Kinn Bryggeri Svartekunst 2018

Kinn Bryggeri
Svartekunst 2018
F.E.D.I.R.E.S.P. 10% 0,375l kr 69,90

©Lasse L

Farge: Svart med rødlig skjær og dyp beige skum

Aroma: Røstet malt, kaffe, lakris, bitter sjokolade, tørkede mørke frukter og mørk sirup

Smaker: Fyldig kropp og herlig viskositet på ølet. Det er det mørke, røstede maltet som preger med toner av kaffe, lakris, mørk karamell, aske, mørk sjokolade, treverk, kakaopulver, svisker, fiken og tobakk. Det er mye som skjer her og et fabelaktig øl å drikke kaldt hvor de mer bitre tonene fra kald kaffe, brent karamell, bitter sjokolade og aske titter frem, mens de mer sødmefulle smakene fra mørk sirup, fiken, fersk kaffe og sjokolade kommer frem når ølet lunes i glasset.

Dette var jo legendarisk øl når den først ble brygget for å markere Kinn sitt brygg nummer 100. Siden de leker litt med oppskriften rundt ølet for hvert brygg, kan det være store forskjeller fra årgang til årgang, men det er alltid spennende å smake på Svartekunst.

Jeg hadde stilt meg i polkøen om det kom en fatlagret Foreign Extra Double Imperial Russian Export Stout Porter (ikke at forkortelsen WRBBAFEDIRESP – Woodford Reserve Bourbon Barrel Aged Foreign Extra Double Imperial Russian Export Stout- hadde hjulpet saken stort), men jeg syns det er godt at det er kjærlighet til de gamle klassikerne med litt røffere kanter også. Så kan man heller slipe ned de røffeste kantene med litt lagring.


NB! Det er 2017-årgangen på tittelen i linken til Vinmonopolets sider, samt at bildet som er brukt er Svartekunst 2019, men det er faktisk 2018-versjonen som nå er tilgjengelig, med en og annen butikk som har restlager av 2017-versjonen.

Lasse L 9/10 Untappd 4,13

 

Les også:

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg