Program for Rebel Beer Fest i Oslo 1. og 2. mars 2024

 

 

 

 

Den 1. og 2. mars 2024 er det IT-huben midt i Oslo-sentrum, Rebel, som byr opp til sin aller første ølfestival i lokalene ved St. Olavs plass.
Med over 30 bryggerier fra både inn- og utland, er det et bredt spekter med øl å utforske.

 

Lars Kolstad Huse, festivalsjefen som også er bryggemesteren til Ølsmia (som ligger vegg i vegg med Skråplanet i nettopp Rebel-kvartalet) har hatt frie tømler når han ville skape Ølfestival en på Rebel. 
“Jeg kan nesten ikke skjønne hvordan jeg har bare fått gjøre ALT jeg vil!!!” smiler Huse bredt. “Men det blir fantastisk å dele kreativiteten, lidenskapen og ikke minst kvaliteten som er på det norske håndverksølmarkedet. Fra malteri, bryggere og brygheriansatte til kokker, forfattere og gledesspredere av øl som har middag, brunch, smakinger og foredrag” forteller han mens han skjenker øl til Rebels lunsjgjester denne fredag ettermiddagen.

 

Det blir ikke bare vanlig Ølfestival med øl fra bryggerienes tappetårn, men i tillegg blir det gratis foredrag med Knut Albert Solem (om norske bryggerier) , Tyson Weaver (fra Bonsak malt om malt i Norge) og Torkjel Austad (fra Bygland bryggeri som skal snakke om kveik), det blir ølsmakinger med tønnelagrede øl, østers og Guinness, ost og øl, samt sjokolade og øl. 
Og på toppen av alt dette har Skråplanet Beermakers Dinner, hvor Ølsmia, Beer Flag og Brasserie Brabandere konkurrerer mot Ringnes om beste øl til hver rett (jeg var på Beermakers Dinner på Skråplanet og skrev om det for Ølportalen). Det burde være noe for alle å purre smaksløkene med.

Til og med en bruchtallerken er å få kjøpt på lørdagsformiddagen, samt at både den italienske og thai-restauranten tilknyttet Rebel er åpne for matlysten underveis.

Så her er det duket for en travel helg med god mat og drikke på Rebel Beer Fest 1. og 2. mars! 

 

2-dagers festivalpass: 550,-
Dagspass: 300,-
Prisen inkluderer inngang + smaksglass + 8/4 drikkebonger.
Billetter kan kjøpes via LetsReg

Man må kjøpe billetter til smakingene, dette dukker opp som valg når man velger dags/festivalpass.


Program for festivalen

Fredag 1 Mars:
15.00: Dørene åpner
16:00: Foredrag: Fremveksten av bryggerinæringen i Norge, med Knut Albert Solem
17:00: Tasting: Tønnelagret øl, med Rune Ottersen fra Haandbryggeriet
18:00: Beermaker’s Dinner på Skråplanet. Standard eller vegetar servert battle-style. 3x
Ringnes vs Beer Flag, Ølsmia og Brouwerij de Brabandere. Konferansier: Hans Ingi
Tryggvason.
22.00: Messeområdet stenger. Nachspiel på Skråplanet.

 

Lørdag 2 Mars:
12.00: Beermaker’s Brunch i Rebel Hangout. Buffet + 4 ølsmakinger. Hogna, Svartberget,
Ølsmia og Frydenlund.
14.00: Festivalområdet åpner
14.30: Tasting: Østers + øl med Guinness, Beer Flag og Ølsmia
15:00: Foredrag: Malt – ølets sjel, med Tyson Weaver fra Bonsak Malt
16.30: Tasting: Sjokolade + øl med Sigrid Strætkvern fra Ringnes.
18.30: Foredrag: Kveik og tradisjonsbrygging med Torkjel Austad fra Bygland Bryggeri
19.00: Tasting: Ost + øl, med Carl fra Rodebak Farmhouse Brewery. 2 oster fra Grindal
Ysteri, 1 ost fra Orkladal Ysteri + 3 øl fra Rodebak.
21:00: Messeområdet stenger. Nachspiel på Skråplanet

Endringer kan forekomme

 

Følgende bryggerier er klare:
Ringnes, Ølsmia, Haandbryggeriet, Amager Bryghus (DK), Churcheim, Mills Brewing
(UK), Brouwerij De Brabandere (BE), Brooklyn Brewery (US), Kinn Bryggeri, Beer Flag,
Wettre Bryggeri, E.C. Dahls Bryggeri, Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk, Nydalen
Bryggeri, Amundsen Bryggeri & Spiseri, Bådin, Schouskjelleren Mikrobryggeri, Sleeping
Village Brewing, Trial and Ale (CA), Svartbergets Fjällbryggeri (SE), ØX Tap Room,
Hogna Brygg, Frydenlund, Rodebak Farmhouse Brewery, Ringnes Brygghus, Brix
Brygghus, Crowbar & Bryggeri, Bygland bryggeri, St. Austell Brewery (UK),
Klosterbraueri Andechs (DE), Jopen (NL) og Molo Brew.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg