Amager does Norway

Amager does Norway

 

Amager brygghus fra Tårnby ved København i Danmark er godt kjent blant ølkjennere.
Bryggeriet som ligger i et tidligere tilfluktsrom, som også har vært brukt som bibel lager, holder til noen olympiske steinkast fra Kastrup flyplassen ved København.

 

Amager bryghus ble startet av hobbybryggerne Morten Valentin Lundsbak og Jacob Storm, men har siden vokst seg mye større og har blant annet smått legendariske Henrik Papsø som kommunikasjonssjef.
Papsø var på besøk hos Smakselv i Oslo med Sinner-serien, som du kan lese mer om her.

 

Som om ølene i seg selv ikke var nok, presenterer Amager og deres norske venner noen historier bak ølene som kan få den minste tviler til å riste i grunnvollen.
Det er meget konspirasjonsteoretiske fortellinger som får en til å undre hvor mye man smakte på brygget før man satt seg ned for å dokumentere hva gitt øl skal være.
For historien om fallende kokosnøtter på en øde øy kan være sann.
Giacomo kunne med all sannsynlighet gondolert seg med knust hjerte, inn i solnedgangen utenfor Håkallene ved Grimstad.
For ikke å snakke om at Halvor var sønn av en menneskelig kanonball og en ballerina, som fant sitt livs kall hoppende på en trampoline (selv om han bar krokodille drakter og ølen er oppkalt etter hans mest kjente nummer med alligator i navnet… Nevnte jeg konspirasjonsteorier?) som er mer enn troverdig fremstillelse.
For de har også nevnt String Emil, og han, han er veldig ekte.
Du er herved advart.

Ølet er presentert fra det norske bryggeriet:
 


Nøgne Ø
The gay gondolier
Imperial caffe latte brown
8%


Rødbrun og mørk kobber farge med grålig lys brunt skum.

Lukter søtt av sjokolade, kaffe med melk (type latte/ cappucino med sjokolade dryss), anelse kondensert melk, overmoden plomme, vanilje og karamell. Noe humle, men ikke markant.

Smakene går mye i de samme, ristede kaffebønner, melkebasert kaffe, mørke bær, brød og en fløte/ vanilje/ karamell- kombo som minner om søtet kondensert melk.

 

 

Haandbryggeriet
The unbelievable Norwegian alligator dong flop
Saison/ Farmhouse ale
8 %

Mørk gylden, kobberfarget med hvitt skum.

Lukter høy, gress, sitrus med appelsin som dominerende og sitron i bakkant, pepper, belgisk gjær, noe fersken og kan det være en anelse marsipan eller bare mandelessens?

Fruktige toner av røde bær, noe bitterhet, furunåler, søtlig sitrus som heller mot lime og sitron, ananas, nektarin og aprikos. Lang og tørr ettersmak.

 

 

Lervig
Brown boobies falling
Imperial Porter
7,6 %

Dyp, mørk brun til sort farge, men beige skum.

Aroma av ristet brød, ristet kaffebønner og ristet kokosnøtt, med sjokolade, mørke bær, samt snav av lakris, karamell og vanilje.

Søtlig smak av fløtekarameller, melkebasert kaffe, kokosnøtt, vanilje, mandler, rosiner, portvinsfat og humle. Lang og bitter ettersmak.

 

Ølet finnes på HoReCa markedet nå og kommer på polet fra September.
Importør: Fondberg AS

 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg