3. November!

 

#jul #juleshopping #gave #gaver #julestrid

 

Picture credits:
Dawn Huczek (“Christmas in motion, Flickr), Mike McCune (“Cyber Monday shopping, Flickr), Kevin Dooley (Dickens Christmas village 2012, Flickr)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg