SPOILER ALERT! Chimay Beermakers dinner på Nedre Foss Gård

Ærverdige øl fra Chimay kombinert med kjøkkenet på Nedre Foss Gård, lager en spennende ramme for den troligvis beste kulinariske øl- og matopplevelsen i Oslo førstkommende torsdag.

I 1850 bestemte en liten gruppe munker fra Westvleteren seg for å etablere et kloster på Scourmont-platået, med et enkelt formål; å støtte Chimay-regionen. De hadde en visjon om å skape et bærekraftig samfunn som kunne bidra til fellesskapets utvikling.

I begynnelsen arbeidet munkene hardt for å bygge et hjem og et liv i harmoni med naturen og lokalsamfunnet. Men det var en spesiell dag da de tok en betydelig beslutning. De bestemte seg for å utnytte vannet som fantes på dette myrlendte området til å produsere øl.
I tillegg begynte munkene etterhvert å produsere ost.

Og det er her en av overraskelsene kommer: det blir ikke bare Chimay-øl på Beermaker’s Dinner på Nedre Foss Gård kommende torsdag, men det blir to oster fra munkene på Scourmont i tillegg til 5-retters middag!

Beermaker’s Dinner i Nedre Foss Gård sitt klassiskt utsmykkende Chambre Séparée, hvor barsjef Amit Raithatha og Chimay sin Marie-Josée Mous vil geleide deg gjennom en 5-retters middag med 7 øl fra klosterbryggeriet, pluss oster og enda en overraskelse, blir utvilsomt en spennende og interessant opplevelse for de som bestiller plass ved bordene.

Bakgrunnen til Chimay, alt om øl- og osteproduksjonen, anekdoter og ikke minst fremtiden for trappist bryggeriene vil være fortellingene som bidrar til å gjøre dette til en eventyrlig aften ved Akerselvas bredder mens man nyter god øl og mat i de historiske omgivelsene.

Det hele skjer torsdag 7. mars, starter klokken 17.30 og koster meget respektabelt 1295 kroner for hele gastronomiske herligheten.

Man kan booke plass ved langbordet på booking@nedrefossgaard.no eller ringe 9233 8293.

 

MENYEN

Aperitif
Chimay Blue Sabayonne
served with Chimay Blue

First course
Atlantic cod ceviche, pine and lime
served with Chimay Gold

Second course
Cod-roe croquette, smoked eel and beurre blanc
served with Chimay Trippel

Third course
Garlic Mousseline, snails and parsley
served with Chimay Red

Fourth course
Dry-aged pork neck, glazed apples and an English cider sauce
served with Chimay 150 Green & Chimay Reserve Calvados BA

Fifth course
Chocolate fondant, caramel sauce, whisky & raisin icecream
served with Chimay Grand Reserve Whiskey BA

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg