Ølglass til bekymring under fotball-EM

Europamesterskapet i fotball har vist mange meget glade supportere og en del av skylden for den gode stemningen, er vel ikke vanskelig å legge på ølkonsumet.

Bitburger, det tyske bryggeriet, er den offisielle sponsoren for Fotball-EM, og deres øl selges eksklusivt på stadionbarene. For eksempel, på Allianz Arena, koster en pils, radler eller alkoholfritt øl €7 for en halvliter. Fotballsupportere kan drikke hvor som helst på stadion med få unntak. Under Englands gruppespill mot Serbia i Gelsenkirchen ble det kun servert lavalkoholholdig øl, og drikking på tribunene var forbudt på grunn av bekymringer for fysisk bråk.

Denne graden av drikkefrihet står i sterk kontrast til andre land. I England og Skottland er det en regel om at man ikke skal kunne se gressmmatta der det selges eller konsumeres øl. I Spania tillater man kun alkoholfritt øl, Frankrike forbyr salg på stadioner i Ligue 1, og i Serbia begrenses barsalget før kampstart. I Tyskland derimot, integrerer de øl på alle kampdager, med den økonomiske vinningen det er for klubbene der.

Bekymringer om overforbruk har stort sett vært ubegrunnede, også med det tilbudet man får under EM. Få arrestasjoner har skjedd, og oppførselen har for det meste vært problemfri. Imidlertid har ølglass av plast vært et problem, ofte kastet fra tribunene, forstyrret spillene og ført til bøter for flere nasjoner.

UEFA gjennomgår situasjonen, men har ennå ikke kunngjort noen tiltak. Mens tyske stadioner har beveget seg mot gjenbrukbare ølglass, vedvarer problemet. Til tross for dette har turneringsatmosfæren vært livlig og stort sett positiv, med fans som omfavner friheten og behandler arrangementet som en festlig ferie. Deres gode oppførsel har bidratt til å gjøre Euro 2024 fargerik og hyggelig, til tross for noen organisatoriske problemer og ikke minst bannskapet VAR.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg