Bådin x Wettre Umami Urchin Stout

Bådin & Wettre Bryggeri
Umami Urchin Stout

Stout   5,6%   0,33l   kr. 59,00

©Lasse L

Farge: Rødlig sort med beige skum

Aroma: Malt, umami (sopp), sjokolade, soyasaus, lakris og kaffe. Sødme og salt leker i nesen

Smaker: Fin sødme fra maltbasen. Her er det mørk sjokolade, kaffe, kakao, knekk og noe brød. Snev av salt i bakkant. Noe umami gjennom det hele.

Det er leken karbonering, fløyelsmyk kropp fra det mørke maltet og uventede elementer som fungere veldig godt sammen. Du kjenner ikke havbrisen slå opp i ansiktet, men du befinner deg definitivt nære sjøen. Joviale toner av soya og sopp som gir et elegant umami- og saltbalanse gjennom en søtlig base av sjokolade, kaffe og lakris.
Man forventer mindre fyldighet fra en stout på 5,6%, men det holder seg veldig bra opp mot mange stouter med alkohol rundt 8%.

Begge bryggerier har lekt rundt med tilsetninger utenom det vanlige (Infarmer -en saison lagret på rødvinsfat- som Bådin og Wettre brygget sammen, var en av mine absolutte favoritter i 2017. Og påførte meg strekk i smilemusklene og utagerende sikling når jeg fant den igjen i 2018 og 2019).
Det jeg setter mest pris på er at det uansett er ølen som skal være den markante smaken og tilsetningene skal spille inn som eksentriske komponenter til smaken.
Og det har de greid tidligere med basilikum, tindved, schechuan pepper, brunost, rødvinslagring osv osv. Umami urchin stout er igjen en god basestout med nyanserte innslag av tang, kråkebolle og trøffeltang

 

Les også

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg