Nøgne Ø All Sails Ripped

Nøgne Ø
All Sails Ripped
Fatlagret Imperial stout 13% 0,33l kr. 93,70

©Lasse L

 

Farge: Svart. Like svart som utsiktene for at Eliteserien i fotball skal sparkes igang denne uken. På den andre siden har sesongstarten aldri hatt relativt flyktig, mørk beige skum lik denne lekkerbiskenen.

Aroma: Fin sødmefylt start med sjokolade, rosin, svisker og kaffe, men aner et snev av litt syrlig kaffe også. På Vinmonopolets smaking før +Øl-slippet den 13. februar, hadde denne mer ubalanserte aromaer hvor det var mer syrlig kaffe, hint av malingsnerk og mer merkbar alkohol, men alt det har dempet seg betraktelig, så det er ikke nødvendig å åpne et gammel malingspann for å finne ut hva jeg mener med ‘malingsnerk’.

Smaker: Fløyelsmyk, sødmefylt imperial stout med vanilje, kaffe, bourbon og krydderier. Det er lakris og vanilje som er de mest fremtredende krydderne, men man kan ane tørkede krydder som kanel, ingefær og allehånde i bakkant. Det er fløyelsmykt som varme smørkarameller tilsatt en dæsj god bourbon uten at det er i nærheten så søtt.

Glem pastry-stout, dette er en deilig, fatlagret imperial stout man bruker fingeren for å få med den siste mikrofilmen med øl på innsiden av glasset.
Dette er en øl man ønsker man hadde tungen til en maursluker så man kom bedre til i flasken.

Nå kunne man ønske seg denne i en større flaske, spesielt med tanke på at prisen er langt fra skremmende på noen måte, men da er det jo selvfølgelig bedre med to små flasker. Om man har selvkontrollen til å la den andre stå…

Så da er det bare å få sendt de 90 flaskene som er i Asker (per. 2.april) til steder som har folk som verdsetter fabelaktig godt øl. Jeg står klar med dopapir, tørrgjær og håndsprit om noen vil bytte….


Glass: Magnor. Brygg-serien. IPA 

1 kommentar
  1. Denne er vilt god.
   Minner meg litt om Nøgne Ø Horizon Tokyo Black. Eller kanskje det jeg har drukket som er nærmest den.
   I min bok er ikke det en dårlig ting.
   Så jeg har kjøpt over ett dusin til lagring.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg