Skagerak Nordic Dry Gin

Skagerrak Nordic Dry Gin

©Arcus

 

Skagerrak Nordic dry Gin skiller seg ut fra det man ellers finner i hyllene på Vinmonopolet.


Jeg har forelsket meg. Den “skyldige” er en elegant og sofistikert gin med fløyelsmyk aroma og smak som virkelig tok pusten fra meg. I tillegg til Arcus sine emminente produktutviklere har de inngått et samarbeid med Skandinavias beste bartender for å lage Nordens beste gin. Og lykkes i mine øyne.

-Vi har laget en gin med en nordisk signatur, noe vi følte manglet i dagens marked. Skagerrak Nordic Dry Gin representerer alt hva Norden har å by på av råvarer, en gin som skiller seg ut, forteller Lars Skjerve, kategorisjef i Arcus.

For å skape et spennende uttrykk på den nye Gin’n, har Arcus samarbeidet med noen av Nordens beste bartendere, blant annet Yunus Yildiz –mannen bak Himkok og nå Svanen i Oslo, Truls Thomsen – mannen bak boken «Gin, en bartenders guide» og populære Pjolter & Punsj i Stavanger, bartendere fra den kjente baren Duck and Cover i København, samt noen av Stockholms beste bartendere.

– Ved å inkludere bartendere, som både er gode på smak og som snakker med kundene i det daglige, har vi kommet frem til en veldig spennende resept, sier Morten Paulsen, produktutvikler i Arcus.

Skagerrak Nordic Dry Gin er en klassisk gin, med tydelig preg av einebær og anis, og en distinkt nordisk smaksprofil. Den er deilikat og elegant.

– Vi har prøvd å gjenskape følelsen av å gå langs kysten en kjølig sommerdag, fornemmelsen av lukten av sjø, og bær og blomster som vokser langs kysten. For å gjenskape dette har vi brukt destillater og botaniske elementer man ofte finner i Skagerrak-regionen, blant annet tang.

-Det har vært en omfattende og grundig prosess. Vi har testet over 60 nordiske botaniske elementer, utallige resepter og destillater, forteller Paulsen.

-Et annet element vi har brukt, som er ganske unikt når det kommer til gin, er karve. Vi ønsket noen friske sitrustoner, og fant det da vi destillerte karven, fortsetter Paulsen.

– Resultat er en god og kompleks gin vi tror både tilfredsstiller de etablerte «gin-elskerne», men også de som muligens synes gin har en litt for markant smak, avslutter han.

©Arcus

Navn og design

Vi har jobbet med en rekke ulike konsepter, men landet på navnet «Skagerrak» da dette er felles for Sverige, Norge og Danmark. Skagerrak er betegnelsen på havområdet som skiller Danmark i sør, Norge i nord og Sverige i øst. Skagerrak-regionen er illustrert på flasken med 3 prikker som utgjør «Skagerrak-trekanten». Den mørkeblå fargen symboliserer mystiske Skagerrak, og dens uforutsigbarhet og uregjerlighet.

 

Skagerrak Nordic Dry Gin, 70 cl. – 499.90kr. Vinmonopolnummer:10938201.
(den finnes allerede i noen butikker, men fra 4. septeber er den å finne over hele landet).

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg