3000 år gammel øl gjenskapt

Ved å bruke oppskrifter fra gamle egyptiske papyrusruller og utnytte sin mastergrad i Midtøsten-studier, brygget en mann fra Utah en øl basert på oppskrifter som er nesten 3 000 år gamle.

Dylan McDonnell, en entusiastisk ølbrygger, brukte nylig gjær funnet i gammle keramikkrukker for å gjenskape det han kalte en autentisk, egyptisk øl fra gamledager.

Å brygge denne drikken tillot ham ‘å smake på historien og føle seg “orbundet med den epoken’, mener han.
Dylan lagde øloppskriften på funn i fra Ebers-papyrusen, en tekst om medisinske urter som dateres tilbake til rundt 1550 f.Kr.
“Jeg tok hver oppskrift som nevnte øl, valgte de åtte viktigste ingrediensene fra disse oppskriftene, og brukte dem til å lage ølen” forklarte McDonnell til Salt Lake Tribune.

De nødvendige ingrediensene inkluderte lilla egyptisk bygg, emmer, egyptisk bittermelon (balsamfrukt), israelske gyldne rosiner og røkelse (!).
Gjæren som ble brukt til å brygge ølen var også gammel. Ekstrahert av en gruppe israelske forskere fra en krukke som dateres tilbake til det 9. århundre f.Kr.

Siden januar har McDonnell brukt timesvis hver dag på å lage og perfeksjonere sin øl.
“Det er fascinerende” bemerket han. “For tre tusen år siden var det sannsynligvis noen i Egypt som brukte de samme ingrediensene og kokte dem i håp om å lage det samme brygget.”
Når det gjelder smaken, er den visstnok syrlig med et hint av sitrus, minner om en surøl, men uten noen humlesmak.

 

 

Photo by monica di loxley on Unsplash

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg