Ærverdige øl fra Chimay kombinert med kjøkkenet på Nedre Foss Gård, lager en spennende ramme for den troligvis beste kulinariske øl- og matopplevelsen i Oslo førstkommende torsdag.
I 1850 bestemte en liten gruppe munker fra Westvleteren seg for å etablere et kloster på Scourmont-platået, med et enkelt formål; å støtte Chimay-regionen. De hadde en visjon om å skape et bærekraftig samfunn som kunne bidra til fellesskapets utvikling.
I begynnelsen arbeidet munkene hardt for å bygge et hjem og et liv i harmoni med naturen og lokalsamfunnet. Men det var en spesiell dag da de tok en betydelig beslutning. De bestemte seg for å utnytte vannet som fantes på dette myrlendte området til å produsere øl.
I tillegg begynte munkene etterhvert å produsere ost.
Og det er her en av overraskelsene kommer: det blir ikke bare Chimay-øl på Beermaker’s Dinner på Nedre Foss Gård kommende torsdag, men det blir to oster fra munkene på Scourmont i tillegg til 5-retters middag!
Beermaker’s Dinner i Nedre Foss Gård sitt klassiskt utsmykkende Chambre Séparée, hvor barsjef Amit Raithatha og Chimay sin Marie-Josée Mous vil geleide deg gjennom en 5-retters middag med 7 øl fra klosterbryggeriet, pluss oster og enda en overraskelse, blir utvilsomt en spennende og interessant opplevelse for de som bestiller plass ved bordene.
Bakgrunnen til Chimay, alt om øl- og osteproduksjonen, anekdoter og ikke minst fremtiden for trappist bryggeriene vil være fortellingene som bidrar til å gjøre dette til en eventyrlig aften ved Akerselvas bredder mens man nyter god øl og mat i de historiske omgivelsene.
Det hele skjer torsdag 7. mars, starter klokken 17.30 og koster meget respektabelt 1295 kroner for hele gastronomiske herligheten.
Man kan booke plass ved langbordet på booking@nedrefossgaard.no eller ringe 9233 8293.
MENYEN
Aperitif
Chimay Blue Sabayonne
served with Chimay Blue
First course
Atlantic cod ceviche, pine and lime
served with Chimay Gold
Second course
Cod-roe croquette, smoked eel and beurre blanc
served with Chimay Trippel
Third course
Garlic Mousseline, snails and parsley
served with Chimay Red
Fourth course
Dry-aged pork neck, glazed apples and an English cider sauce
served with Chimay 150 Green & Chimay Reserve Calvados BA
Fifth course
Chocolate fondant, caramel sauce, whisky & raisin icecream
served with Chimay Grand Reserve Whiskey BA