Mjøderiet Julemjød

dav

 

Mjøderiet
Julemjød 2018
12% 0,25l kr.116,20 fra Vinmonopolet

 

Nydelig aroma som er både søtlig pga honningen, noe syrlig som kommer fra sitrusskall og varm som kommer fra krydderiene.

Honningen kan selvfølgelig tilføre både sitrus- og krydderaromaer (i tillegg til florale toner, forskjellig frukt, mentol, urter, malt og noen ganger rosin), men tror de her står for de florale tonene som ligger lett i bakkant av den syrlige aromaen fra appelsin- eller klementinskallet og de varmende tonene fra kanel, ingefær, nellik og vagt av stjerneanis.

 

Det er en herlig sødme som absolutt ikke er overdøvende eller som tar av med alkoholsting, bare en fløyelsmyk varm klem ispedd deilig krydder hvor kanelen er mest markant, men man kjenner sitrusskall, ingefær, vanilje, stjerneanis og nellik før kardemommen plutselig stikker hodet frem og man igjen ender med kanelbark mot avslutningen.

 

Igjen har gutta fra Arna finstilt en oppskrift så vi får en sensorisk julereise for både nese og munn som kiler langt inn i et kokkehjerte. Så mye så at jeg lurer på om gutta har vært honningbier ved et krydderlager i et tidligere liv…

Jeg vil ha julemiddagen ryddet bort, så jeg får satt meg i godstolen, la den halve grisen synke i magesekken og bare nyte julemjøden foran grantreet.

Nei, jeg vil ha multekrem som er lett søtlig, men herlig syrlig pga bærene sammen med denne mjøden.

 

Faen heller, jeg gidder ikke vente til jula!

Dra frem kjeks og ostefjøla med modnet cheddar, Manchego, Comte, Brie og Robiola. Glem chutney, druer, fiken eller honning. Her har du all den komplekse sødmen med en spennende krydderprofil du kan tenke deg ved siden av osten allerede i glasset.

 

Om dette gjør meg feitere får det bare være. Jeg vil ha mere!!!!!

 

#mjød #mead #mjøderiet #julemjød #lassel

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg