Baccalao

Baccalao

 

Lag en god tomatsaus!

Det er for meg det viktigste når man lager baccalao.
Mange sliter med å få til en god baccalao og det jeg har hørt oftest er at sausen er “litt kjedelig” eller at den “smaker bare tomater”.
Nettopp!
Gjør noe med sausen, ikke bare sleng hakkede tomater over lagene med fisk og grønnsaker.
Vis litt kjærlighet og du vil få kjærlighet tilbake…

Ok, nok ettermiddags-tv sitater, fokus på mat!

 

 

 

Som nevnt, lag en god saus med tomater, tomatpure, urter, hvitløk, litt sukker og buljong (samt chilli, om du vil), men vær forsiktig med salt.
Om du bruker klippfisk eller lettsaltet torsk kan det fort bli veldig salt, hvis du har salt i tomatsausen.

La sausen putre og godgjøre seg en halv times tid.
Ta deg et glass øl, en snus og sett beina opp (dette er viktig og skal gjentas når retten settes i ovnen….).

Ta en ildfast form, legg et tynt lag med saus i bunnen, så løk, fisk, poteter, paprika og oliven i lag.
Hell så tomatsausen over og sett formen i ovnen på 180 grader i 1- 1,5 time

 

 

Vask over benken og gjør den ryddig.
Som tidligere nevnt er det nå tid for oppgaven med å sette deg i godstolen med beina opp og et glass øl i cirka 45 minutter.

Gjenta på eget ansvar…

 

Retten er ferdig når potetene er møre.

Spis med foccaccia eller flatbrød, samt en wit eller hveteøl

 

Du trenger:

800 gram klippfisk uten skinn og ben (eventuelt lettsaltet torsk)

800 gram poteter

2 store løk

1 stor rød paprika

1 stor grønn paprika

1 glass sorte oliven (størrelsen på glasset avgjør din sans for oliven)

Til sausen:

2 bokser hakkete tomater

1 liten boks tomatpure tomatpuré

2 – 3 hvitløksbåter, finhakket

1 terning fiske- eller grønnsaksbuljong

chilli, om du ønsker

2 ss oregano

1 ss timian

1 ss sukker (dette får frem mer dybde i tomatene)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg