Norske Akevitters Venner Oslo Øst har gått sammen med Atlungstad for å lage Oslo Aquavit, til 400-års markeringen for den store bybrannen som la middelalderbyen i aske.
Christian IV begynte og gjenreiste byen på vestsiden av Bjørvika, ved Akershus festning. Og fra 1624 til 1925 ble byen kalt Christiania, mens Oslo ble bydelen som nå er kjent som Gamlebyen.
I anledning bybrannen i 1624, er det brukt røkt maltmaserat i tillegg til vanlige akevittkrydder i jubileumsakevitten.
Atlungstad
Oslo Aquavit
Akevitt 40% 0,50l kr 399,90
Aroma: Floral og frisk. Fine, klassiske kryddertoner, lyng og sval aroma av røyk i bakkant
Smaker: Fin, fyldig og oljete munnfølelse. Fennikel dominerer krydderbildet, men anis, koriander, karve og vanilje holder krydderprofilen oppe. Fine toner mot røde bær, sherry og eik, med en sødmefull røyksmak liggende under hele veien.
Lasse L 8,5/10