Det er onsdagslivet som fortjener begeistring og onsdagsmennesket som fortjener hyllest.


 

Per Fugellis sitat stemmer. Onsdager har blitt kalt lille-lørdag i en årrekke, har vi vel alle vært med på, men at lille-lørdagen så til de grader skal overskygge (store-)lørdagen med skummende begivenheter som den gjør denne uken, er en trend de aller fleste av oss ølinteresserte kan glede oss over.

Her er det lansering av ny øl, vertikal smaking og tap take-over for en lokkende innledning til en ny helg med mikrobrygg- festival.

Wurst lanserer Nøgne Ø sin emminente fatlagringssjef, Stephen Andrews sin brett gjærede Ipa. Link til eventet.

«Anamorphic IPA er en ny India Pale Ale fra Stephens fatmodningsprosjekt. Stephen har lenge hatt lyst til å lage en slik ‘tåkelagt’ IPA med masse fruktig humle; Motueka, Galaxy og Citra. Den er gjæret med WLP644, også kjent som Saccharomyces ‘Bruxellensis’ Trois som bidrar med en funky bakgrunnssmak til de dominerende tonene av tropiske frukter. Stephen betegner den som “Bold and sticky”. Keep cold, drink fresh!” forteller Tom Young, markedssjef i det komprimissløse bryggeriet.
Han fortsetter “Dette ølet vil kanskje minne litt om Vic Abstract IPA som vi lanserte i fjor, men det vil allikevel oppfattes som noe helt annet…”.
Han lover at det er et frisk og fyldig øl på cirka 6 % og med kort holdbarhet. “Kun 6 måneder, faktisk” legger den evigunge Young til.

Brewdog har sendt sin Victoria på nok et norgesbesøk og da blir det som vanlig snadder i vente for de heldige som er med. Link til eventet
BD57 har vertikal smakning av Dog- serien til Brewdog, så for en liten slant kan du nå nyte ølene fra A til E. Historien bak ølene er jo alltid fascinerende, lige så med AB:04- klonen Dog A frem til siste kunstneriske variasjon i E-klassen.
Også en fin mulighet å trene opp igjen alfabetets fem første bokstaver, om man kan trekke «kurs-avgift» fra på skatteoppgjøret.
Bindende påmelding og få plasser, så hiv deg rundt!

 

Grünerløkka Brygghus har i anledning helgens ølfestival gutta fra estiske Põhjala på besøk i hovedstaden og har tap takeover på GB. Link til eventet
Så om torsdag til lørdag ikke er nok med festivaliteter på øl-siden, kan du meske deg med disse godsakene allerede fra onsdagen

Mets – Black IPA with blueberries and spruce tips 7%
Virmalised GF – Grapfefruit IPA 6.5%
Aeg Maha – Session IPA 4.1% 
Odravein – Barley Wine 12% 
Mutant Disco – White IPA aged on agave chips 6.8% 
Öö XO – Baltic Porter Aged on Cognac barrels 11.5%
 

Hytta har også øl og byr på noe så spesielt som ukuleke- pønk. Link til eventet
«Når solen går ned» er en kulturserie som vil gi deg blanda drops med ujevne mellomrom i tryggeste skumring. Det er sensommer, og vi klamrer oss til den siste sommeruka med kuleste dama i byen; Maia Jern, stemmen og strengene.

“Maia Jern spiller pønk på ukulele og piano. Hun synes at verden ville vært et mye bedre sted hvis alle plukket opp et instrument en gang i blant. Hun skriver og fremfører søte små viser om alt fra kjærlighet til vond, brå død.”
 

Så der har du det. Onsdag is the new black

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg