Mikkeller- baren Henry & Sally’s åpner i Oslo til helgen


Gutta som skal stå i baren sitter på gulvet og maler avtrekksviftene. Daglig leder er på nok en tur for å hente mer ting på lageret. To islendinger hamrer, borrer og strekker kabler for elektrisitet. Mikkeller sine egne snekkere har pakket sammen sakene sine og dratt hjem før de reiser videre til neste Mikkeller-prosjekt.
Det er hektiske dager i Bernt Ankers gate 25, men det ser ut som de alle tar stresset med stoisk ro.“Vi kommer på plass til lørdag. Det dukker alltid opp noen ting når man åpner nytt sted, så vi er forbredt på små justeringer de neste ukene, men det blir veldig bra. ” sier Anders Wollseth, en av bartenderne på Henry & Sally’s og humrer mens han fortsetter “selv om fredagskvelden kan bli veeeelig lang”.


Humøret er det ingenting å si på. Ei heller stoltheten de viser til stedet. “Mikkeller HQ har satt inn mye krefter på dette, så vi er utrolig takknemlige for oppbackinga gjennom hele prosessen. Det er betryggende å vite at de har ryggen din” sier barmannen med bakgrunn fra bl.a Mysterud bar på Sagene og Tapp & Kork i Molde. Med en daglig leder som tidligere jobbet på Schouskjelleren og andre ansatte fra steder som Wurst, kan man trygt å si at de kan sin øl.

 

Norskt utseende
Det er et gjennomgående tema med mørkt beiset treverk langs veggene og baren. Keith Shore sine motiv henger rundt omkring på veggene. På langveggen har de malt en skillestripe fra den gråe malingen til den lysere offwhite øverst. De har laget et uttrykk, som ser ut som at bildene til Shore var satt opp før de malte veggene, så det er en morsom effekt at de har delvis malt over både ramme, glass og motiv.


Designeren har jobbet med å lage et norskt uttrykk i lokalene med en 60-talls tvist. Man får følelsen av å se gamle Holmenkollbanen med trepanelene. Varmt lys strømmer fra tidsriktige lamper over de mørke trebordene og sorte stolene. Ganske stilig innredning og helheten funker godt.

Et lite ‘snug’, et slags bakrom med et vindu ut i bakgården gir assosiasjoner til bakrommet på Mysterud bar. Nesten som å tråkke inn i en 60-talls film. mangler bare litt folk og øl. Og brettspill. Det kommer. Dette vil garantert bli et populært rom, i lokalene som huset rockebula Kniven tidligere.

En lov til besvær
Pga våre alkohollover så kan ikke stedet få navn fra bryggeriet. Lik Brewdog i sin tid måtte kalle kalle Brewdog Oslo for BD57, blir Mikkeller Oslo til Henry & Sally’s. Navnet kom fra en navnekonkurranse på nett hvor skotten John Blaire kom på ideen først. Keith Shore har malt et lite portrett av han og det vil bli avduket på åpningsfesten av høvdingen selv, Mikkel Borg Bjergsø.

20 tappekrenaer, hvor 15 er dedikert Mikkeller sine egne øl og 5 er gjestelinjer som trolig vil bli dominert av Mikkeller sine nærmeste venner, som To øl og Lervig. Utenom tappelinjene vil det bli mer fokus på bokser fra Mikkeller San Diego og New York, ikke en massiv flaskeliste.
Kjelleren er stappa med kegs fra tak til gulv, så mye spennende er i vente fra gjengen i Bernt Ankers gate.


Grand opening er lørdag klokken 18, men for en sneak-peak må du spenne på deg joggeskoene og være med på Mikkeller running club allerede klokken 13

Henry & Sally’s Facebook side

Henry & Sally’s på Mikkeller’s nettside (med tappliste)

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg