Magnor lanserer “Brygg”

«Gi meg en kelner som kvidrer med glassene
som flyr mellom bordene og kommer tassende»
– Odd Børretzen

Lansering av en ny glass- serie, spesialdesignet for øl- og akevitt, med smaking av disse edle dråper, samt smekre, smakfulle kanapeer, sier du?
Og på høylys dag? Med mitt rykte? Selvfølgelig er jeg der!

 

Ok, kanskje ikke helt sånn, men klirrende, vakre glass i serien “Brygg” fra 120- års jubilanten Magnor Glassverk, designet av formgiveren Sverre Uhnger -med innhentet ekspertise fra Sentralen restaurant, St. Hallvards bryggeri, samt master blender i Arcus; Ivan Abrahamsen- ble lansert i Oslo mandag.

«Øl, på lik linje med vin, fortjener egnede glass som fremhever deres unike karakterer og særegenheter. ‘Brygg’ er skapt med tanke på nettopp dette» forteller Uhnger.

«Vi ble alle raskt enige om at vi ville ha stett på glassene. Som gir et godt grep samtidig som man beholder riktig temperatur på ølet» legger Anders Roede fra St. Hallvards bryggeri til.

De har sett, følt, smakt og diskutert seg frem ved hjelp av høyteknologisk 3D- printede versjoner av glass før de fant frem til de perfekte formene.

«Det var en ørliten justering på 1,5 mm på innsnevringen ved klokken som gjorde at alt falt på plass for akevittglasset» bemerket blandingsmesteren fra Arcus, Ivan Abrahamsen og bekrefter det iherdige arbeidet som er lagt ned.

Alt for å skape glass som ikke bare gir et fabelaktig visuelt inntrykk, men spesielt for å få frem innholdets aroma og smak.
Klokkene er nøye designet for å fremheve egenskapene til de forskjellige øl- eller akevittypene.

Glassene er munnblåste og håndlagde, så her er det ekte håndverk fra design, via glassblåserne til ølbryggerne og akevittdestilløren som har laget de edle dråpene som skal sjenkes og nytes i glassene.

Så ble det altså nydelige kanapeer på Sentralen, med øl fra St. Hallvard og akevitt fra Arcus i elegant designede glass fra Magnor.
Midt på lyse dagen. Også på en mandag.

Det eneste som mangler å si er «Vel blåst!»


Stout, Ipa, pilsner og akevitt. 0,5l- glasset til hveteøl sees i øverste bildet

 

Bilder brukt med tilltelse fra Magnor eller Lasse L

#magnor #sthallvardbryggeri #arcus #sentralen #brygg #sverreuhnger #øl #akevitt #håndverk

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg