Brouwerij t’Verzet og Kameradski Balsamico

Brouwerij t’Verzet
Grote Leiestraat 117
Antzegem
https://brouwerijtverzet.be/en/

Tre mil sør for Gent ligger bryggeriet Brouwrij t’Verzet. Noe avsidesliggende, men umiskjennelig aroma av vørter hengende i luften når vi banker på en disig fredagsmorgen. På trappa opp til kontoret ligger en Haandbryggeriet caps, som setter praten igang om samarbeidet med Drammensbryggeriet, som stiller med sine øl på t’Verzet sin surølfestival hvert år.

Startet av tre unge karer som ville lage litt mer unikt øl, selv i øllandet Belgia med sin enorme spekter av øl, er det meste fokusert rundt surøl.
Og etter en kjapp innføring i deres filosofi, får man en øl i hånden og beskjed om å følge etter inn til fatlagringsrommet.
Hvert eikefat har fått et navn, en hyllest til gründerne sine helter. Eiketønnene Eddie Vedder, Prince og Lauren Hill, huser øl som skal eldres til perfeksjon.
De lager også sin egen ‘balsamico’-eddik, men laget med malt, humle og gjær, ikke druemost og -saft, som de bruker i et stout øl, kalt Kameradskii Balsamico. Dette er unikt, dristig og morsomt øl som setter smaksløkene på lykkelig reise gjennom mørkt øl og surt øl.
Etter den korte omvisningen, fylles glassene opp med smaksprøver på ølene i forskjellige perioder av lagringen. Og de mest ivrige får smake på ‘surølseddiken’ de lager.
Et avslappet, upretensiøst bryggeri som ikke nødvendigvis ønsker å bli større, bare bedre.

Nå er Kameradski Balsamico tilgjeneglig på Røør i Oslo og forhåpentligvis snart på gode ølbarer rundt om det ganske land

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg