Gull til Atlungstads nummer én!

 

Atlungstad Aquavit No. 1 er tildelt gullmedalje i International Spirits Challenge, en av verdens fremste konkurranser for vurdering av kvalitet på brennevin.

Stas med gull til liten aktør

De akevittene som får minst 90 av 100 poeng i konkurransen, får gullmedalje og høy prestisje. Det er ikke selvsagt for en liten aktør som Atlungstad Håndverksdestilleri, som bare har tre fast ansatte.

– Det er stor stas for oss å få et så godt resultat i konkurranse med de største produsentene i verden, sier daglig leder Romain Jourdan i Atlungstad Håndverksdestilleri. – Det hadde ikke vært mulig uten et godt lag, som sammen har mange års erfaring med produktutvikling.

Historisk stjerneprodukt

Atlungstad Brenneri startet opp brennevinsproduksjon i 1855, og var blant Norges ledende brennerier på 1800-tallet. Produksjonen ble avviklet i 2008, men Atlungstad Håndverksdestilleri startet opp igjen med småskalaproduksjon i 2014 og har jevnt og trutt lansert nye akevitter i markedet.

I fjor kom akevitten Atlungstad Aquavit No. 1, som er en relansering av brenneriets stjerneprodukt fra 1900-tallet – dog med litt mindre fuselpreg og mer avrundet smak. Tidligere i år fikk den bronse i International Wine & Spirit Competition 2022, og nå ble det endelig gull.

– Produktet fikk medaljer på begynnelsen av forrige århundre også. Det er en del av vår kulturarv, som vi er stolte av å føre videre. At vi nå får internasjonale toppkarakterer igjen, gir oss motivasjon til å fortsette å utvikle produkter med høye krav til kvalitet, sier Romain Jourdan.

 

Mer om Atlungstad Brenneri og Håndverksdestilleri:

Atlungstad er Norges eldste brenneri som fortsatt er i drift. I 1855 gikk en rekke gårdbrukere i Stange sammen om å stifte Atlungstad Brænderi.

Rent vann var viktig i flere av brenneriets prosesser. Derfor ble fabrikken lagt ved utløpet av Fjetreåa på Nedre Atlungstads grunn. Beliggenheten ved Mjøsa var også viktig for å lette varetransporten, som helst foregikk til vanns, og brenneriet var et av landets ledende i siste halvdel av 1800-tallet og fram til avviklingen av spritproduksjonen i 2008.

I 2013 ble Atlungstad brenneri opprettet som industrielt kulturminne, og produksjonen startet opp igjen i 2014.

Atlungstad Håndverksdestilleri holder til i Atlungstad Brenneris historiske lokaler og driver med småskalaproduksjon av norsk akevitt og andre brennevinstyper. Vi er stolte av å kunne videreformidle den nasjonale kulturarven gjennom vår kunnskap om og lidenskap for godt håndverk.

Les mer Atlungstad Håndverksdestilleri her

 

Mer om International Spirits Challenge (ISC): https://internationalspiritschallenge.com/

ISC er en årlig vin- og spritkonkurranse grunnlagt i 1995. Hvert år går juryen gjennom bidrag fra over 90 land og deler ut poeng fra 0-100. Gullmedalje gis til de som oppnår mer enn 90 poeng. Prisene som blir delt ut har høy status i mat- og drikkeindustrien.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg