Dagens norske håndverksøl: Marlobobo’s Megabear Bottomless Bob

Marlobobo’s Megabear
Bottomless Bob
Imperial Pastry Stout 11% 0,33l kr 99,70

©Lasse L

Farge: Dyp rødsvart med mørkt beige skum.
Aroma:
Søtlig av kaffe, sjokolade, vanilje, melkepulver, samt hint av lakris og lønnesirup.
Smaker:
Lett søtlig og hint mot syrlig når den er kald. Det er kaffe og mørke bær bak de syrlige tonene, men kaffen er absolutt mest fremtredende.
Når den lunes er det fortsatt kaffe og mørke bær, men rundt det røstede maltet er det mørk sjokolade, lakris, kaffekarameller, mørkt sukker, melkepulver og vanilje. Igjen er det vage hint mot lønnesirup som minner mer om pannekakesirup.

Det ligger noe krydderier i brytningen mot et ørlite alkoholsting, som minner mer om stjerneanis, enn lakris.
Vaniljen gir en litt rar skarphet, som er gjenkjennelig fra oljen på vaniljestangen, der frøene inni stangen er mykere karamelltoner.

Bottomless Bob gjør seg absolutt best når den får stå og lunes til 12-15 grader, da får den også en mykere munnfølelse. Kaffen blir mye mer fyldig her også.

Selv om det er både lønnesirup og lønnesirupekstrakt tilsatt, får den ikke en destinktiv lønnesirup smak og heller ikke en ekstrem sødme, da sødmen er veldig fin gjennomgående.

Det kommer masse konfektsjokolade i ettersmaken som varer lenge.

Og som ved et par andre lanseringer fra megabjørnene i Sande, så må man ha i seg endel bokser med denne flytende desserten for å lage en mening med tegnene på baksiden av boksen (ja, det er bla en søt hund, et romvesen og en skremt katt der).

En pastry stout med masse fine smaker og med jovial sødme. Det gledes!

Lasse L 9/10 Untappd 4,08

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg