Bent Gate Brewing ble startet av to karer fra Colorado i USA som har flyttet til Norge.
Colin Hill og Dan Clark møtte hverandre gjennom sin felles interesse for klatring og vennskapet utviklet seg til at de startet opp med hjemmebrygging sammen.
Etter å ha satt opp et bryggverk i kjelleren til Dan ifjor, har de brygget ca en gang i måneden på sitt 150 L Brewtools system (B150 og F150).
Underveis i denne prosessen har de dokumentert alt gjennom sin YouTube-kanal fra byggingen av sitt lille bryggeri, via bryggerdager og annet man foretar seg før, under og etter ølmakingen.
De har lekt med ideen rundt utradisjonelle ‘surøl’. Dan forteller “Vi er store fans av sours og har en tendens til å fokusere på utradisjonelle sours, som sure IPAer, sure doble IPAer og sure brown ales. Akkurat nå drar vi nytte av mange typer av gjær og biotransformasjonsteknikker, med stort fokus på enzymer” og humrer når han forteller at begge deres nerdete personligheter har bakgrunn innen vitenskap, så øl og kjemi går hånd i hånd.
Det ligger an til at de brygger ca 1000 liter øl iår, da de fortsatt har fulltidsjobber begge to, men om det kommer et samarbeidsbrygg eller om de får kontraktsbrygget et eller flere øl, vil den totale mengden øke deretter.
Tilbakemeldingene har vært såpass gode at de nå har bestemt seg for å gå mot det kommersielle markedet, først med å ha en lansering og mini-krankupp på Henry & Sally’s i Oslo fredag den 17. mars, men også få inn ølene sine hos både Vinmonopolet og Lokalbrygg.no iløpet av året.
Clark forteller om ølene som blir å finne på krankuppet:
“Vi har brygget en Sour IPA, kalt Unicorns and Grainbows. Dette er en superlett dobbel-tørrhumlet sour for folk som ikke er fan av emalje-etsende sours eller ønsker å bli introdusert til denne type surøl.
Vi har en Juicy IPA, kalt Cloudy with a Chance of Hops. Dette er en DDH Hazy IPA, som også vil være tilgjengelig på Vinnmonopolet fra 3. mai.
Den siste er en Sour Brown Ale, kalt Turn the Frown Upside Brown, som er en blanding mellom en tradisjonell brown ale og en sour ale. Denne vil også komme på polet”.
Og for å følge den utradisjonelle stilen, vil de ha oppskriftene på ølene trykket på etikettene, siden de også vil la andre hjemmebryggere lage ølet sitt.
Du finner ølet og begge gutta fra Gjerdrum-bryggeriet på Henry & Sally’s den fredag 17.mars fra 16.00